رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران امروز در جدیدترین مصاحبه خود تاثیر ارز تکنرخی بر واردات موبایل و کسبوکارها را مورد بررسی قرار داد.
همانطور که میدانیدشنبه ۲۴ آذرماه نرخ ارز در سامانه نیما بهصورت توافقی بین صادرکننده و واردکننده مشخص شد. پیش از توافقنامه جدید، ارز واردات کالا (ارز نیمایی) حدود ۳۷-۳۸ هزار تومان قیمت داشت. همین موضوع باعث شد که امروز محمدرضا فرجی تهرانی توضیحاتی در این خصوص ارائه دهد. رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران، بر این باور است که ارز تکنرخی با افزایش واردات غیرقانونی همراه میشود.
ارز تکنرخی با افزایش واردات غیرقانونی همراه است
فرجی میگوید: «در مورد صنف IT این موضوع تأثیر ناگواری دارد و دلیل آن این است که برخلاف موبایل که رجیستری دارد، روی لپتاپ، هارد، سیپییو و رم چنین چیزی را نداریم و بهصورت قاچاقی وارد شده و جایگزین میشود.»
او در ادامه در خصوص ارز تکنرخی و تاثیر آن بر واردات موبایل توضیح داد:
من در مورد موبایل نظر نمیدهم چون موبایل سه اتحادیه مادر و مدعی دارد؛ اتحادیه صوت و تصویر، اتحادیه مخابرات و اتحادیه انجمن واردکنندگان موبایل. اعتقاد من این است که ارز تکنرخی روی قیمت موبایل تأثیر میگذارد ولی روی کسبوکار دوستان تأثیرگذار نیست.
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران افزود: «ما پیگیر حق و حقوق اعضای صنف هستیم، چون دوستانی در صف تخصیص ارز نیماییشان بودند و ثبت سفارش کردهاند. کالای بعضی از آنها به گمرک آمده و آن را به مصرفکنندهای پیشفروش کردهاند. اعتقاد ما بر این است که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید ارز نیمایی این افراد را بدهند.»
آنطور که فرجی میگوید قرا است اتحادیه فناوران رایانه تهران به همراه ۷ اتحادیه دیگر به عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، نامهای در این خصوص ارسال نمایند. او در ادامه گفت:
یکسری از کالاها هم با قانون ۹۰ درصد گمرک بیرون آمده و فروخته شده است. مگر میشود کسی کالایی را در دوران تحریم با اعتبار خودش در کشورهای خارجی بگیرد، وارد کشور کند، بفروشد و ناگهان به او بگویند ۲۰ درصد از اموالت از بین میرود. به نظر من تاجر این کشور جانباز اقتصادی است و باید دید دوستان در حکومت و دولت تغییر کند.