ابر سازه های موجودات بیگانه در اطراف ستاره ای با فاصله ی 1500 سال نوری وجود دارند.
سه ماه قبل، اخباری منتشر شد که از ابر سازه های موجودات بیگانه در اطراف ستاره ای عجیب و غریب که در فاصله ی 1500 سال نوری قرار دارد، خبر می داد.
از زمانیکه دورنمای موجودات بیگانه برای اولین بار توسط جیسون رایت، ستاره شناس Penn State مطرح شد، تقریبا اکثر افراد در جامعه ی ستاره شناسان احتمال وقوع این مورد را بسیار کم یافتند.
سایت New Scientist گزارش می کند که تحقیقات اخیر بر روی این ستاره ی عجیب که توسط بردلی شافر، ستاره شناس دانشگاه ایالت لوئیزیانا انجام شده است، جریان نظریه ی موجودات بیگانه را دوباره به موضوع داغ محافل نجومی تبدیل کرده است.
مساله ای که این ستاره را با نام شناخته شده ی KIC8462852 جالب کرده است، تغییرات شدیدی است که در نور و روشنایی آن به وجود می آید. تغییرات در روشنایی ستاره ها چندان دور از ذهن نیست، نور بسیاری از ستاره ها در طول زمان نوسان داشته و با تغییراتی مواجه می شود؛ اما نوسانات ستاره ی مذکور در مقایسه با سایر ستاره ها بسیار شدید است.
ستاره شناسان بین سال های 2009 تا 2013 با استفاده از تلسکوپ کپلر، ستاره ی KIC8462852 را مورد بررسی قرار دادند؛ نتایج نشان دادند که نور این ستاره گاهی تا 20 درصد هم کاهش می یابد و این نوسانات از هیچ الگوی مشخصی پیروی نمی کنند. ستاره شناسان از نتایج مشاهدات خود چنین استنباط کردند که وجود سازه های عظیمی در مقابل این ستاره و در زمان های نا مشخص، موجب مسدود شدن نور ستاره می شود. این سازه قطعا سیاره یا جرم کیهانی دیگری نیست، چرا که در این صورت، نور با الگوی مشخصی نوسان می کرد. می توان انتظار داشت که این شی در گذر زمان تغییر شکل می دهد و در نهایت موجب تغییرات مقدار نوری می شود که در زمان های مختلف به زمین می رسد.
احتمالا یک ستاره ی دنباله دار نیست
دانشمندان با طرح ابر سازه ی موجودات بیگانه با نام “انبوه دایسون” برای مشاهدات خود دلیل آوردند؛ اما در نهایت ستاره های دنباله دار یا مجموعه ی عظیمی از آنها را به عنوان پاسخ منطقی برای این مشاهدات مطرح کردند.
اما بردلی شافر ستاره شناس با این نظریه موافق نیست. شافر در مصاحبه ی خود با New Scientist گفت: “ایده ی مجموعه ی بزرگ ستاره های دنباله دار، بهترین توجیه برای این پدیده است، حتی اگر اذعان داشته باشیم که آنها مجموعه ی ضعیفی هستند. اما در حال حاضر ما موارد نقض کننده ی این ایده را کشف کرده ایم.”
شافر مجبور شد برای به دست آوردن یافته های خود به آرشیو قدیمی این ستاره در دانشگاه هاروارد رجوع کند؛ اطلاعات ثبت شده از این ستاره به سال 1890 باز می گردند. تجزیه و تحلیل 1200 اندازه گیری ثبت شده از ستاره ی KIC8462852، بین سال های 1890 تا 1989 نشان می دهد که ستاره ی نامبرده طی صد سال اخیر با کاهش نور های نامنظم روبرو بوده است. شافر نتیجه ی تحقیقات خود را در arXiv.org منتشر کرد.
شافر معتقد است که “با در نظر داشتن ایده ی ستاره ی دنباله دار، این کاهش نور صد ساله به 648 هزار ستاره ی دنباله دار نیاز دارد که هرکدام از آنها معادل 200 کیلومتر است. ناگفته نماند که تمام این 648 هزار ستاره ی دنباله دار در طول این صد سال، دقیقا باید از روبروی این ستاره عبور کرده باشند.” احتمال این پدیده بسیار اندک است. پس چه چیزی دیگری می تواند وجود داشته باشد؟
شافر با از بین بردن نظریه ی ستاره های دنباله دار، به درک اتفاقات در جریان اطراف این ستاره کمک کرده است. او نظریه ی ابر سازه های موجودات بیگانه را مطرح می کند، سازه های پیشرفته ای که موجودات بیگانه در طول زمان ساخته اند. یک چیز برای شافر کاملا قطعی ست: کاهش عجیب نور ستاره توسط یک مکانیسم تنها و فیزیکی ایجاد می شود که تحت تاثیر نوعی تغییرات در جریان شکل می گیرد.
شافر در مقاله ی خود توضیح می دهد که: “این کاهش های نوری که در طول صد سال رخ داده اند و شیب های رو به پایین نور در طول روز، هر دو می توانند پایان های بی نهایت طیف زمان بندی این رویداد کاهنده ی منحصر به فرد باشند؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که تمام اینها توسط یک مکانیسم فیزیکی تولید می شوند. این مکانیسم در هیچ رویداد ایزوله ی فاجعه بار در صد ساله ی اخیر ظاهر نشده است، بنابراین حتما یک روند در جریان، با اثرات مستمر وجود دارد.”
شافر تنها فرد علاقه مند به موضوع ستاره ی KIC8462852 نیست. اواخر سال گذشته، ستاره شناسی به نام داگ واکوخ و تیم او در یک سازمان جدید بین المللی به نام seti (تحقیقات برای هوش فرا زمینی) به جستجوی حیات موجودات بیگانه در اطراف این ستاره پرداختند. آنها به دنبال سیگنال های رادیویی یا امواج قابل مشاهده ی ارسالی از طرف موجودات بیگانه به زمین بودند. اما به هرحال دست خالی از این ماموریت بازگشتند. اگر آنها واقعا موجودات بیگانه باشند، به شدت ساکت مانده اند.
.
با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.
.
منبع: techinsider