;
coinex

بانوان قربانی فیلترینگ اینستاگرام ؛ بیشترین صاحبان کسب و کارهای اینستاگرامی زنان هستند

پس از فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی که در پی اتفاقات اخیر کشور اعمال شده، بیشترین آسیب متوجه کسب و کارهایی شد که مبتنی بر پلتفرم‌های خارجی مانند اینستاگرام بودند. طبق آمارهای به دست آمده از مرکز پژوهش‌های بتا شمار زیادی از بانوان قربانی فیلترینگ اینستاگرام شدند و کسب و کار خودشان را تقریبا از دست داده‌اند.

در ماهی که گذشت تاکنون شاهد اتفاقات عجیبی از جمله اعتراضات به وضع معیشتی و اقتصادی و در پی آن قطعی و فیلترینگ پلتفرم‌هایی نظیر اینستاگرام، واتساپ، اسکایپ و لینکدین بودیم. این در حالی است که این فیلترینگ بدون در نظر گرفتن شرایط کسب و کارهایی که مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی خارجی فعالیت می‌کردند صورت گرفته است.

فیلترینگی که مسئولین جواب مشخصی درباره رفع آن به مردم نداده‌اند و مصرانه خواستار استفاده مردم از پلتفرم‌های داخلی هستند. پلتفرم‌های داخلی که حتی توانایی پشتیبانی از کمترین میزان کاربر را ندارند و برای چنین کارکردهایی برنامه‌ریزی نشده است.

بیشتر بخوانید: جدیدترین و مهمترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از فیلترینگ اینستاگرام تا بازی های آنلاین!

بانوان قربانی فیلترینگ اینستاگرام

مرکز پژوهش‌های بتا گزارش کرده که بیش از 2 میلیون کسب‌وکار ایرانی در اینستاگرام فعالیت می‌کنند و از این تعداد تنها 19 درصد از آنها فروش حضوری نیز دارند. به این معنی که بخش عمده این کسب‌وکارها فقط از طریق فروش آنلاین درآمد دارند. حالا چرا درصد بیشتری از بانوان قربانی فیلترینگ اینستاگرام هستند، چون 64 درصد از این جامعه کسب‌وکار آنلاین را بانوان تشکیل داده‌اند که طی یک ماه اخیر حقوق آنها نقض و ضربه بزرگی به کسب‌وکاری که سالهاست برای آن زحمت کشیده‌اند وارد شده است.

بانوان قربانی فیلترینگ اینستاگرام

آمار مرکز پژوهش بتا که در زمینه داده کاوی فعالیت می‌کند بسیاز نزدیک به آماری است که مرکز ملی فضای مجازی کشور گزارش کرده بود. در مرداد سال جاری فیروز آبادی رئیس این مرکز اعلام کرده بود که 2.4 میلیون واحد صنفی در اینستاگرام مشغول به فعالیت هستند. بیشتر این کسب‌وکارها خانگی، بومی و غیررسمی هستند و فقط 19 درصد از آنها مغازه و فروشگاه دارند. طبق این آمار در حال حاضر و پس از فیلترینگ 1.6 میلیون کسب و کار متحمل ضرر هنگفتی شده‌اند و هیچ کس پاسخگوی آنها نیست و حمایتی از آنها نمی‌شود.

پیش‌تر در 6 مهر ماه وزیر ارتباطات در خصوص کسب‌وکارهای اینترنتی گفته بود که صاحبان این مشاغل نباید کسب و کارهایشان را در محیطی راه‌اندازی کنند که پایبند به قانون جمهوری اسلامی نیست.

براساس همین گزارش‌ها 64 درصد از صاحبان این مشاغل را زنان تشکیل می‌دهند و 71 درصد از کالاهایی که در این بستر خریدوفروش می‌شود تولید ایران بوده و 10 درصد نیز شامل صنایع‌دستی و تولیدات بومی می‌شود که همین آمار نشان می‌دهد درصد بیشتری از بانوان قربانی فیلترینگ اینستاگرام شده‌اند.

گفتنی‌ است محصولاتی که در این شبکه اجتماعی به فروش می‌رسد بیشتر کیف و کفش و پوشاک است و محصولات آرایشی و بهداشتی و خدمات در جایگاه بعدی قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره فیلترینگ اینستاگرام چیست؟ لطفا نظر خود را با تکراتو و دیگر کاربران در بخش کامنت در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر