;
coinex

مهم ترین اخبار روز علمی و فناوری ایران (23 خرداد 95)

مهم ترین اخبار روز علمی و فناوری ایران (23 خرداد 95)

تکنولوژی و فناوری در دنیای امروز حرف اول را می زند و همین امر باعث شده تا اطلاع از آخرین اخبار روز دنیای تکنولوژی به یکی از مهم ترین و در عین حال شیرین ترین دانستنی های مردم امروزی به شمار آید.

علم، تکنولوژی، فناوری اطلاعات و سایر موضوعات این دنیای جذاب تنها به چند کمپانی بزرگ و چند کشور پیشرفته محدود نمی شود و این مباحث در هر کشوری اخبار خاص خود را دارد. ایران ما نیز که در سال های اخیر توانسته به عنوان یکی از کشورهایی که سریع ترین نرخ پیشرفت علم و فناوری را دارند، نام خود را بر سر زبان ها بیاندازد و ما نیز وظیفه خود می دانیم تا شما را از آخرین و مهم ترین اخبار روز علمی و فناوری ایران باخبر سازیم و این اخبار را در قالب برنامه جدید خود به شما معرفی کنیم و ایراتک (Iratech) نامی است که بر روی آن نهادیم.

از آن جایی که باور ما این است که مهم ترین عنصر تشکیل دهنده تکرا، کاربرانمان هستند، از این پس سعی داریم اخباری که در قالب اخبار داخلی به شما ارائه می دهیم را با نام ایراتک منتشر سازیم تا شما بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن تشخیص دهید که این مطلب، مربوط به اخبار روز تکنولوژی کشورمان است.

تمامی اخباری که تحت نام ایراتک منتشر خواهند شد از بزرگ ترین و معتبر خبرگزاری های کشور استخراج می شوند و ما برای راحتی شما تکرایی های عزیز، سعی در جمع آوری مهم ترین اخبار روز تکنولوژی در یکجا داریم، پس صحت و اعتبار تمامی اخبار به عهده خبرگزاری هایی است که به عنوان منبع از آن ها یاد می شود.

در حال حاضر ایراتک روز و ساعت مشخصی نداشته اما سعی داریم مهم ترین اخبار روز تکنولوژی کشورمان را به طور کامل پوشش دهیم. قطعا در آینده ای نزدیک می توانیم برنامه های بیشتر و منظم تری را خدمت شما عزیران ارائه دهیم. با ایراتک همراه باشید.

.

تصویب نرخ‌های جدید اینترنت و تلفن/ نرخ تلفن ثابت گران شد

جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات شب گذشته با افزایش نرخ جداول تعرفه‌ای تلفن ثابت و کاهش قیمت اینترنت موافقت کرد.

جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به‌خلاف روال همیشگی که روزهای یکشنبه برگزار می‌شود با توجه به تقارن با ماه مبارک رمضان، شب گذشته در مجموعه وزارت ارتباطات پیرامون تصمیم‌گیری برای کاهش نرخ اینترنت و بررسی افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت برگزار شد.

بعد از چندین جلسه بررسی و ارائه نظرات اعضای این کمیسیون، نهایتاً شب گذشته در ارتباط با این دو حوزه اجماع نظر حاصل شد.

همان‌طور که وزیر ارتباطات پیش از جلسه دیشب احتمال ارزان شدن نرخ اینترنت حداقل تا 15 درصد را اعلام کرده بود، ظاهراً این موضوع مصوب شده و اعضای حاضر در جلسه روی موافق نسبت به آن نشان داده‌اند.

تعیین نرخ برای کف قیمت بسته‌های اینترنت موبایل نیز از جمله دیگر دستور جلسات بوده که به نتیجه رسیده و نهایتاً بعد از جلسات متعدد پیرامون افزایش قیمت فروش تلفن ثابت و تعرفه‌های آن، این موضوع هم به تصویب کمیسیون مذکور رسید.

یکی از موضوعات مورد تأکید هیئت مدیره جدید شرکت مخابرات ایران افزایش پنج برابری قیمت فروش هر خط تلفن ثابت بود که کمیسیون مذکور با چنین افزایشی موافقت نکرده است.

پیش از این از سوی هیئت مدیره جدید مخابرات مطرح شده بود که برای تأمین حداقل بخشی از هزینه‌های تأسیس یک خط تلفن ثابت، مخابرات پیشنهاد افزایش هزینه حق اتصال خط تلفن ثابت از 50 به 250 هزار تومان را ارائه کرده است اما چنین رقمی در کمیسیون مذکور مصوب نشده است.

با توجه به اینکه دامنه مصوبات شب گذشته زیاد بوده و افزایش و کاهش نرخ را در حوزه کلان ICT شامل می‌شود، مصوبات باید به تأیید دولت و شورای اقتصاد برسد.

کلاً می‌توان گفت که جداول تعرفه‌ای جدید در بخش تلفن ثابت با افزایش و در بخش اینترنت با کاهش مواجه شده است.

.

ارزش بازار ICT کشور در برنامه ششم به ۱۱۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد

معاون پارلمانی وزیر ارتباطات گفت: ظرفیت بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در برنامه ششم توسعه به سه برابر افزایش می‌یابد.

مرتضی براری نخستین جلسه شورای اداری استان اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت بازار ICT کشور از 21 به 39 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود در برنامه ششم توسعه این ظرفیت تا سه برابر افزایش یابد.

وی با اشاره به درآمدزایی در این حوزه بیان کرد: هم‌اکنون 80 درصد اقتصاد در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط 20 درصد جمعیت اداره می‌شود به طوریکه بخش اعظمی از این اقتصاد در اختیار شرکت‌های کوچکی بوده که در استان‌هایی بزرگ همچون تهران فعالیت می‌کنند و این شرکت‌ها بیشترین ارزش افزوده را دارند.

معاون دولت، مجلس و استان‌های وزیر ارتباطات با اشاره به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و لزوم توجه و حمایت از آنها عنوان کرد: در برخی استان‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان با وجود محدودیت نیروی انسانی، توانسته‌اند در زمینه بودجه سالانه استان خود درآمدزایی کنند.

.

اتصال بانک‌ها به مرکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات طی هفته آینده

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: تعرفه و هزینه استفاده از خدمات شبکه ملی اطلاعات نصف تعرفه استفاده از اطلاعات مشابه سایت‌های خارجی خواهد شد.

ابوالحسن فیروزآبادی با بیان اینکه تلاش می‌شود تا آخر سال این تعرفه به یک چهارم کاهش یابد، اظهار کرد: با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، کیفیت و سرعت خدمات در مقایسه با خدمات مشابه خارجی بهتر و بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شبکه مذکور، مستقل و با مدیریت داخلی ارتباطات داخل کشور است، افزود: این شبکه قابل اتصال به شبکه‌های جهانی است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه فنی شبکه ملی اطلاعات صورت گرفته است، گفت: نخستین مرکز تبادل داده در ٢٧ اردیبهشت امسال افتتاح شد. ترافیک این مرکز از 25 گیگابیت بر ثانیه فعلی به 80 گیگابیت بر ثانیه تا آخر خرداد می‌رسد.

رئیس مرکز فضای مجازی در این برنامه تلویزیونی با بیان اینکه تا آخر این هفته مراکز تبادل ترافیک شیراز و تبریز هم راه‌اندازی می‌شود گفت: همه عرضه‌کنندگان خدمات و محتوای اطلاعاتی در داخل کشور در چارچوب این شبکه کار می‌کنند.

فیروزآبادی از اتصال همه اپراتورها، بخش بزرگی از FCPها و دو دانشگاه به این شبکه خبر داد و افزود: امیدواریم تا هفته آینده بانک‌ها هم به این شبکه متصل شوند.

.

اندازه گیری و استخراج دقیق یک نوع ترکیب شیمیایی سمی از آب

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان روش آزمایشگاهی برای تعیین دقیق مقادیر اندک نوعی ترکیب شیمیایی موجود در آب ارائه دادند.

محمد سراجی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص روشی برای بررسی و آنالیز آلاینده های موجود در آب آشامیدنی و آب رودخانه ها اظهار داشت: ضدعفونی آب آشامیدنی به‌وسیله‌ کلر می تواند یک نوع ترکیب شیمیایی سمی و بی‌رنگ به نام کلروفنل ایجاد کند. به همین علت محققان روش های بسیاری را برای اندازه گیری این ترکیب ارائه دادند.

وی توضیح داد: از کلروفنل‌ها به‌عنوان مواد نگهدارنده چوب، ضدعفونی‌کننده، آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها استفاده می‌شود و از طرفی ضدعفونی آب به وسیله کلر می‌تواند موجب ایجاد این ماده‌ی سمی و سرطان‌زا در محیط آبی شود. بنابراین تعیین مقادیر اندک آن‌ها به ‌منظور تأمین سلامت جامعه گامی ضروری است.

سراجی با اشاره به طرح اخیر محققان دانشگاه صنعتی اصفهان، ادامه داد: محققان روش آزمایشگاهی جدیدی را برای اندازه‌گیری دقیق مقادیر اندک کلروفنل‌ها معرفی کرده‌اند. در این روش، ابتدا ترکیبات کلروفنل از طریق غشاء یک فیبر توخالی به درون محلول درون فیبر استخراج می‌شوند و بعد از استخراج ترکیبات به درون محلول درون فیبر، کلروفنل‌های استخراج شده توسط یک نانوجاذب جامد که بر روی یک سیم قرار گرفته است، جذب می‌شوند.

محقق دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: در حین فرآیند جذب، کلروفنل‌های استخراج شده با استیک آنیدرید واکنش داده و به مشتقات استری خود تبدیل می‌شود. سپس نانوجاذب سیمی شکل به کمک یک وسیله‌ی مخصوص درون دستگاه کروماتوگرافی گازی تزریق شده و ترکیبات کلروفنل جذب‌شده اندازه‌گیری می‌شود.

سراجی یادآور شد: استفاده از این روش موجب افزایش کارایی در تعیین مقادیر کلروفنل‌ها می شود. این روش علاوه بر اینکه روشی دوست دار محیط‌ زیست است از حساسیت بالا و حد تشخیص پایینی نیز برخوردار است.

.

.

منبع: tasnimnews ، yjc


عصر تکنولوژی، تکرا

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر