فهرست کامل شرکتهای مجاز واردکننده خودرو اعلام شد. این مسئله واردات را یک پله به جلو هدایت خواهد کرد اما در این بین یک مانع جدید نیز ایجاد شده است. در ادامه مطلب با تکراتو همراه باشید.
مهدی ضیغمی سرپرست سازمان توسعه تجارت، فهرست کامل شرکتهای مجاز واردکننده خودرو را منتشر کرد. بالاخره پس از چند ماه مشخص شد که چه شرکتهایی میتوانند به کشور خودرو وارد کنند و این شاید اولین پله جهت سهولت در پیشبرد برنامه واردات خودرو باشد.
اما در این بین مانع جدید دیگری ایجاد شده است که پساز سازمان استاندارد به عنوان نقشی بازدارنده در اجرای طرح واردات عمل خواهد کرد. آنطور که گفته شده تأکید بر ضرورت انتقال فناوری بابت ثبت سفارش میتواند مانع اصلی این طرح باشد.
بیشتر بخوانید: زمان عرضه فیدلیتی پرستیژ و پیکاپ G9 توسط بهمن موتور اعلام شد
فهرست کامل شرکتهای مجاز واردکننده خودرو منتشر شد
هرچند با انتشار کامل فهرست شرکتهای واردکننده، تمام شرکتهای مجاز معرفی و شناخته شدند اما در عین حال، تأکید بر ضرورت انتقال فناوری بابت ثبت سفارش، آینده واردات را در هالهای ابهام فرو برده است؛ در واقع، الزام به انتقال تکنولوژی دستانداز جدید واردات خودرو به شمار میآید.
به گزارش تکراتو و به نقل از اسب بخار، سرپرست سازمان توسعه تجارت، مهدی ضیغمی، با انتشار فهرست کامل شرکتهای مجاز به واردات خودرو تأکید ویژهای بر انتقال فناوری بابت ثبت سفارش واردات خودرو کرده است.
فهرست کامل شرکتهای واردکننده + محصولات
- مدیرعامل محترم شرکت ایران خودرو – شاین مکس
- مدیرعامل محترم شرکت سایپا – چانگان
- مدیرعامل محترم شرکت تجارت بین المللی پشتیبانی کرمان خودرو – هیوندا
- مدیرعامل محترم شرکت سازه های خودرو دیار – بایک X55
- مدیرعامل محترم شرکت ماموت خودرو – جتا
- مدیرعامل محترم شرکت فردا موتور – جیلی
- مدیرعامل محترم شرکت بهمن موتور – بستیون T77، هونگچی H5، سانگ یانگ تورس و کوراندو MG و هاوال
- مدیرعامل محترم شرکت مکث موتور – ونوسیا (Venucia)
- مدیرعامل محترم شرکت آرین موتور – میتسوبیشی
- مدیرعامل محترم شرکت بازرگانی کوشا خودرو نگین – کیا
- مدیرعامل محترم شرکت پارسیان موتور مانلی – فیات
- مدیرعامل محترم شرکت معین خودرو ایرانیان – احتمالاً تویوتا
- مدیرعامل محترم شرکت معین خودرو اروند
- مدیرعامل محترم شرکت پارس ساتر هوشمند – اشکودا
- مدیرعامل محترم شرکت آمیتیس گستر نگاه پیشگام
- مدیرعامل محترم شرکت راسا موتور خاورمیانه – سوزوکی
- مدیرعامل محترم شرکت پرشیا خودرو – BMW
- مدیرعامل محترم شرکت جهان نوین آریا – احتمالاً نیسان
- مدیرعامل محترم شرکت کیان موتور وارنا – VGV
- مدیرعامل محترم شرکت آریا صنعت معصومی
- مدیرعامل محترم شرکت نواخودرو شمال
- مدیرعامل محترم شرکت تیوا خودرو رایکا
- مدیرعامل محترم شرکت نامی خودرو پیشرو
- مدیرعامل محترم شرکت رویان پارسیان
- مدیرعامل محترم آتین خودرو – ون دانگ فنگ
- مدیرعامل محترم آرین پارس موتور
موضوع نامه: فرآیند واردات خودرو
باسلام و احترام
با عنایت به مقرارات ابلاغ شده واردات خودرو با موضوع ضرورت انتقال فناوری بابت ثبت سفارش، شایسته است برای تسریع در فرآیند، مدارک لازم را به دفتر صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه و نتیجه به این سازمان اعلام گردد.
لازم به ذکر است به دلیل الزام انتقال فناوری بابت ثبت سفارش واردات خودرو، چنانچه شرکتی مدارک مستدل خود را طی یک ماه آینده به این سازمان ارائه ندهد، فرآیند ثبت سفارش آن شرکت ابطال می گردد.
انتشار اسامی شرکت مجاز به واردات خودرو با تأکید بر الزام تکنولوژی شاید در وهله اول از منظر منطق واردات و خودروسازی امری لازم و ضروری به شمار آید، اما آیا در مقطع فعلی نشان از دورتر شدن زمان ورود خودروهای وارداتی نیست؟
به نظر میرسد حالا که دیگر نمیتوانند از حربه سازمان ملی استاندارد و دستاندازیها استفاده کنند و چالش اصلی تأمین و تخصیص ارز را کنترل و مدیریت، سعی میکنند با استفاده از الزامات قانونی محدودیتهای جدیدی ایجاد کنند و علاوه بر خارج کردن بخش عمدهای واردکنندگان برای برطرف کردن مشکلات، زمان بیشتری بخرند.
باید توجه داشت که در شرایط فعلی، بسیاری از شرکتهای مجاز به واردات فاقد امکانات و زیرساختهای لازم برای تولید خودرو و یا انتقال تکنولوژی هستند، چراکه بسیاری از آن ها در حال حاضر صرفاً واردکننده هستند و ظرفیت و زیرساختهای مورد نیاز را ندارد؛ در این شرایط یا باید قید فعالیت در بازار خودرو را بزنند یا باید برای انتقال فناوری اقدام به سرمایهگذاری کنند و یا این که با یک شرکت دارای شرایط همکاری کنند. غیر از خروج از فعالیت در بازار خودرو برای انتخاب هر یک از راههای اشاره شده دست کم و در بهترین حالت بیش از ۶ ماه زمان نیاز است.
واردات در انحصار غولهای چینی قرار دارد
بنابراین از یک سو، فضا برای شرکتهای بزرگ به وجود خواهد آمد و آنها باز هم در یک مسیر بدون رقیب و صددرصد انحصاری قرار خواهند گرفت؛ به عنوان مثال، در میان شرکتهای واردکننده، کمتر از انگشتان یک دست امکانات لازم را برای انتقال تکنولوژی دارا هستند. در همین حال، با توجه به حجم واردات خودروهای غیر چینی، چگونه ممکن است شرکتی حاضر شود برای خرید هزار دستگاه خودرو از طرف تولیدکننده ایرانی تکنولوژی و فناوری خاص خود را منتقل کند؟ آیا این الزام و تأکید بر رعایت آن و تهدید به ابطال، بازار خودروهای وارداتی را غیر از انحصاری کردن، دربست در اختیار خودروهای چینی قرار نخواهد داد؟
به نظر میرسد وزارت صمت با توسل به این حربه قصد دارد در ورود هر چه سریعتر خودروهای وارداتی اخلال ایجاد کند؛ این که چه قصد یا هدفی را دنبال میکنند به دلیل فقدان پاسخگویی و شفافیت مهم نیست و به نظر میرسد شایعههایی که پیرامون واردات خودرو وجود دارد، رفتهرفته رنگ حقیقت به خود میگیرند.
بیشتر بخوانید:
دیدگاه شما در خصوص انتشار فهرست کامل شرکتهای مجاز واردکننده خودرو چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: اسب بخار
آقای ضخیمی اگر کاره ای بودم همین الان عذر شما رو میخواستم مرد حسابی مردم رو به سخره گرفتین در حد افغانستان هم نیستید خودرو تو افغان یک قیمت منطقی و منظم داره ولی کشور من ایران چندتا شاه داره وهر کدام دایه هنر مند بیکاره هستند و اوضاع اسف بار خودرو از عملکرد ضعیف در حق خریدار و پولساز در حق خدایان ایران شده
مگه نظرمردم برای دولت مهمه. والا تاجای که مردم می دونن نظره رانت خواران واختلاصگران مهمه که سود وپول کلان به جیب بزنن مبادا خودرویی واردکنن که مردم سود بکنن بخداقسم هرکاری می کنن به ضررمردم بیچاره هست فقط خدا حق ما ملت رو از اون ظالمانی بگیره که حاضر نیست خودرو واردبکنن تا مبادا لکنده هاشون فروش نره اگه لکنده های قصاب فروش نره پس کی تو جاده ها بمیره پس کی پول توجیب ایران خودرو وسایپا وغیره بکنه ماباید یا حسرت پراید قاتل رو بکشیم یا کهنه پراید تصادفی سپاربشیم