;
coinex

شکایت از حملات سایبری روسیه در دادگاه بین‌المللی لاهه

بنابر گزارش جدیدی از یک رسانه آمریکایی، مقامات اوکراینی در اندیشه شکایت از حملات سایبری روسیه در دادگاه بین‌المللی لاهه هستند.

بنابر گزارشی جدید، مقامات آمریکایی در حرکتی سنت‌شکن که احتمالا قواعد جنگ‌های سایبری را تغییر خواهد داد، قصد دارند شکایتی در خصوص حملات سایبری روسیه به زیرساخت‌های اوکراین در دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) در لاهه تنظیم کنند.

بیشتر بخوانید: شکست روسیه در جنگ سایبری از اوکراین ؛ حملات پردامنه اوکراینی‌ها ادامه دارد!

شکایت از حملات سایبری روسیه در دادگاه بین‌المللی لاهه

به گزارش ایسنا، پایگاه آمریکایی هیل در خصوص شکایت اوکراین از روسیه در دادگاه لاهه نوشت: «حملات سایبری در سال‌های اخیر به طرز فزاینده‌ای به بخشی از جنگهای مدرن تبدیل شده‌اند و بارها توسط نیروهای روسیه در جنگ اوکراین برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند».

با این وجود و بنابر کنوانسیون ژنو، چنین حملاتی در دسته جنایت جنگی قرار ندارند. کارشناسان و پژوهشگران حقوقی پیش از این پرونده را که حملات سایبری روسیه از سوی دادگاه لاهه مورد پیگیری قرار بگیرد طرح کرده بودند اما بنابر گزارش‌ها با تصمیم مقامات اوکراینی برای مراجعه به این دادگاه، این عملا نخستین باری است که یک دولت مستقل رسما چنین درخواستی را نزد دادگاه طرح می‌کند. اقدامی که می‌تواند قوانین مربوط به این حوزه را به طور اساسی تغییر دهد.

شکایت از حملات سایبری روسیه در دادگاه بین‌المللی لاهه

پل مارتینی، مدیرعامل و مسئول ارشد تکنولوژی در شرکت امنیت سایبری آی‌باس در این خصوص گفته: «گزارش‌ها درباره اینکه مقامات اوکراینی مساله حملات سایبری را به عنوان جنایات جنگی بالقوه می‌سنجند بازتاب می‌دهد که دولتها چقدر این تهدیدات رو به رشد و فزاینده را جدی می‌گیرند».

در اوایل ماه جاری میلادی، ویکتور ژورا، مقام ارشد بخش تغییرات دیجیتال اوکراین به پلیتیکو گفت، کشورش در حال گردآوری شواهدی از حملات سایبری مرتبط با عملیات‌های نظامی بوده و اطلاعات خود را با دادگاه کیفری بین‌المللی به این امید که علیه روسیه به دلیل این جنایات طرح اتهام کند، به اشتراک می‌گذارد.

ژورا در آن زمان استدلال کرد که از آنجایی که روسیه از حملات سایبری در راستای حمایت از عملیات نظامی خود علیه زیرساخت‌های حیاتی و غیرنظامی اوکراین استفاده می‌کند، این حملات دیجیتالی نیز بایستی به عنوان جنایت جنگی علیه شهروندان اوکراینی شناسایی شوند.

ژورا استدلال کرد، از آنجایی که روسیه از حملات سایبری برای حمایت از عملیات نظامی خود علیه زیرساخت‌های حیاتی و غیرنظامی اوکراین استفاده می‌کند، این حملات دیجیتالی نیز باید به عنوان جنایات جنگی علیه شهروندان اوکراینی در نظر گرفته شوند.

ژورا همچنین به حملات روسیه در سال گذشته میلادی علیه شرکت DTEK، بزرگترین سرمایه‌گذار خصوصی بخش انرژی اوکراین، به عنوان مثالی از زمانی که حملات سایبری همزمان با عملیات‌های جنگی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره کرد. وی تاکید کرد:

نیروگاه برق حرارتی آنها گلوله باران شد و همزمان شبکه شرکتی آنها مورد حمله قرار گرفت. این یک فعالیت هدایت و برنامه‌ریزی‌شده از سوی روس‌ها است که آنها هم در حوزه متعارف و هم در حوزه سایبری انجام دادند.

با این حال، دیوید هیکتون، مدیر انستیتوی امنیت، سیاست و قوانین سایبری در دانشگاه پیتزبورگ، می‌گوید متقاعد کردن دیوان کیفری بین‌المللی کیفری می‌تواند دشوار باشد، زیرا جرایم سایبری به صراحت به عنوان جنایات جنگی تحت کنوانسیون ژنو درج نشده‌اند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص شکایت از حملات سایبری روسیه در دادگاه بین‌المللی لاهه چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر