آیفون یا اندروید؟ سالهاست که نبرد بین آیفون و اندروید ادامه دارد و همچنان هم عدهای طرف آیفون را میگیرند و عده دیگری طرفدار گوشیهای اندرویدی هستند؛ اما واقعیت چیست و واقعا کدام یک بهتر از دیگری است؟
در این مقاله ما به شما مهمترین ویژگیهای اندروید و آیفون را معرفی میکنیم و کمکتان میکنیم بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید.
چرا آیفون بهتر است؟
ابتدا به بررسی شش دلیل محکمی میپردازیم که طرفداران آیفون برای خرید آن بیان میکنند.
1. قابلیت انتقال بالای اطلاعات
یکی از نکاتی که باعث میشود طرفداران آیفون همچنان عاشقانه به ستایش این پلتفرم ادامه دهند این است که آیفون نوعی اکوسیستم برای خودش خلق کرده است؛ به این معنی که کافی است دو نمونه از محصولات برند اپل را انتخاب کنید، مثلا اپل واچ ، آی پد یا آیفون تا بتوانید تمام اطلاعات مربوط به یکی را به سایر دستگاههای خود انتقال دهید و در زمان خود صرفه جویی کنید. برای مثال تماسهای روی آیفون شما و حتی صفحاتی که روی Safari باز کردهاید میتوانند به راحتی بین iOS و macOS جا به جا شوند. بنابراین همانطور که لیست قیمت گوشی های اپل را مشاهده مینمایید، قیمت آنها نسبت به گوشیهای اندرویدی معمولا بالاتر است؛ اما امکان Sync عالی در گوشیهای اپل و حتی میان گوشی آیفون و انواع اپل واچ و … یکی از دلایلی است که بسیاری از کاربران آیفون از طریق آن کاربران را تشویق به خرید مدل جدید این گوشیها میکنند. با وجود این مدلهای قدیمیتری مثل آیفون 7 و یا مدل معروف se هم در دسترس کسانی هستند که بودجه محدودتری دارند.
2. داشتن دوربین پیوسته
یکی دیگر از خوبیهای آیفون داشتن دوربین پیوسته است که علاوه بر گرفتن عکس از یک تصویر امکان اسکن اطلاعات را از طریق گوشی برایتان فراهم میکند. بنابراین میتوانید با گوشی عکس بگیرید و همین دادهها را روی مک نمایش داده و ادیت کنید.
تنها تعداد محدودی از کمپانیهای اندرویدی توانستهاند شبیه به آیفون عمل کنند و برای خودشان اکوسیستم ایجاد کنند؛ همین تعداد محدود مثل سامسونگ هم نتوانستهاند عمق در هم تنیدگی بین آیفون و سایر محصولات اپل را بازسازی کنند.
3. اپلیکیشنهای عالی
اپلیکیشنهای اختصاصی آیفون بینظیر هستند.درست است که بسیاری از اپلیکیشنها بین پلتفرم اندروید و آیفون مشترک به شمار میآیند؛ ولی واقعیت این است که اپلیکیشنهای موجود در اپل استور بسیار متنوع بوده و یو ایکس تا تجربه کاربری بسیار مثبتی را تجربه میکنند. با وجود این باید توجه داشته باشید که دسترسی به اپ استور در ایران کار آسانی نیست و بعد از این دسترسی هم به جز اپلیکیشنهای رایگان که تعداد بسیار زیادی هستند؛ برای نصب سایر اپلیکیشنها باید هزینه پرداخت کرد که این کار در ایران با توجه به تحریمها امکان پذیر نیست.
4. تنوع اکسسوری
اکسسوریهای آیفون تنوع بسیار بیشتری نسبت به اندروید دارند. به طور کلی امکانات و گجتهایی که برای استفاده از آیفون طراحی شدهاند به مراتب بیشتر از اندروید هستند و تنوع بسیار بالایی هم دارند.
5. عدم وجود Bloatware
زمانی که آیفون تهیه کنید گوشی به صورت خام به دست شما میرسد و بر خلاف اندروید شامل نرم افزارهایی ملقب به Bloatware نمیشود. این نرم افزارها عملا به هیچ دردی نمیخورند و فقط جا گیر هستند. برای مثال زمانی که گلکسی زد فولد 2 سامسونگ را تهیه کرده و گوشی را روشن کنید، متوجه وجود نرم افزارهایی مثل CNN و DirecTV خواهید شد که وجودشان هیچ لزومی ندارد و به صورت پیش فرض در نظر گرفته شده است. البته این مسئله کاملا به کمپانی تولید کننده گوشی اندرویدی بستگی دارد و بعضی کمپانیها فاقد نرم افزارهای غیر کارکردی هستند.
6. به روز رسانی بهتر
آیفون مرتبا در حال تصحیح مشکلات نسخههای قبلی iOS و به روز رسانیهای جدید است. سرعت این فعالیت در آیفون بسیار بالاست و تاخیر بسیار کمی دارد؛ در حالی که اندروید معمولا زود به زود آپدیت نمیشود و اگر هم بشود این اتفاق ممکن است با مقداری تاخیر بیفتد. نکته جالب دیگر اینجاست که زمانی که نسخه جدید iOS ارائه شود؛ این ارائه برای تمام گوشیهای آیفون به صورت همزمان اتفاق میافتد؛ در حالی که اندروید چنین وضعیتی ندارد و آپدیت جدید به تفکیک مدل به کاربران ارائه خواهد شد.
چرا اندروید بهتر است؟
در مقابل کسانی که طرفداران سرسخت استفاده از آیفون هستند؛ کسانی هم به شدت از اندروید حمایت میکنند. دلایلی که این افراد برای خرید گوشیهای اندرویدی ارائه میکنند، شامل موارد زیر میشود.
1. طیف متنوع قیمت
بر خلاف آیفون که حتی قیمت مدلهای قدیمی آن هم بالاست؛ گوشیهای اندرویدی قیمتهای متنوعی دارند و همین مسئله خرید را برای اقشار مختلف آسانتر میکند. مهم نیست که چقدر پول دارید، مسئله این است که با هر اندازه بودجهای که داشته باشید میتوانید سراغ برندهای ارائه دهنده گوشیهای اندرویدی بروید و یک گوشی مناسب پیدا کنید. برای مثال اگر بودجهتان به خرید از سامسونگ نمیرسد، میتوانید به راحتی سراغ جدیدترین مدل ها از گوشی نوکیا بروید، چرا که حتی آخرین مدلهای آن هم قیمت مناسبتری نسبت به بسیاری از گوشیهای اندرویدی دیگر دارد. اتفاقی که در مورد اپل نمیافتد؛ چون محصولات آیفون اختصاصی هستند و از ابتدا هم جزو محصولات گران قیمت بودهاند. حتی اکسسوریهای این برند نیز ارزان نیستند.
2. نظم پذیری بیشتر
اندروید و آیفون طی سالهای اخیر تلاش زیادی برای شخصی کردن تجربه کاربر داشتهاند؛ اما واقعیت این است که موفقیت اندروید در این زمینه بیشتر بوده است. کسانی که از اندروید استفاده میکنند میتوانند گوشی، تبلت یا فبلتشان را به راحتی شخصی سازی کنند؛ آنها حتی میتوانند جای آیکونهای موجود اپلیکیشنها را به هر قسمت اسکرین که دوست داشتند، انتقال دهند. (در حال حاضر در آیفون، iOS 14 در تلاش برای رسیدن به این امکان است که در این مطلب میتوانید با قابلیتهای آن آشنا شوید.)
3. امکان ارتقای Storage
یکی از مسائلی که طرفداران اندروید توجه بسیاری به آن دارند این است که کاربران این گاهی میتوانند استورج گوشی را افزایش دهند. اگرچه این روزها این قابلیت چندان محبوب نیست؛ بسیاری از گوشیهای اندرویدی آن را ارائه میدهند. با استفاده از این قابلیت میتوانید از یک کارت microSD برای نگه داشتن عکسها، اپلیکیشنها و سایر موارد مشابهی که روی حافظه داخلی گوشی شما جا نمیگیرند، استفاده کنید. در حالی که آیفون چنین امکانی به کاربرانش نمیدهد و اگر بخواهید آیفونی با حافظه داخلی بیشتری تهیه کنید، مجبور به پرداخت مقدار بیشتری هزینه خواهید بود.
4. استفاده جهانی از USB-C
گوشیهای اندرویدی در تمام جهان از پورت USB-C برای شارژ کردن و انتقال دادهها استفاده میکنند که امکانی بسیار خوب برای کسانی که کاربر پلتفرم اندروید هستند. از انواع USB-C برای شارژ لپ تاپ، گوشی هوشمند و حتی دوربینهای امنیتی میتوان کمک گرفت که همین مسئله یک تیر و چند نشان بودن USB-C را ثابت میکند.
5. امکانات نوآورانه
ویژگیهای نوآورانه اول روی پلتفرم اندروید امتحان میشوند. این مسئله از ابتدا در مورد آیفون وجود داشته که تا مدت زمان تطبیق پلتفرم با ویژگیهای جدید طولانیتر از اندروید بوده است؛ به عبارت دیگر پلتفرم آیفون تا از بازده مناسب خصایص جدید مطمئن نشود؛ آن را وارد iOS نخواهد کرد. همین مسئله هم گاهی باعث میشود کاربران اندروید تجربههای جدیدتری را نسبت به کاربران آیفون داشته باشند که البته این مسئله همیشگی نیست.
.
پایان رپورتاژ آگهی