;
coinex

احتکار واکسن کرونا توسط کشورهای ثروتمند

ائتلافی از نهادهای خیریه از نگرانی خود بابت احتکار واکسن کرونا توسط کشورهای ثروتمند و عدم رعایت عدالت در توزیع واکسن کرونا خبر داد. با ما باشید.

ائتلاف مردمی واکسن می‌گوید نزدیک به ۷۰ کشور کم‌درآمد تنها قادرند در هر ۱۰ نفر به یک نفر واکسن تزریق کنند. این ائتلاف از نهادهای امداد و بشردوستانه از جمله عفو بین‌الملل و آکسفام تشکیل شده است.

این سازمان‌ها می‌گویند آنها نگرانند ۹۰‌ درصد مردم کشورهای کم‌درآمد در سال آینده در برابر ویروس کرونا ایمن نشوند، در حالی که کشورهای ثروتمند بیشتر از نیازشان واکسن دارند.

واکسن کرونای آکسفورد/استرازنکا متعهد شده است ۶۴ درصد از دوزهای تولید شده را در اختیار مردم کشورهای در حال توسعه قرار دهد.

احتکار واکسن کرونا توسط کشورهای ثروتمند

تا کنون گام‌هایی برای اطمینان از منصفانه بودن دسترسی به واکسن‌ها در سراسر جهان برداشته شده است. از جمله سازمان جهانی بهداشت با همکاری سازمان‌ها و خیریه‌های همکاری جهانی واکسن و پیشگیری از همه‌گیری، برنامه دستیابی جهانی به واکسن کووید-۱۹ یا کوواکس (COVAX) را به راه انداخت. هدف از این برنامه کمک به خرید و توزیع عادلانه واکسن کرونا اعلام شده است.

در حال حاضر کنسرسیوم جهانی کوواکس وعده داده است ۷۰۰ میلیون دوز واکسن را برای توزیع بین ۹۲ کشور کم درآمد که ثبت نام کرده اند، اختصاص دهد.

اما حتی با وجود اجرای طرح کوواکس، سازمان‌هایی همچون عفو بین‌الملل و آکسفام می‌گویند که میزان تولید شده کافی نیست. آنها می‌گویند شرکت‌های دارویی برای اطمینان از تولید دوز بیشتر از این دارو، باید فناوری خود را به اشتراک بگذارند.

احتکار واکسن کرونا توسط کشورهای ثروتمند

اتحاد مردمی واکسن از همه شرکت‌های دارویی که روی واکسن‌های Covid-۱۹ کار می‌کنند، خواسته تا فناوری و مالکیت معنوی خود را به اشتراک بگذارند تا میلیاردها دوز بیشتر تولید شود و در دسترس همه نیازمندان قرار گیرد.

تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد که در صورت تایید همه واکسن‌ها، کشورهای ثروتمند نه تنها دوزهای کافی را برای واکسیناسیون کل جمعیت خود را در اختیار دارند، بلکه سه برابر جمعیتشان واکسن خریداری کرده‌اند.

به طور مثال گفته شده که کانادا به اندازه‌ای واکسن سفارش داده است که هر کانادایی می‌تواند پنج بار از آن برخوردار شود.

با در نظر گرفتن اینکه اگر کشورهای ثروتمند حدود ۱۴ درصد جمعیت جهان را نمایندگی می‌کنند، آنها عجالتا ۵۳ درصد کل واکسن‌هایی که تا کنون وعده داده شده را خریداری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

نظر شما در خصوص احتکار واکسن کرونا توسط کشورهای ثروتمند چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر