راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

تفاوت عملکرد مک بوک ایر m1 با m2 چقدر است؟

خرید مک بوک ایر مناسب برای هر کسی می‌‌تواند کمی سخت باشد. شاید فکر کنید که چون تراشه M2 از M1 جدیدتر است، انتخاب بهتری خواهد بود، اما ممکن است همیشه این طور نباشد! در ادامه به مقایسه مک بوک ایر M1 و M2 می‌پردازیم تا شما با نکات ذکرشده، بتوانید بهترین تصمیم را در انتخاب مک بوک ایر بگیرید. آماده نبرد بین دو تراشه M1 و M2 باشید!

رقابت تراشه M1 و M2

در سال 2020 بود که اپل تراشه M1 را معرفی کرد. M1 اولین تراشه 5 نانومتری با 16 میلیارد ترانزیستور است. این تراشه در حالت پایه یک سی‌پی‌یوی 8 هسته‌ای و یک پردازنده گرافیکی 7 هسته‌ای دارد.

راهنمای خرید تکراتو

مدل پایه مک بوک ایر m1 دارای یک رم 8 گیگابایتی با قابلیت ارتقا تا 16 گیگابایت است. همچنین، تراشه M1 اپل، برای انجام پردازش‌‌های مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، به موتور عصبی 16 هسته‌ای مجهز شده است.

تراشه 5 نانومتری M2 با 20 میلیارد ترانزیستور، در سال 2022 معرفی شد. M2 با پردازنده گرافیکی 10 هسته‌ای، عملکردی 25 درصد بهتر از M1 ارائه می‌‌دهد. این تراشه دارای یک سی‌پی‌یو 8 هسته‌ای با حافظه کش بالاتر است. حافظه کش بالاتر، سبب شده تا این تراشه از نظر قدرت و سرعت 18 درصد بهتر عمل کند.

مک بوک ایر M2 دارای حافظه رم 8، 16 یا 24 گیگابایتی است. M2 همچنان از موتور عصبی 16 هسته‌ای بهره می‌برد و یک موتور رسانه‌‌ای دارد. این موتور رسانه‌ای با شتاب سخت‌افزاری، رمزگذاری و رمزگشایی ویدیو را فعال می‌کند که این ویژگی در M1 دیده نمی‌شود.

تراشه M2، ترانزیستورهای بیشتری دارد؛ به همین خاطر، فرایند تولید تا 25 درصد بهبود پیدا کرده است. این ویژگی سبب سریع‌‌تر شدن پردازنده گرافیکی و سی‌پی‌یو شده و موتور عصبی را نیز کارآمدتر کرده است. سرعت هسته‌های عملکردی M2 بسیار بیشتر شده و هسته‌‌های راندمان نیز بهینه‌‌تر شده‌اند. این ارتقای سرعت و بهینه‌تر شدن، عملکرد چند رشته‌‌ای M2 را تا 18 درصد ارتقا داده است.

اپل، سرعت کلاک سی‌پی‌یو را در M2 به 3.49 گیگاهرتز افزایش داده است. این درحالیست که حداکثر سرعت کلاک سی‌پی‌یو در M1 حدود 3.2 گیگاهرتز است. با بهبود قدرت و سرعت M2، عملکرد کلی به طور میانگین تا 15 درصد بهبود یافته است.

پردازنده گرافیکی M1 با 8 هسته قدرتمند، عملکردی عالی دارد. M2 نیز با پردازنده گرافیکی 10 هسته‌ای، تا 35 درصد قدرت پردازشی گرافیکی بالاتری را ارائه می‌دهد. در رندرگیری، M2 حدود 25 درصد عملکرد و سرعت بیشتری از M1 دارد. طراحی بهینه M2 سبب می‌شود تا در حین اجرای بازی یا انجام کارهای گرافیکی، پایدارتر عمل می‌‌کند. همچنین، تاثیر به‌سزایی در حفظ شارژ باتری نیز دارد.

تفاوت عملکرد مک بوک ایر m1 با m2 چقدر است؟

شارژدهی باتری

مک بوک ایر M1 دارای باتری 49.9 وات‌‌ساعتی و مک بوک ایر M2 دارای باتری 52.6 وات‌ساعتی است. هر دو مک بوک تا 15 ساعت وبگردی و حداکثر 18 ساعت پخش فیلم را ارائه می‌دهند.

مقایسه طراحی

MacBook Air M1 با طراحی باریک و سبک وزن خود مشهور است. MacBook Air M2 طراحی ظریف و سبک خود را حفظ نموده اما طراحی ظاهری آن بسیار متفاوت به نظر می‌رسد. وزن مک بوک ایر M1 وزن 1.2 کیلوگرمی و مک بوک ایر M2 وزن 1.1 کیلوگرمی دارد. اپل ادعا می‌کند که ابعاد مدل M2 در مقایسه با مدل M1 حدود 20 درصد کمتر شده است.

صفحه نمایش

صفحه نمایش مک بوک ایر M1 همچنان همان اندازه 13.3 اینچی نسل قبلی خود را حفظ کرده است. این مک بوک ایر از یک نمایشگر LED با فناوری IPS بهره‌مند شده است. رزولوشن 2560×1600 پیکسلی و تراکم پیکسلی 227 پیکسل‌دراینچ‌ از دیگر ویژگی‌های این نمایشگر هستند. همچنین، از گستره رنگی P3 و True Tone نیز پشتیبانی می‌کند.

در مقابل، مک بوک ایر M2 در 2 مدل صفحه نمایش 13.6 اینچی و 15 اینچی با پنل Liquid Retina دارد. یک تغییر مهم در صفحه نمایش این مک بود دیده می‌شود، آن هم بلندتر شدن نمایشگر و وجود یک بریدگی برای وبکم است. وضوح تصویر این نمایشگر 2560×1664 پیکسل است که 64 پیکسل اضافی برای ناحیه اطراف وبکم استفاده شده‌اند. روشنایی صفحه نمایش این مک بوک نیز 500 نیت است که در مقایسه با مک بوک ایر M1 بیشتر شده است.

جمع بندی

در بازار حال حاضر تفاوت قیمت 10 میلیونی بین سری های مختلف مک بوک ایر با پردازنده m1 تا m3 وجود دارد. مک بوک ایر m2 با توجه به قیمت و سال ساخت گزینه مناسبی برای آنهایی است که نمی‌خواهند مبلغ بیشتری بپردازند و نیاز به عملکرد بهتری نسبت به پردازنده m1 دارند. اما همچنان با بودجه حداقلی، علاقه به مک او اس و نیاز به پردازنده ای بهتر از لپ تاپ های 50 میلیونی بازار امروز ایران، خرید مک بوک ایر m1 توصیه می‌شود.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر