;
coinex

اصلاح ضرایب مالیاتی صنف رایانه از 7.2 درصد به 4.5 درصد

عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران رایانه تهران از اصلاح ضرایب مالیاتی صنف رایانه خبر داده است.

مهدی حیدری عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران رایانه تهران معتقد است ایراد اساسی فضای مالیاتی کشور در زمینه کالاها و خدمات IT و ICT غیرکارشناسی بودن ضرایب مالیاتی است و سازمان امور مالیاتی در راستای بهبود و کارایی قوانین مالیاتی، باید از مشورت‌ها و نظرات نمایندگان صنوف استفاده کند تا امکان حیات برای صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور فراهم شود.

بیشتر بخوانید: رفع فیلتر واتساپ و اینستاگرام برای اتحادیه فناوران رایانه تهران ؛ اولین‌ گام‌های بازگشت به شرایط عادی یا شروع اینترنت طبقاتی؟

اصلاح ضرایب مالیاتی صنف رایانه

عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران رایانه تهران می‌گوید: «موضوع مالیات‌ها از مدت‌ها قبل توسط اتحادیه پیگیری شده است و آنها همچنان پیگیر درخواست کسب‌وکارهای عضو این اتحادیه و انتقال آنها به سازمان امور مالیاتی هستند که خوشبختانه با پیگیری‌های صورت‌گرفته مالیات لپ‌تاپ و اقلام رایانه‌ای از هفت و دودهم درصد هم به چهار ‌و نیم درصد تبدیل شد».

حیدری اساسی‌ترین ایران فضای مالیاتی کشور در زمینه فعالیت خود و همکارانش را غیرکارشناسی بودن ضرایب مالیاتی و چندگانگی در رویه‌های اعمال ضرایب می‌داند و می‌گوید:

اگر سازمان امور مالیاتی اتحادیه و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای را واقعاً نماینده کسب‌وکارهای حوزه IT می‌داند، باید از نظرهای مشورتی یا کارشناسی ما نیز در این حوزه استفاده کند. همین ضرایب اشتباه مدتی قبل باعث اعتراض کسب‌وکارها شد و چنین بی‌توجهی‌هایی می‌تواند باز هم موجب نارضایتی در میان صاحبان کسب‌وکارها شود.

اصلاح ضرایب مالیاتی صنف رایانه

حیدری ادامه می‌دهد: «طی چند سال گذشته ضوابط و شرایط وصول مالیات بسیار تغییر کرده است. در این حد که سال به سال حتی ممیز نمی‌تواند صاحبان کسب‌وکارها را به خوبی راهنمایی کند. سال ۱۳۹۹ و سال ۱۴۰۰ مالیات بر اساس گردش حساب و POS تعیین شد، قانونی که چالش‌های زیادی به همراه داشت. مثلاً کسی ممکن بود بدهی یا مبلغ چک خود را روی POS کارت کشیده باشد. قانونی که مدتی پس از اجرا تعدیل شد».

حیدری کاهش ضرایب مالیاتی را نتیجه پیگیری‌های اتحادیه و سازمان نصر می‌داند و توضیح می‌دهد: «حاشیه سود خرید و فروش موبایل ۱۶درصد تعیین شده بود. یعنی مالیات یک موبایل ۵۰ میلیونی هشت میلیون تومان می‌شد. همین موضوع هم در نهایت به اعتراض‌های کسبه چندین پاساژ بزرگ منجر شد. ما نیز در نهایت مستنداتی جمع‌آوری کردیم و نشان دادیم حاشیه سود بیش از سه یا چهار درصد نیست. در نهایت حاشیه سود فعالیت موبایل چهار درصد تعیین شد و این موضوع حل شد».

گرچه حالا فصل مالیات نیست و از برج 3 تا 5 سال 1402 درگیری‌های مالیاتی کسب‌وکارها آغاز می‌شود، به علت تورم موجود کاهش ضرایب مالیاتی عملا تاثیری در خرید و فروش بازار نداشته اما حداقل می‌توان امیدوار بود در سال‌های آتی فشار کمتری به پرداخت‌کنندگان مالیات وارد شود.

حیدری مشکل دیگر صنف با سازمان امور مالیاتی را تعریف ۵۲ اینتاکد در صنف رایانه می‌داند و می‌گوید: «سازمان مالیات برای هر خدمت، سرویس و فروش یک کد را تعریف کرده‌ در صورتی که می‌توانستند با کمک گرفتن از اتحادیه در این زمینه از راهکار بهتری استفاده کنند. مسلماً همین تنوع کدها محل مناقشه است. قاب صد هزار تومانی موبایل و موبایل ۵۰ میلیون تومانی که در یک مغازه فروخته می‌شوند باید در زمینه مالیات در درصد فعالیت و در درصد تراکنش تناسب داشته باشند».

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص اصلاح ضرایب مالیاتی صنف رایانه چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر