رئیس فراکسیون زنان در مجلس دهم با بیان اینکه ابلاغ قانون حجاب با گروکشی در مقابل رفع فیلترینگ تعلیق شده، توضیحاتی در این باره ارائه داد.
همانطور که میدانید قانون حجاب و عفاف ابتدا از سوی قوه قضاییه به هیات دولت و سپس با انجام اصلاحات دولت به صورت لایحه به مجلس شورای اسلامی و پس از انجام اصلاحات و اضافه شدن مواد متعدد به آن، در دوره قبلی مجلس به تصویب رسید و به شورای نگهبان ارجاع شد. این روزها رسیدگی به این موضوع شدت بیشتری گرفته، همین موضوع باعث شده پروانه سلحشوری، جامعهشناس، نماینده ادوار مجلس و رئیس فراکسیون زنان در دوره دهم مجلس شورای اسلامی توضیحاتی در این خصوص ارائه دهد.
سلحشوری: درباره رفع فیلترینگ به اندازه تعویق در ابلاغ قانون حجاب و عفاف خوشبین نیستم
سلحشوری عقیده دارد که علت به تعویق افتادن ابلاغ قانون حجاب توسط رئیس مجلس به دستگاههای اجرایی، این است که «ابلاغ قانون حجاب با گروکشی در مقابل رفع فیلترینگ تعلیق شد و در حال حاضر نمیتوان به رفع فیلترینگ امیدوار بود.» او در ادامه توضیح داد:
من دقیقا در جریان نیستم که آیا آقای پزشکیان در مورد قانون حجاب و عفاف با رهبری صحبت کردهاند یا خیر، ولی شایعاتی مطرح شده است مبنی بر این که ایشان در این مورد صحبت کردهاند و گفتهاند در حال حاضر شرایط کشور به گونهای نیست که بخواهیم به تنشهای موجود در کشورمان دامن بزنیم.
او در ادامه در خصوص زمان برداشتهشدن فیلترینگ توضیح داد:
درباره رفع فیلترینگ به اندازه تعویق در ابلاغ قانون حجاب و عفاف خوشبین نیستم، زیرا آن قانون نیمی از جامعه را خطاب قرار میداد، اما درباره فیلترینگ، اکثر مردم فیلترشکن استفاده میکنند و کاسبان فیلترینگ هم نفوذ و قدرت دارند و عده قلیلی میتوانند دنبال چنین مسائلی باشند. درست است که فیلترینگ ممکن است از نظر اقتصادی مردم را تحت فشار قرار دهد، ولی اکنون کار مردم بهنوعی با خرید فیلتر شکن راه میافتد.
وی افزود: «نکته مهم در موضوع فیلترینگ این است که اگر ابلاغ قانون حجاب ممکن بود یک مساله امنیتی برای نظام ایجاد کند، ولی فیلترینگ حافظ آن امنیتی است که نظام به دنبال آن است، یعنی محدود کردن مردم باعث میشود تبادل اخبار کمتر صورت بگیرد. از طرفی، خیلیها هم توان خرید فیلترشکن را ندارند و دریافت اطلاعات آنها از فضای مجازی کمتر است. از این رو، مساله در شورای عالی فضای مجازی مطرح میشود که متاسفانه وزیر دفاع آقای پزشکیان که باید در راستای اهداف ایشان عمل کند، به موضوع رفع فیلترنگ رای منفی میدهد.»
سلحشوری در پایان خاطرنشان کرد: «به خاطر این مسائل به نظر میرسد اگر چه آقای هاشمی (وزیر ارتباطات) بارها و بارها اعلام کردهاند که موضوع رفع فیلترینگ را پیگیری خواهند کرد، اما ایشان اقتدار لازم را ندارند. در واقع وزیر محترم ارتباطات شخصا کاریزمایی که بتوانند چنین کاری را انجام دهند، ندارند، چراکه هم امر سیاسی و هم امر فنی است و برای توجیه نیاز به شخصیت کاریزماتیک دارد که بتواند عوارض و خطرات فیلترینگ را مطرح کند. نیاز داریم که در موضوع رفع فیلترینگ، مخالفان نظر دولت قانع شوند و بدانند که ضرر فیلترینگ به مراتب بیشتر از فواید آن است که در این راستا، دولت باید کسانی را داشته باشد که بتوانند استدلال قوی در این مورد در شورای عالی فضای مجازی ارائه دهند که به نظر میرسد فعلا چنین افرادی در دولت آقای پزشکیان حضور ندارند؛ بنابراین بعید میدانم که در آینده نزدیک شاهد رفع فیلترینگ باشیم.»