اولین جلسه شورای سیاستگذاری دومین نمایشگاه بینالمللی شهر هوشمند به منظور انجام هماهنگیهای لازم جهت برگزاری بهتر نمایشگاه با حضورنمایندگان وزارتخانهها، سازمانها، انجمنها و اتحادیهها در محل سالن جلسات وزارت کشور برگزار شد.
در ابتدای این جلسه امیر شجاعان (رییس مرکز توسعه دولت الکترونیک فناوری اطلاعات و آمار) ضمن تشکر از نهاد ریاست جمهوری، شهرداری تهران و تمام کسانی که در حوزه شهر هوشمند در برگزاری اولین نمایشگاه یاری کردند گفت:
با توجه به روند بسیار خوب نمایشگاه در سال گذشته انتظار میرود امسال با برنامهریزی مناسب نمایشگاه بهتر و مستقلی داشته باشیم.
در ادامه جلسه شورای سیاست گذاری غلامرضا رضاییان دبیر اجرایی نمایشگاه با بیان گزارش کوتاهی از نمایشگاه سال گذشته به ارایه برنامه نمایشگاه امسال پرداخت و عنوان کرد: “نمایشگاه امسال کاملا هوشمند برگزار میشود؛ همچنین جهت مشارکت حداکثری مشارکتکنندکنندگان خارجی، شرایط مناسبی در نظر گرفته شده و علاوه بر اینکه مهر ورود به کشور ایران را در پاسپورت تجار خارجی ثبت نمیشود تمامی هزینههای اقامت مشارکتکنندگان خارجی در دومین نمایشگاه بینالمللی شهر هوشمند نیز توسط دبیرخانه اجرایی نمایشگاه پرداخت خواهد شد.”
رضاییان در ادامه خبر از حضور حداکثری خبرنگاران برای پوشش خبری داده و اعلام کرد که نشستی خبری با مقامات ارشد همچون سال گذشته برگزار میشود.
وی همچنین با اشاره به تفاهمنامه همکاری نمایشگاهی در حوزه خارجی با نماینده شرکت نمایشگاهی “فیرا” کشور اسپانیا که بزرگترین برگزار کننده نمایشگاه شهر هوشمند در بارسلون است صحبت کرده و گفت:
برگزار کننده این نمایشگاه خارجی در راستای تفاهم نامه مذکور دو بار در تهران حضور پیدا کردند و جهت برقراری ارتباط با نمایشگاه شهر هوشمند سئول و با هدف استفاده از توانمندیها و دستاوردهای پرداخت و مشارکت شرکتهای بینالمللی در دومین نمایشگاه بینالمللی شهر هوشمند تفاهماتی با ایشان صورت گرفته است.
در انتهای جلسه شورای سیاستگذاری دومین نمایشگاه بینامللی شهر هوشمند نیز مهدی بینا مدیر پروژه دولت هوشمند به اظهار نظر پرداخته و ابراز داشت: “با توجه به پراکندگی و جزیرهای بودن برگزاری نمایشگاهها در حوزه هوشمندسازی تمامی فعالان این حوزه را جهت حضور در دومین نمایشگاه بینالمللی شهر هوشمند به عنوان یک نمایشگاه واحد و مستقل دعوت به همکاری و مشارکت میکنیم و امیدواریم که خروجی مطلوبی را شاهد باشیم.”
وی افزود:
همچنین دعوت از گروه D8؛ (هشت کشور در حال توسعه) که دبیرخانهاش در پارک علم و فناوری پردیس به مدت سه سال در اختیار تهران قرار دارد را میتوان از ظرفیتهای بسیار مناسب به منظور ارتقای کیفیت نمایشگاه شهر هوشمند امسال قلمداد کرد.
جهانبخش محمدی نماینده سازمان شهرداریها و دهیاریها؛ در ابتدا با اشاره به فعالیتهای انجام شده در زمینه سیاستگذاری شهر هوشمند و همچنین مطالعاتی که در این زمینه انجام شده صحبت خود را آغاز کرد و در ادامه از شکلگیری کمیته ملی شهر هوشمند خبر داد همچنین برای استفاده از ظرفیت شرکت های خارجی با کمک سازمان سرمایه گذاری به مطرح کردن دو پنل تخصصی پرداخت.
وی افزود: «سازمان سرمایهگذاری میبایست با ایجاد قوانین و مقررات نماینده شرکتهای خارجی را جهت سرمایهگذاری در ایران تشویق کرده و جلساتی را در نمایشگاه شکل دهند همچنین میبایست به همکاری با شهرهای خواهر خوانده جهت همافزایی پرداخته شود.»
محمدی ادامه داد:
ظرفیت پارک علم و فناوری میتواند ارتباط خیلی خوبی در این مباحث برقرار کند و به عنوان نکته آخر برگزاری همایشهای یک روزه در کنار نمایشگاهها را میبایست مورد توجه قرار دهیم.
فرزاد ابراهیمی رئیس آکادمی اینترنت اشیا نیز در این جلسه از روند بسیار مناسب نمایشگاه در سال گذشته و بارسلون صحبت کرد و افزود: «وجه تمایز میان تهران هوشمند و شهر هوشمند آن است که در تهران هوشمند ساختار به طور کلی علمی است اما در نمایشگاه شهر هوشمند بیشتر به موارد کاملا کاربردی و بصورت تخصصی پرداخته میشود.»
فرهاد سنجریفرد نماینده سازمان فناوری اطلاعات شهرداری نیز در جلسه شورای سیاستگذاری دومین نمایشگاه شهر هوشمند به تعدد نمایشگاهها حوزه شهر هوشمند پرداخته و خواستار تجمیع آنها در یک واحد مستقل شد. این مقام مسوول شهرداری همچنین با اشاره به مباحث فرهنگی که در شهر هوشمند مورد توجه قرار گرفته است؛ کارگزار منطقه 2 شهرداری را در بحث استارتاپ ویکند شهری جهت همکاری معرفی کرد.
مرتضی احمدی نماینده شورای اسلامی شهر تهران و کمیته شفافیت و شهر هوشمند نیز با مطرح کردن اشتراک گذاری تجارب خواستار آن شد که فضای نمایشگاه به سمت تبادل نظر و اشتراک گذاری سوق داده شود.
حسامالدین شاهرخی نماینده کسب و کارهای اینترنتی نیز در این جلسه از هوشمندسازی در جهت حمایت از معلولان و سیستم پرداخت شهری صحبت کرده و بر لزوم تمرکز روی وب و اپلیکیشن تاکید داشت.
علی مسعودی دبیر کل اتحادیه شرکتهای فنی مهندسی، حفاظت الکترونیک و شبکههای ایمنی نیز خواستار توجه در بحث تولید داخل شده و همچنین امنیت شهر هوشمند را مسالهای اساسی توصیف کرد.
در انتهای این جلسه نیز علی اکبر صدری هرندی مدیر فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، با مطرح کردن رویکرد حل مساله یا خلق مساله خواستار استفاده از دادههای کلان و قوانین و مقررات در حوزه شهر هوشمند شد.
همچنین در پایان جلسه نماینده نهاد ریاست جمهوری، وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران، شورای اسلامی شهر تهران، مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، سازمان فناوری اطلاعات ایران، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، آکادمی اینترنت اشیا، اتحادیه صوتی و تصویری و تلفن همراه، اتحادیه صنف دستگاههای مخابراتی و ارتباطی، اتحادیه شرکتهای فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکههای ایمنی، انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی، انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و دانشگاه آزاد اسلامی هرکدام به اعلام آمادگی برای همکاری در برگزاری دومین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند پرداختند.
دومین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند از تاریخ 22 الی 24 دی ماه 1398 در مصلی تهران برگزار میگردد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی های لازم با شماره 22893244 و www.iransmartcity.com دبیرخانه اجرایی نمایشگاه تماس حاصل فرمایید.
بیشتر بخوانید: