;
coinex

نقل قول های مشهور چارلز داروین، به مناسبت صد و سی و پنجمین سالمرگ وی

نقل قول های مشهور چارلز داروین، به مناسبت صد و سی و پنجمین سالمرگ وی

چارلز داروین زیست شناس شهیر بریتانیایی، 135 سال قبل روز 19 آوریل سال 1882درگذشت. داروین اغلب به عنوان پدر تکامل شناخته می شود، نظریه مشهوری که توضیحی برای منشاء و چگونگی تکامل موجودات زنده زمین را در بر گرفته است.

داروین 12 فوریه سال 1809 در شروزبری انگلستان متولد شد و تا 8 سالگی به همراه خواهرش، کارولین در خانه به تحصیل پرداخت. او پس از تحصیل در مدرسه عادی، به مدرسه شبانه روزی فرستاده شد. پدرش او را برای تحصیل رشته پزشکی در دانشگاه ادینبور، اسکاتلند ثبت نام کرده بود. ادینبور جایی بود که زیست شناس شهیر به جای مطالعه دروس پزشکی، شروع به جمع آوری نمونه های زنده، شکار و طبیعت گردی کرد.

داروین پس از فارغ التحصیلی در سال 1831، شغلی را در کشتی بیگل پذیرفت، کشتی که قرار بود، در ماموریتی پنج ساله برای نقش نقشه برداری از سواحل آمریکای جنوبی، راهی این سرزمین غریب و تا آن زمان کمتر شناخته شده شود. در طول کار، داروین، از فعالیت های روزانه اش یادداشت بردای می کرد و نمونه هایی که جمع آوری کرده بود را برای گیاه شناسی به نام جان هنسلو در انگلستان می فرستاد. داروین پس از پنج سال که به انگلستان بازگشت، دریافت، نمونه هایی که به انگلستان فرستاده، هنسلو و باقی زمین شناسان، جانورشناسان و گیاه شناسان را شگفت زده کرده است.

تحقیقات داروین در طول سفرش با کشتی بیگل به مطرح کردن نظریه تکامل و انتخاب طبیعی یاری رساند. او 20 سال را صرف انتشار نظریه انقلابی خود (در سال 1858) کرد. او در این زمان ظاهرا نگران پذیرش نظریه اش بود. با این حال و علیرغم انتقادات و جنجال های زیاد، نظریه او بدل به نظریه ای پیشگامانه شد و در نهایت به طور گسترده ای از سوی دانشمندان جهان پذیرفته شد.

اروین گرچه در سال‌های ۱۸۴۲ و ۱۸۴۴ چند مقاله دست‌نویس مقدماتی نوشت، اما انتشار نظریه‌هایش درباره تکامل را تا بیست سال دیگر به تعویق انداخت

 

«در دوره های آینده و چند قرن دیگر که چندان دور نیست، نژادهای متمدن انسان تقریبا کاملا نابود می شوند و نژادهای وحشی در سراسر جهان جایگزین آنها خواهند شد.»

«مردی که جسارت هدر دادن یک ساعت از زندگی را دارد، ارزش زندگی را در نیافته است.»

«بالاترین مرحله ممکن در فرهنگ اخلاقی، هنگامی است که می فهمیم، باید افکارمان را کنترل کنیم.»

«دوستی های انسان، بهترین مقیاس ثروت او هستند.»

«مرد علم نباید هیچ آرزو و عاطفه ای داشته باشد، بلکه تنها قلبی از سنگ برای او کافی است.»

«در تاریخ طولانی نوع بشر (و نوع حیوانات) آنانی که همکاری و چاره اندیشی داشته اند، غالب بوده اند.»

«ازلحاظ دیدگاه عادی هر گونه ای به طور مستقل پدیده آمده که ما در آن به هیچ توضیح علمی نمی رسیم.»

«قوی ترین و یا باهوش ترین گونه ها نبوده اند که قادر به بقا بوده اند؛ بلکه سازگارترین گونه به تغییرات همیشه باقی مانده اند.»

.

منبع: ibtimes

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر