اجاره کالاهای دیجیتال در ایران قطعاً یک فاجعه جدید محسوب میشود. اما اجاره گوشی و لپتاپ شبی چند آب میخورد؟
فاجعهای بهنام اجاره کالاهای دیجیتال در ایران این روزها رواج یافته و بررسیها حاکی از آگهیهای پرشمار اجاره دستگاههای دیجیتالی است.
بیشتر بخوانید: قیمت نجومی سیمکارت بدون فیلتر در ایران ؛ ناقابل 90 میلیون تومان!
بحرانی دیگر بهنام اجاره کالاهای دیجیتال در ایران
پیش از این، افزایش افسارگسیخته قیمت کالاهای دیجیتال باعث شده بسیاری از کاربران بهجای خرید گجتهای نو، سراغ بازار کالاهای کارکرده بروند. اما حالا در کنار رونق خرید کالای دست دوم، برخی از کاربران ترجیح میدهند گجتهای مورد نیازشان مثل لپتاپ و گوشی را روزانه اجاره کنند.
دوران پس از برجام برای بازار کالاهای دیجیتال در ایران اصلاً خوب نبود. قیمت دلار در چند سال بهاندازه چندین دهه بالا رفت و قدرت خرید کالاهای دیجیتالی در میان عموم مردم بهشدت کم شد. گوشیهای آیفون اپل که مدتها محبوب کاربران ایرانی بودند، جای خود را به برند سامسونگ دادند و با گذشت زمان، گوشیهای چینی با قیمت پایینترشان به انتخاب اول کاربران تبدیل شدند.
بازار لپ تاپ ایران هم پس از شدت گرفتن تحریمها و بالا رفتن قیمت دلار تعریفی نداشت و دیگر بیشتر کاربران بهدنبال خرید لپ تاپهایی ضعیف با پردازندههایی مانند سلرون رفتند. کاربرانی که نیازهای سنگینتری داشتند هم ترجیح دادند بهجای خرید لپتاپ بالارده نو، سراغ گزینههای کارکرده و استوک بروند.
با این وضعیت بازار، حالا نوبت به اجاره کالای دیجیتال رسیده است! طبق گزارش برخی از خبرگزاریهای داخلی، فروشندگان کالای دیجیتال حالا در حال اضافه کردن اجاره این کالاها به خدماتشان هستند. گزارشها نشان میدهند لپتاپ یکی از پرطرفدارترین کالاهای دیجیتالی اجارهای است. در کنار لپ تاپ، کاربران سراغ اجاره گوشی و حتی پرینتر نیز رفتهاند!
بیشتر مشتریان لپتاپهای اجارهای، دانشجویانی هستند که برای ارائه یا انجام پروژههای دانشگاهی به لپ تاپ احتیاج دارند.
همانطور که گفتیم، افزایش قیمت کالای دیجیتالی باعث شده بسیاری از افراد حتی از پس خرید گجتهای دست دوم هم برنیایند و مجبور به اجاره کالاهای مورد نیازشان شوند. برای مثال بسیاری از دانشجویان فقط در روزهای ارائه، سراغ اجاره لپ تاپ میروند.
گزارشهای منتشر شده نشان میدهند اجاره روزانه یک لپ تاپ با برند ایسوس و مدل ویوو بوک کا ۵۴۰، روزانه تا ۶۰۰ هزار تومان هزینه دارد. البته امکان اجاره لپ تاپهای ارزانتر نیز وجود دارد و کاربران با توجه به نیازشان سراغ اجاره این کالا میروند.
اگر باور این موضوع برایتان سخت است، کافی است عبارت «اجاره لپ تاپ» را جستجو کنید و نتایج مربوط به این عبارت را ببینید. در وبسایتهای اجارهدهنده کالاهای تکنولوژی، امکان اجاره لپتاپ از قیمت ۱۵۰ هزار تومان نیز ممکن است. البته این لپ تاپها از نظر مشخصات فنی و ویژگیها، گزینههای خوبی محسوب نمیشوند.
با این که بازار لپ تاپ فعلا دوره رکودش را طی میکند، همچنان بسیاری از کاربران قدرت خرید این کالای دیجیتال را ندارند. بازار اجاره گوشیهای هوشمند هنوز خیلی پررونق نیست؛ اما برخی از کاربران گوشیهای برندهایی مانند لنوو را با قیمت حدود ۲۰۰ هزارتومان اجاره میکنند.
البته بازار اجاره گوشیهای هوشمند، یک روی ترسناکتر هم دارد. بسیاری از کاربران برای مهمانیها و دورهمیهایشان، به گوشیهای بالارده آیفون و سامسونگ نیاز دارند و برخی از سایتها و فروشگاهها، این گوشیها را بههمراه ایرپاد با قیمت حدودی روزانه دو تا سه میلیون تومان اجاره میدهند.
اجاره پرینتر، دستگاه کپی یا دستگاه فکس هم بازار خوبی دارد. این دستگاهها با قیمت ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بهصورت روزانه اجاره داده میشوند. این پایان کالاهای دیجیتالی اجارهای نیست و دستگاههای مختلفی مانند پروژکتور، کنسولهای بازی و… هم توسط فروشگاههای مختلف اجاره داده میشوند.
بیشتر بخوانید:
- وقتی رسانه عامل مسمومیت باشد، دو گیگ اینترنت هم باردار میکند!
- اینترنت شما کند است؟ فیلترشکنتان را ببندید ؛ راهکار وزیر ارتباطات برای رفع کندی اینترنت
نظر شما درباره اجاره کالاهای دیجیتال در ایران چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.