طرح توزیع ترافیک داخلی قرار است از ابتدای تابستان سال جاری اجرایی شود. شبکه ارتباطی کشور چه تغییر و تحولی به خود خواهد دید؟
بنابر مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، طرح توزیع ترافیک داخلی از ابتدای تیرماه اجرایی خواهد شد. با این تصمیم تعرفه خدمات ابرانتقال به سرعت 100Mbps خواهد رسید. تاکنون تعرفه این خدمات به سه بخش تقسیم میشد ولی از اول تیرماه به دو دسته داخل هر ناحیه و بیننواحی تقسیم خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تاکید نماینده مجلس بر پیروی از سبک اینترنت داخلی چین ؛ طرح صیانت دیگر بیمعناست!
طرح توزیع ترافیک داخلی یکماه دیگر اجرا خواهد شد
کمیسیون تنظیم مقررات در جلسه شماره 344 مورخ 17 اردیبهشتماه، تعرفه خدمات ابر انتقال با سرعت 100Mbps و بالاتر را تصویب کرد. در این جلسه پس از ارائه گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت درخصوص طرح توزیع ترافیک و تمرکززدایی شبکه ارتباطی کشور، تعرفه پیشنهادی آن شرکت برای ارائه خدمات ابر انتقال با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه و بالاتر در شبکه ارتباطات زیرساخت را بررسی و تصویب شد.
برایناساس، 31 استان کشور به پنج ناحیه تقسیم شدهاند که فهرست استانهای واقع در هر ناحیه زیرساخت به شرح زیر است.
تا پیشاز این و طبق مصوبه 266 سال 1396، تعرفه خدمت ابر انتقال برای سرعت بالای 100 مگابیت بر ثانیه به سهدسته «زیرساخت»، «غیر زیرساخت بینشهری» و «غیر زیرساخت شهری» دستهبندی میشد، اما اکنون کمیسیون تنظیم مقررات آنرا به دو بخش داخل هر ناحیه و بیننواحی تفکیک کرده است که از اول تیرماه 1402 اعمال میشود.
تا پیشاز این، تعرفهگذاری براساس هر مگابیت بر ثانیه مصرفی بود، اما اکنون قیمتها برحسب 10 تا 50 درصد تعرفه محاسبه میشوند. طبق جدول بالا، اگر انتقال داده در داخل هر ناحیه انجام شود، 10 درصد تعرفه محاسبه خواهد شد و اگر بیرون از ناحیه باشد، 50 درصد تعرفه محاسبه میشود.
طبق ماده سه مصوبه اخیر کمیسیون تنظیم مقررات، تعرفه ارائه خدمات ابر انتقال براساس نمودار پهنای باند تجمیعشده مصرفی دارنده پروانه در هر نقطه حضور شرکت ارتباطات زیرساخت، بسته به اینکه داخل هر ناحیه یا بیننواحی قرار گرفته باشد، مطابق روش صدور صورتحساب بر مبنای اندازهگیری مصرف بالاترین پیک ماهانه و گزارش سوئیچ دسترسی زیرساخت با میانگین پنج (5) دقیقهای و لحاظ حداقل 20 درصد ظرفیت هر پورت محاسبه و بهصورت ماهانه دریافت میشود.
همچنین دارندگان پروانه ایجاد و بهرهبرداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) و UNDP موظفند ظرف مدت یکماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه، تصمیم خود را درخصوص تأمین یا عدم تأمین تجهیزات حاکمیتی در نواحی (2) تا (5) بهسازمان اعلام کنند.
آنطور که در تبصره ماده 4 آمده است، برای اشخاص موضوع این ماده از تاریخ اعمال تعرفههای جدید، بهمدت یکسال تعرفه نقاط بیننواحی با ضریب 0/85 اعمال میشود.
درصورتیکه اشخاص موضوع این ماده متقاضی استفاده از خدمات تجهیزات حاکمیتی شرکت ارتباطات زیرساخت باشند، تا زمان تأمین تجهیزات و ارائه خدمت مذکور توسط شرکت ارتباطات زیرساخت، تعرفه خدمات ابر انتقال ارائهشده توسط شرکت ارتباطات زیرساخت به آنها – فارغ از اینکه مربوط به داخل یا بیننواحی باشد – براساس تعرفه نقاط داخل هر ناحیه محاسبه شده و پس شروع ارائه خدمات یادشده، حسب مورد تعرفه نقاط داخل هر ناحیه یا تعرفه نقاط بیننواحی اعمال میشود.
گفتنی است دیماه 1400، کمیته اصلاح مهندسی ترافیک شبکه ملی اطلاعات تشکیل شد. هدف آن طراحی و بازمهندسی جریان ترافیک داده کشور بود تا چارهای بر کندی شبکه و اینترنت باشد. با توجه به اینکه تمرکز شبکه و محتوای موردنیاز کاربران در تهران بود، این کارگروه تمرکززدایی و توزیع شبکه را در دستور کار خود قرار داد.
بیشتر بخوانید:
- فیلترینگ کسبوکارهای اینترنتی در صورت عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی!
- تکذیب قطع اینترنت در زمان کنکور توسط وزرای ارتباطات و علوم
- با وجود محدودیتهای اینترنتی، اقبال ایرانیان به شبکههای اجتماعی خارجی بیشتر شده است!
- وزیر علوم از فعالسازی اینترنت طبقاتی اساتید دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد
نظر شما درباره اجرایی شدن طرح توزیع ترافیک داخلی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.