اخترشناسان خبر از کشف دو سیاره که در یک مدار حرکت میکنند دادند. همچنین شواهدی نیز از وجود تروجانها در مدار زمین کشف شده که در ادامه نوشته به شرح آنها میپردازیم.
اخترشناسان در تحقیقات اخیر خود موفق به کشف دو سیاره که در یک مدار حرکت میکنند شدند. آنطور که پیداست، ستارهشناسان نسبت به این کشف مهم بسیار شگفت زده شدهاند چرا که میگویند، ما میتوانیم تصور کنیم که یک سیاره میتواند مانند سیاره مشتری مدار خود را با هزاران سیارک دیگر به اشتراک بگذارد اما اینکه در یک مدار قرار گیرند بسیار شگفتآور است.
بیشتر بخوانید: جدیدترین فایل صوتی ناسا از صدای سیاهچالهها منتشر شد [+ویدیو]
کشف دو سیاره که در یک مدار حرکت میکنند
اکثر سیارات فراخورشیدی که کشف شدهاند در منظومههای ستارهای شبیه به منظومه شمسی ما هستند. یعنی یک (یا گاهی دو یا چند) ستاره در مرکز منظومه قرار دارد و سیارات در فواصل مختلف به دور مدار آن میچرخند.
اما تحقیقات اخیر چیزی بسیار غیرعادی را نشان داده است؛ دو سیاره فراخورشیدی که مدار مشابهی دارند! اگر این کشف تایید شود، اولین نمونه در نوع خود خواهد بود.
ستارهشناسان از یک آرایه زمینی به نام آلما برای بررسی منظومه اطراف ستاره PDS 70، واقع در فاصله ۴۰۰ سال نوری نسبت به زمین استفاده کردند.
دو سیاره فراخورشیدی شناخته شده که به دور آن میچرخند PDS 70 b و c نام دارند. اما مشاهدات از سیاره PDS 70 b، ابری از زباله را در مدار آن شناسایی کرد که میتواند سیارهای با مدار مشابه آن باشد.
دو دهه پیش در تئوری پیشبینی میشد که جفت سیارههایی با جرم مشابه ممکن است مدار مشابهی را به دور ستاره خود داشته باشند که به آن اصطلاحاً تروجان میگویند. اکنون برای اولین بار، شواهدی به نفع این ایده پیدا شده است.
نمونههای زیادی از اجرام کوچکی وجود دارد که مدار سیارهای مشترکی در منظومهشمسی دارند، مانند سیارکهای تروجان مشتری. حتی سیارکهایی وجود دارند که مدار مشترک با زمین دارند.
اما ستارهشناسان هرگز تروجانها را در خارج از منظومه شمسی ندیدهاند، و هرگز سیاره تروجانی را ندیدهاند، اگرچه تئوری وجود آنها مطرح شده است.
ابر زبالههای یافت شده در سیستم PDS 70 جرم قابل توجهی دارند. محققان تخمین میزنند که جرم این ابر حدود دو برابر ماه ماست. بنابراین میتواند درحال شکلگیری به یک سیاره دوم باشد، یا حتی ممکن است سیارهای در درون غبار وجود داشته باشد.
چه کسی میتواند دو جهان را تصور کند که در طول سال و شرایط سکونت مشترک باشند؟ این رصد اولین مدرکی است که نشان میدهد این نوع جهانها میتوانند وجود داشته باشد.
ما میتوانیم تصور کنیم که یک سیاره میتواند مانند مشتری مدار خود را با هزاران سیارک به اشتراک بگذارد، اما اینکه سیارهها میتوانند مدار مشابهی داشته باشند شگفتآور است.
برای کسب اطلاعات بیشتر، محققان قصد دارند در سال ۲۰۲۶ دوباره از آلما استفاده کنند و ببینند که سیاره و ابر چگونه در مدار خود حرکت کردهاند.
بیشتر بخوانید:
- کشف سردترین سیاره تاریخ که در حال ارسال سیگنال رادیویی است
- لنز پراش ؛ جدیدترین تکنولوژی رصد سیارات فراخورشیدی که جیمز وب را نیز شکست میدهد!
- وجود حیات فرازمینی در زهره ؛ یک ادعای جنجالی
دیدگاه شما در خصوص کشف دو سیاره که در یک مدار حرکت میکنند چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: دیجیاتو