;
coinex

واکنش فیلیمو به فیلترینگ : سند قانونی بودن وجود و اقدامات ساترا چیست؟

واکنش فیلیمو به فیلترینگ بعد از انتشار نامه رئیس سازمان ساترا به رئیس سازمان صدا و سیما رخ می‌دهد که خواستار فیلترینگ VODها شده بود.

فیلیمو در واکنش به فیلترینگ درخواست شده از سوی ساترا، خواستار شفاف‌سازی درباره نحوه تاسیس و قانونگذاری ساترا شده است. در پی انتشار نامه سعید مقیسه به رئیس سازمان صدا و سیما درباره وضعیت پلتفرم‌های نمایش خانگی و درخواست او از نهادهای مختلف برای عدم همکاری با این پلتفرم‌ها، فیلیمو به موضوع واکنش نشان داده است.

بیشتر بخوانید: استیضاح وزیر ارتباطات ؛ آیا زارع‌پور برکنار می‌شود؟

واکنش فیلیمو به فیلترینگ

صبح امروز برایتان از قوت گرفتن احتمال فیلترینگ فیلیمو، نماوا و فیلم نت نوشتیم. ظهر امروز 26 تیر 1401، سعید مقیسه در گفتگویی با رسانه‌ها توضیحاتی درباره تخلفات پلتفرم‌های نمایش خانگی ارائه داد. فیلیمو اما به عنوان یکی از بزرگترین پلتفرم‌های نمایش خانگی، حالا به این نامه و مصاحبه مقیسه واکنش نشان داده است.

واکنش فیلیمو به فیلترینگ : سند قانونی بودن وجود و اقدامات ساترا چیست؟

مقیسه در مصاحبه خود لغو مجوز فیلیمو و نماوا را تکذیب کرد و در ادامه تاکید کرد که هنوز تصمیم قطعی و مشخصی در این باره اتخاذ نشده است. به گفته او، امتیاز برخی از سامانه‌های نمایش درخواستی که تخلفاتی داشته‌اند، کسر شده و در صورتی که کسر امتیاز به حدی ادامه داشته باشد که به پایین‌تر از حد لازم برسد، ساترا آنگاه اقدامات قانونی را در قبال پلتفرم مذکور انجام می‌دهد.

به گفته مقیسه، این پلتفرم‌های نمایش خانگی در حالی که باید طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، ترافیک داخلی را برای کاربران به صورت نیم‌بها محاسبه کنند، محصولا‌ت خود را با ترافیک تمام بها عرضه می‌کنند. مقیسه از این موضوع به عنوان یکی از مهمترین تخلفات VODها یاد کرده است.

از سوی دیگر او بر لزوم پایبندی این سامانه‌ها به مبادی فرهنگ اسلامی اشاره کرده و تصریح کرده که ساترا بی‌تردید با پلتفرمی که این ارزش‌ها را ندیده بگیرد برخورد می‌کند. در متن واکنش فیلیمو اما درباره اظهارات مقیسه و نحوه تاسیس و وظیفه ساترا آمده:

ایجاد هر ساختاری در سطح ملی و فرادستگاهی، مانند ساترا، نیازمند قانون تأسیس یا قانون تشکیلات با وظایف و اختیارات روشن است. لطفاً در این خصوص شفاف‌سازی شود که کدام مرجع قانون‌گذاری یا تدوین مقررات در کشور به این مهم اهتمام ورزیده و سند مورد نظر برای اطلاع عموم رونمایی شود.

مسئولان این پلتفرم همچنین اصطلاح «صوت و تصویر فراگیر» را مورد پرسش قرار داده و در بخشی از متن منتشرشده خود از مسئولان ساترا خواسته‌اند که تعریف مشخص این اصطلاح را بیان کرده و دامنه شمول آن را مشخص کنند. در این خصوص در متن منتشرشده توسط فیلیمو چنین آمده است:

آیا از اصطلاح فنی-فرهنگی «صوت و تصویر فراگیر» در مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی فضای مجازی تعریف دقیقی ارائه شده است یا خیر؟ آیا پلتفرم‌های نمایش درخواستی، شامل این تعریف می‌شوند یا خیر؟

با توجه به اینکه ساترا به عنوان زیرمجموعه صداوسیما شناخته می‌شود، بسیاری از حقوقدانان و کارشناسان معتقدند که موضوع قانون‌گذاری و تعیین مقررات برای تولیدات رسانه‌ای سازمانی که خود تولیدکننده محتوا است منطقی نیست.

در واقع از آنجایی که این سازمان با برخورداری از شرایط قانونگذاری، اجرای قوانین و نظارت و رسیدگی به تخلفات تمام اختیارات را در دست دارد، عملا بخش خصوصی امکان تعامل با این نهاد که ذی‌نفع محسوب می‌شود را ندارد. در بخش دیگری از متن فیلیمو با اشاره به همین موضوع آمده:

آیا منطقی است که ساختاری منقبض، کند و ایستا، خود قوانین و اقلیم حکمرانی‌اش را تعریف کند، خود اجرا کند و خود هنگام مناقشه و اختلاف، مرجع رسیدگی به تخلفات باشد؟ بخش خصوصی چگونه می‌تواند با چنین تنظیم‌گر ذی‌نفعی رابطه منطقی و حرفه‌ای داشته باشد؟

در پایان متن واکنش فیلیمو به فیلترینگ علاوه بر تاکید بر پایبندی خود به تنظیم‌گری منصفانه و نظارت دغدغه‌مندانه بر مبنای ضوابط شفاف و روشن، از عملکرد سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر انتقاده شده و آمده:

 ما انسداد ایجادشده را محصول عملکرد بی‌ضابطه ساترا و عدم تمایل این مجموعه به قانونمند شدن توسط مراجع ذی‌صلاح می‌دانیم.

بیشتر بخوانید:

نظر شما کاربران تکراتو درباره واکنش فیلیمو به فیلترینگ چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر