;
coinex

فیلترینگ گسترده اینترنت تا چه زمانی ادامه دارد؟

با توجه به محدودیت و فیلترینگ گسترده اینترنت در مدت اخیر، این سوال اساسی برای بسیاری از کاربران مطرح شده که اینترنت کی وصل میشه؟

با گذشت چند روز از اختلالات و قطعی‌های گسترده اینترنت در اثر ناآرامی‌های به وجود آمده پس از فوت مرحومه مهسا امینی، گزارش‌ها حاکی از اختلال در دسترسی به اینترنت در بسیاری از ساعات شبانه روز در برخی از شهرها است. این شرایط این سوال را برای هر کاربری مطرح کرده که فیلترینگ گسترده اینترنت تا چه زمانی ادامه دارد و اینترنت چه زمانی وصل خواهد شد؟

بیشتر بخوانید: قیمت اینترنت استارلینک چقدر است؟ [+هزینه اشتراک ماهانه و قیمت دیش]

فیلترینگ گسترده اینترنت

احمد وحیدی وزیر کشور، ایجاد اختلال و محدودیت در دسترسی به اینستاگرام و واتساپ را به علت آنچه «آتش بیار معرکه بودن» شبکه‌های اجتماعی بوده دانسته و تاکید کرده که ساماندهی بخش بزرگی از آشوب‌های مدت اخیر با استفاده از این سرویس‌ها انجام شده است. با این وجود این مسئله مهم و انکارناپذیر، یعنی وابستگی درآمد بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی به اینستاگرام و واتساپ حال به مرور در حال رخ نمایی جدی است و به نظر می‌رسد مسئولان برنامه‌ای برای واکنش به این شرایط ندارند. وزیر کشور درباره نقش مخرب واتساپ و اینستاگرام گفته:

برخی از این شبکه‌های مجازی با انتشار برخی تصاویر که بعضا واقعی هم نیستند، تلاش می‌کنند هم مردم را تحریک کرده و هم به آن‌ها آموزش دهند. طبیعی است در چنین حالتی ما برای حفظ امنیت، نظم عمومی، آرامش و حقوق شهروندی مردم، محدودیت‌هایی را اعمال می‌کنیم تا نتوانند آن‌ها از مسیر شبکه‌های مجازی، اغتشاشات را هدایت کنند.

فیلترینگ گسترده اینترنت تا چه زمانی ادامه دارد؟

وزیر کشور تاکید کرده که فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ تا زمان پایان اغتشاشات ادامه دارد. او تاکید کرده که علت اعمال چنین محدودیت‌هایی، در واقع خود معترضان و اقدامات آن‌ها است و هرگاه دستگاه‌های اطلاعاتی از عدم سواستفاده اینچنینی از این سرویس‌ها اطمینان حاصل کنند،‌ محدودیت‌ها مرتفع خواهد شد.

اینترنت کی وصل میشه ؟

همانطور که گفتیم بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی برای کسب درآمد به شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و واتساپ وابسته هستند و محدودیت‌های جدید می‌تواند فرایند کار آن‌ها را با مشکلاتی اساسی روبرو کند. بنابر گزارشی از مرکز آمار ایران، معادل 11 میلیون نفر از طریق این سرویس‌ها کسب درآمد می‌کنند و از این میزان 9 میلیون نفر به طور خاص با اینستاگرام کار می‌کنند. رضا الفت‌نسب عضو هیات مدیره انجمن کسب و کارهای مجازی می گوید:

توسعه کسب و کار و فعالیت های اقتصادی نیاز به فضای امن و آرام دارد. کسب‌وکارهای خردی که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، در پی این اغتشاشات و نا آرامی ها و کندی اینترنت به‌شدت ضرر خواهند کرد به طوری که مشخص نیست در آینده چه اتفاقی می‌افتد.

او در ادامه افزود:

کسب ‌وکارهای بزرگ‌تر هم به شبکه های اجتماعی وابسته هستند. تعدادی از مشتریان خود را در آن پیدا می‌کنند. کسب‌وکارهای بزرگ در شبکه‌های اجتماعی بازاریابی می‌کنند و سرمایه‌گذاری‌هایی برای گسترش فعالیت خود در این پلتفرم ها کرده‌اند که اگر این نا آرامی ها ادامه ‌دار باشد ضرر هنگفتی را متحمل خواهند شد.

در نتیجه آشوب‌های مدت اخیر، علاوه بر اینستاگرام و واتساپ، گوگل پلی، اپ استور، لینکدین، سایت استارلینک و حتی بازی کلش آو کلنز فیلتر شدند. حتی برای مدت کوتاهی موتور جستجوی گوگل و جیمیل نیز از دسترس خارج شدند.

علاوه بر این و از ساعت 16 روز اول مهر ماه، اینترنت موبایل اپراتورهای مختلف در تمام نقاط تهران قطع شده و صرفا دسترسی به سایت‌های داخلی ممکن است.

بزرگترین اختلال اینترنتی در ایران

بنابر توییت جدیدی از نت‌بلاکس، سازمان ناظر بر دسترسی به اینترنت در سطح جهان، اختلالات و محدودیت‌های اخیر، بزرگترین در نوع خود از سال 2019 است.

فیلترینگ گسترده اینترنت تا چه زمانی ادامه دارد؟

نت بلاکس در گزارش خود همچنین خبر از قطعی کامل اینترنت در شهر سنندج داده که یکی از مهمترین مراکز اعتراضات اخیر است. در این شهر اینترنت ثابت نیز قطع شده است.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره فیلترینگ گسترده اینترنت چیست؟ لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر