بالاخره شد آنچه نباید میشد. براین اساس، خبر رسیده است که تنظیمگری حوزه صوتوتصویر فراگیر طبق پیشبینیها، رسماً به صداوسیما محول شد.
طبق آخرین اخبار داخلی، شورای عالی انقلاب فرهنگی به طور رسمی تنظیمگری حوزه صوتوتصویر فراگیر را به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران واگذار کرد. با این خبر زینپس صداوسیما مستقیماً بر عملکرد محتواهای صوت و تصویر مانند شبکه نمایش خانگی نیز نظارت خواهد داشت و این موضوع میتواند منجربه نابودی شبکه نمایش خانگی و کنارهگیری بسیاری از بازیگران از این پلتفرم شود.
بیشتر بخوانید: تکلیف حق پخش بازیهای لیگ برتر مشخص شد؛ فوتبال، معدن طلای پنهان صداوسیما!
تنظیمگری حوزه صوتوتصویر فراگیر رسماً به صداوسیما رسید
شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت تنظیمگری، صدور مجوز و نظارت بر رسانههای فعال در عرصه صوت و تصویر فراگیر را به عهده سازمان صدا و سیما قرار داده است. این رسانهها شامل رسانههای «کاربرمحور» و «ناشرمحور» (VOD) و نیز شبکه نمایش خانگی به ویژه تولید سریالها و برنامههای تلویزیونی و امثال آن هستند. از آنسو نظارت بر مواردی چون کتاب، خبرگزاریها و بازیهای رایانهای بر عهده وزارت ارشاد باقی مانده است.
بر اساس متن نهایی این مصوبه، تولید و پخش «زنده» برنامهها و نیز صدور مجوز و نظارت بر «پخش زنده» در فضای مجازی در انحصار سازمان صداوسیما خواهد بود.
آنطور که در این مصوبه آمده است، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است سیاستها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی» را تدوین کنند. این سند البته بایستی پیش از تصویب به تأیید کمیتهای رسد که برخی از اعضای آن را رئیس صدا و سیما، وزیر ارشاد و دبیر شورای عالی فضای مجازی تشکیل میدهند.
براساس این مصوبه، مسئولیت تنظیمگری، صدور مجوز و نظارت بر خبرگزاریها و رسانهها، کتاب، تبلیغات، بازیهای رایانهای و امثال آن که در چارچوب وظایف و مأموریتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد؛ در حیطه صوت و تصویر فراگیر به عهده این وزارتخانه است.
همچنین براساس تفسیر شورای نگهبان در خصوص اصول 44 و 175 قانون اساسی، مسئولیت تنظیمگری، صدور مجوز و نظارت بر رسانههای فعال در عرصه صوت و تصویر فراگیر، شامل رسانههای «کاربرمحور» و «ناشرمحور» (VOD) و نیز شبکه نمایش خانگی به ویژه تولید سریالها و برنامههای تلویزیونی و امثال آن، به عهده سازمان صداوسیما است.
در بند دیگر مصوبه آمده است که صدور مجوز نظارت و تنظیم مقررات تبلیغات و آگهی در حیطه صوت و تصویر فراگیر به عهده سازمان صداوسیما بوده و برای هماهنگی بیشتر، دو نماینده از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای ذیربط در سازمان صداوسیما حضور خواهند داشت.
ضوابط، مقررات و دستورالعملهای موضوع بند یک این ماده واحده با توافق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما تعیین خواهد شد. همچنین برای هماهنگی بیشتر و استفاده از ظرفیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دو نماینده از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای صدور مجوز تولید و دو نماینده از طرف ایشان در شورای صدور مجوز پخش عضو خواهند بود. در صورت بروز اختلاف بین دو دستگاه، کارگروهی متشکل از دو نماینده از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دو نماینده از طرف سازمان صداوسیما به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، موضوع را بررسی و جمعبندی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید:
- پربینندهترین سریال صداوسیما تنها 22 درصد بیننده دارد!
- رضا گلزار و رضا رشیدپور با برنامههای پانتولیگ و سیم آخر به صداوسیما بازمیگردند!
دیدگاه شما در خصوص سپرده شدن تنظیمگری حوزه صوتوتصویر فراگیر به صداوسیما چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: دیجیاتو