;
coinex

نخستین تصویر از یک سیاهچاله کلان جرم ثبت شد

نخستین تصویر از یک سیاهچاله کلان جرم ثبت و منتشر شد. این سیاهچاله غول‌آسا چندین برابر از خورشید بزرگتر است.

دانشمندان موفق به ثبت نخستین تصویر از یک سیاهچاله کلان جرم شدند. این سیاهچاله عظیم تا 6.5 میلیارد برابر از خورشید بزرگتر است. سیاهچاله کلان جرم در مرکز کهکشان M87 واقع شده و دایره‌ای با دور روشن را نشان می‌دهد که وسط آن حفره‌ای تاریک دیده می‌شود. گفتنی‌ست بیشتر سیاره‌های موجود در اطراف سیاهچاله جرم می‌چرخند و آن تمام مواد را به درون خود می‌کشاند. حال با ثبت این تصویر، احترشناسان امیدوارند تا بتوانند راز به‌وجود آمدن کهکشان‌ها را کشف کنند و اطلاعات جدیدی بدست آورند.

بیشتر بخوانید: اخترشناسان بالاخره راز قدرتمندترین اشیا کیهانی را کشف کردند

نخستین تصویر از یک سیاهچاله کلان جرم ثبت شد

دانشمندان اولین تصویر مستقیم از یک سیاه‌چاله کلان‌جرم را ثبت کرده‌اند که در این تصویر، سیاهچاله در حال پراکنده کردن پرتوهای قدرتمند پلاسما است.

براساس گزارش اینسایدر، این سیاهچاله در مرکز کهکشان M87 با فاصله 55 میلیون سال نوری با ما قرار دارد و حدود 6.5 میلیارد برابر از خورشید ما بزرگ‌تر است. پرتوهایی که این سیاهچاله در حال پخش شدن هستند می‌توانند صدها هزار سال نوری جریان داشته باشند و یکی از بزرگ‌ترین اسرار جهان هستی محسوب می‌شوند.

نخستین تصویر از یک سیاهچاله کلان جرم ثبت شد

اکثر کهکشان‌ها، از جمله کهکشان ما، در اطراف یک سیاه‌چاله کلان‌جرم می‌چرخند که تمام مواد به درون آن‌ها فرو می‌روند. به همین دلیل در جدیدترین تصویر ارائه شده، این سیاهچاله که در مرکز کهکشان M87 واقع شده، به شکل حلقه‌ای روشن از ماده دیده می‌شود که دور یک چاله تاریک در حال چرخش است. با این حال، پرتوها از ماده‌ای ساخته شده‌اند که می‌تواند از سیاهچاله فرار کند.

این پرتوها همچنین ویژگی‌های باورنکردنی دارند. آن‌ها نه‌تنها از جمله درخشان‌ترین اجرام کهکشان محسوب می‌شوند، بلکه در مطالعات قبلی مشخص شده که ذرات موجود در آن‌ها می‌توانند با سرعت نزدیک به نور حرکت کند.

تصویر جدید که با همکاری تلسکوپ‌های آرایه جهانی میلی‌متری VLBI، آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما، رصدخانه جنوبی اروپا و تلسکوپ گرینلند گرفته شده، اولین تصویری است که نحوه تشکیل این پرتوها را نشان می‌دهد.

«رو-سن لو»، محقق اصلی این مطالعه و ستاره‌شناس رصدخانه نجوم شانگهای در چین، در بیانیه مطبوعاتی خود گفت:

می‌دانیم که این پرتوها از مناطق اطراف سیاهچاله‌ها به بیرون پرتاب می‌شوند، اما هنوز به‌طور کامل نمی‌دانیم که این اتفاق چگونه رخ می‌دهد. برای مطالعه مستقیم این موضوع باید منشا پرتو را تا حد امکان نزدیک به سیاهچاله مشاهده کنیم.

اکنون اخترشناسان امیدوار هستند اطلاعات مربوط به این پروژه، به آن‌ها کمک کند تا درباره نحوه ایجاد این پرتوها و در نهایت کشف رمز و راز نحوه شکل‌گیری کهکشان‌ها اطلاعات جدیدی کسب کنند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص نخستین تصویر از یک سیاهچاله کلان جرم چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر