;
coinex

آپارات

آپارات یکی از سرویس‌های اشتراک گذاری ویدیو در ایران است و در تاریخ 23 بهمن 1389 راه‌اندازی شد.


فهرست


مقدمه

این وب‌سایت در بهمن 89 در حالی معرفی شد که به دلیل فیلترینگ، دسترسی کاربران ایرانی به سرویس‌های اشتراک‌گذاری ویدیویی بین‌المللی امکان پذیر نبود. محمدجواد شکوری‌مقدم، مدیر مجموعه صباایده و سرویس آپارات، دلیل ارائه این سرویس به کاربران ایرانی را حجم بالای درخواست‌های کاربران در خصوص ارائه سرویس اشتراک‌گذاری ویدیو عنوان کرده است.

آپارات یکی از وب‌سایت‌های ارائه شده توسط شرکت فناوران ایده پرداز صبا (صبا ایده) است و هم‌اکنون پربازدیدترین وب‌سایت ایرانی و یکی از پربازدیدترین وب‌سایت‌های جهان است. هدف از راه‌اندازی این وب‌سایت، اشتراک گذاری محتوای ویدیویی در محیطی سالم است.

کاربران در این سایت علاوه بر مشاهده ویدیوهایی که توسط افراد دیگر به اشتراک گذاشته شده، می‌توانند کانال اختصاصی خود را به وجود آورده و ویدیوهای خود را نیز منتشر نمایند. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های این سرویس نسبت به سرویس‌های مشابه خارجی، کنترل برروی محتوای منتشر شده است؛ به گونه‌ای که محتوای به اشتراک گذاشته شده باید در راستای شئونات اسلامی، اخلاقی و قوانین کشورمان باشد.

وب‌سایت آپارات در سال‌های اخیر مورد توجه رسانه‌های معتبر بین‌المللی نیز قرار گرفته است که از جمله آن‌ها می‌توان به خبرگزاری‌های معتبری نظیر الجزیره، بی بی سی، سی بی سی نیوز، گاردین، وال استریت ژورنال و چندین و چند رسانه بین‌المللی دیگر اشاره کرد.

موسسه کارآفرینی گوگل که در سال 2010 تاسیس شده و تاکنون بیش از 2 هزار گفتگو و کنفرانس در شهرهای مختلف برگزار کرده، در سال 2015 برای اولین بار در یک کنفرانس جهانی، به معرفی 50 شرکت نوپای برتر از میان 200 شهر از سراسر جهان پرداخت. داوران بعد از بررسی‌های همه جانبه، لیستی از 50 شرکت را به عنوان بهترین شرکت‌ها معرفی کرد که شرکت صبا ایده به عنوان شرکت مادر آپارات، فیلیمو، میهن بلاگ و آژانس تبلیغات آنلاین صباویژن و تنها شرکت ایرانی حاضر در این لیست انتخاب شده است.

آپارات در سال 90 به عنوان بهترین وب‌سایت فیلم ایران و در سال 92 توسط جشنواره وب ایران به عنوان بهترین سایت در بخش رسانه‌های آنلاین مالتی‌مدیا انتخاب شد.

آپارات از اکثر فرمت‌های ویدیویی شناخته شده پشتیبانی می‌کند و کاربران می‌توانند ویدیوهای خود را با فرمت‌هایی نظیر MP4، 3GP، MOV، WMV، MPEG، MKV و سایر فرمت‌های ویدیویی در این بستر به اشتراک بگذارند.

فهرست


تاریخچه

در بهمن‌ماه 90 و درست یک سال پس از آغاز به کار سرویس آپارات، نسخه اندروید آن در اختیار کاربران قرار گرفت.

در دی‌ماه 92، تعداد بازدیدهای روزانه آپارات از مرز یک میلیون عبور کرد. در تیرماه 1392 نسخه آی او اس آپارات نیز آماده شد و در اختیاز کاربران قرار گرفت.

در فروردین 1393 نسخه دوم اپلیکیشن آپارات برای اندروید منتشر شد. آپارات در مرداد 93 لوگو خود را تغییر داد و در شهریورماه همان سال، اولین دوره مسابقات اعجوبه‌ها را آغاز کرد. آپارات در آبان‌ماه همان سال اعلام کرد که تعداد بازدیدهای روزانه ویدیوهای این پلتفرم از 4 میلیون در روز عبور کرده است. این سرویس اشتراک گذاری ویدیو در آذرماه 1393، سرویس جدیدی را تحت عنوان آپارات کودک منتشر کرد و در بهمن همان سال نیز از سرویس فیلیمو پرده برداشت.

این وب‌سایت در سال 1394 با اضافه کردن قابلیت‌هایی نظیر زیرنویس، پخش زنده برنامه‌های تلویزیونی و دوره دوم مسابقات اعجوبه‌ها، به رشد صعودی خود ادامه داد. همچنین در همین سال بود که شرکت صباایده، توسط موسسه کارآفرینی گوگل در لیست 50 شرکت برتر دنیا جای گرفت.

فهرست


آپارات از دریچه آمار

آپارات در تازه‌ترین آمار اعلام کرده که تعداد بازدید ویدیوهایش از مرز 10.5 میلیون نمایش عبور کرده (سال 2017) و به گفته آن‌ها، این رقم معادل 119 سال تماشای ویدیو توسط یک نفر است. در سال 2011 این سرویس 60 هزار بازدید در طول روز داشت، در سال 2014 این رقم به 2.2 میلیون رسید و سال 2016 نیز به رقم شگفت انگیز 7.5 میلیون نمایش ویدیو در طول روز دست یافت.

میانگین تعداد نمایش موفق ویدیو در روز
میانگین تعداد نمایش موفق ویدیو در روز

این سرویس روزانه 21 میلیون بازدید صفحه و 63 میلیون دقیقه نمایش ویدیو را تجربه می‌کند که معادل 7.6 میلیارد بازدید صفحه و 22.9 میلیارد دقیقه نمایش ویدیو در طول یک سال است. تعداد کاربران فعال این سرویس در طول ماه به 29 میلیون نفر می‌رسد.

بیش از 63 میلیون دقیقه نمایش ویدیو در روز
بیش از 63 میلیون دقیقه نمایش ویدیو در روز

آپارات برای اولین بار از پربازدیدترین موضوعات این سایت پرده‌برداشته و اعلام کرده که دسته‌بندی طنز بیشترین محبوبیت را نزد کاربران دارد. پس از طنز (15.1 درصد)، دسته‌بندی‌های خبری (%14.7)، حوادث (%13.2)، موسیقی (%10.52)، ورزشی (%7.7)، کارتون (%7.1)، هنری (%4.5)، علم و تکنولوژی (%3.8) و بانوان و سلامت (%1.2) جای می‌گیرند و درصد قابل توجهی نیز به مجموع دسته‌های دیگر (%22.18) تعلق دارد.

براساس آمار ارائه شده توسط این بستر آنلاین، بیشترین کاربران آپارات در بازه سنی 25 تا 34 سال قرار دارد و 44.18 درصد از کاربران این سرویس را به خود اختصاص داده‌‌اند. پس از آن بازه سنی 18 تا 24 سال با 23.39 درصد، 35 تا 44 سال با 16.92 درصد، 45 تا 54 سال با 6.62 درصد، 55 تا 64 سال با 5.04 درصد و 64 سال به بالا نیز با 3.85 درصد، جایگاه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

در آپارات بیش از 300 هزار کانال فعال وجود دارد، بیش از 2 هزار کانال رسمی و تایید شده در این پلتفرم ثبت شده و 120 محتوای ویدیویی نیز به صورت اختصاصی برای این بستر ویدیویی ساخته و منتشر شده است.

این وب‌سایت همچنین در آمار خود از اتفاقات دیگری به‌جز نمایش ویدیو خبر داد و اعلام کرده که در هر ماه، بیش از 68.4 میلیون اتفاق در حال رخ دادن است. این اتفاقات عبارتند از:

  • 6.7 میلیون پسندیدن ویدیو
  • 240 هزار دیدگاه جدید
  • 61.5 میلیون دانلود ویدیو

این سرویس آنلاین از آمار دانلود 5.5 میلیون نصب نرم افزار موبایل در انواع گوشی‌های اندروید، آی او اس و ویندوز خبر داد و همچنین از پرترافیک‌ترین شبکه‌های اینترنتی نیز نام برده که به ترتیب شامل ایرانسل، شرکت مخابرات ایران، همراه اول، شاتل و آسیاتک است.

76.3 درصد از کاربران آپارات توسط موبایل، 16.2 درصد توسط کامپیوتر و 7.4 درصد توسط تبلت، به تماشای ویدیوهای به اشتراک گذاشته شده در این پلتفرم می‌پردازند.

محبوبترین مرورگر مورد استفاده توسط کاربران کروم (67.64 درصد) بوده و پس از آن نیز اندروید (%11.31)، سافاری (%8.98)، فایرفاکس (%8.02)، اینترنت اکسپلورر (%1.04) و سایر مرورگرها (%3.01) جای گرفته‌اند.

همچنین محبوب‌ترین صفحات نمایشی با 54.29 درصد، صفحات نمایشی با اندازه 360 تا 480 پیکسل است.

عرض صفحه نمایش
عرض صفحه نمایش

فهرست


دانلود

برای دانلود اپلیکیشن آپارات در بسترهای مختلف، بر روی دکمه‌های زیر کلیک کنید:

اندروید | آی او اس | ویندوز

جستجو براساس حروف الفبا