;
coinex

ابررایانه هوش مصنوعی ایران در سال 1403 به بهره‌برداری می‌رسد

ابررایانه هوش مصنوعی ایران تا یکسال دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید. این پروژه عظیم براساس زیرساخت پردازش فوق سریع در دست انجام است.

بنابر اطلاع محمد رضوی زاده رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ابررایانه هوش مصنوعی ایران به‌نام “سیمرغ” که قبلاً  به‌نام مریم میرزاخانی شناخته می‌شد در سال 1403 به بهره‌برداری می‌رسد. این پروژه بزرگ که تحت‌عنوان پروژه HPC شناخته شده است به‌منظور زیرساخت پردازش فوق سریع که کاربردهای هوش مصنوعی را فراهم می‌کند درحال توسعه است. با این خبر ایران نیز به جمع کشورهایی که از فناوری نوین هوش مصنوعی بهره می‌برند، اضافه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: مایکروسافت از برچسب‌گذاری تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی برای جلوگیری از نشر اخبار دروغین خبر داد

ابررایانه هوش مصنوعی ایران یکسال دیگر به بهره‌برداری می‎رسد

محمد رضوی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت پروژه ابررایانه «سیمرغ» و «مریم میرزاخانی» گفت:

پروژه سیمرغ که بستر کارهای پردازشی مثل هوش مصنوعی است، یکی از زیرساخت‌های پردازش فوق سریع ما بود که حدود ۵ سال پیش شروع شد و حدود ۲ سال پیش هم به بهره برداری کامل رسید۔

وی به وضعیت پروژه سیمرغ اشاره کرد و افزود: «پروژه‌ای که دو سال پیش به بهره‌برداری کامل رسیده، در حال حاضر به دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین به مشتریان صنعت، سرویس دهی می‌کند.»

رضوی زاده به میزان سرمایه‌گذاری این پروژه اشاره کرد و گفت:

این پروژه با هزینه حدود بالای ۳۰ میلیارد تومان از سمت وزارت ارتباطات و کمک‌هایی از معاونت علمی و وزارت علوم انجام شده است.

ابررایانه هوش مصنوعی ایران یکسال دیگر به بهره‌برداری می‎رسد

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص وضعیت پروژه ساخت ابررایانه‌ای قوی‌تر با نام مریم میرزاخانی نیز گفت: «پروژه پیشرفته‌تر از پروژه ابررایانه سیمرغ که قبلاً به اسم مریم شناخته می‌شد، در حال حاضر در پژوهشگاه دنبال نمی‌شود ولی ما در زمینه یک پروژه زیرساخت پردازش فوق سریع برای کاربردهای هوش مصنوعی کار می‌کنیم.»

رضوی زاده در ادامه به طراحی و پیاده‌سازی HPC به عنوان یک پروژه زیرساخت پردازش فوق سریع اشاره و تصریح کرد:

در حال حاضر HPC که با کمک بخش خصوصی طراحی و پیاده‌سازی می‌شود، چند برابر پروژه ابررایانه سیمرغ قدرت پردازشی خواهد داشت.

وی گفت: «اگر انشاالله امسال کارهای آن شروع شود و سال بعد به بهره‌برداری برسد، به‌عنوان یک بستر خوب برای دادن سرویس سخت‌افزاری، سرویس پردازشی به شرکت‌ها و متقاضیانی که بخواهند در زمینه هوش مصنوعی کار کنند، می‌تواند کاربرد داشته باشد.»

وی به وضعیت این پروژه و زمان بهره‌برداری از آن اشاره کرد و گفت:

فعلاً پروژه HPC در دستور کار هست و شروع شده و در حال حاضر داریم کارهای مربوط به طراحی‌هایش را انجام می‌دهیم که امسال آن را تمام می‌کنیم و چون از لحاظ حجم ریالی پروژه سنگینی است اگر بتوانیم اعتبارش را از وزارت ارتباطات بگیریم، امسال شروع به خرید تجهیزاتش کرده و انشاالله می‌توانیم در سال آینده یعنی سال ۱۴۰۳ به بهره برداری برسانیم.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: «آدرس سرویس‌دهی پروژه سیمرغ، سایت Simorgh .cloud است که اطلاعات کامل سرویس‌های سیمرغ ،هزینه‌ها و تمام آپشن‌ها در حال حاضر در آن سایت وجود دارد.»

وی در پایان گفت:

در حال حاضر در کشور می‌خواهیم پلتفرمی برای کدنویسی داشته باشیم مثلاً گوگل کولب یک بستری است که همه دانشجویان استفاده می‌کنند مشابه آن را در سیمرغ داریم و برای هر سه دسته حوزه مرکز تحقیقات دانشگاهی، دولتی و بخش خصوصی استفاده می‌شود. همچنین خود پژوهشگاه نیز در بخش مرکز توسعه هوش مصنوعی از این بستر استفاده می‌کند. این بستری است که قابل توسعه است.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ ابررایانه هوش مصنوعی ایران چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (1 نظر)

    آقای وزیر کار اگر راست میگی یک کار هم به من بده. من با دلیل ومدرک ثابت میکنم هیچ کاری برای مردم ایران نکردی.

    پاسخ