معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آمار جدیدی از میزان استفاده از فیلترشکن در کشور ارائه داده است.
همانطور که میدانید چند روز پیش مشخص شد که دو برنامه واتساپ و گوگلپلی رفع فیلتر شدهاند؛ با اینحال ممنوعیت سایر برنامهها مانند تلگرام و اینستاگرام به قوت خود باقی است. این یعنی کاربران برای انجام کارهای خود همچنان به فیلترشکن احتیاج دارند. همین موضوع باعث شده که حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در جدیدترین مصاحبه تلویزیونی خود به این موضوع بپردازد.
یک دسترسی جدید از طریق فیلترشکن به اطلاعات کاربران ایجاد شده
فتاحی میگوید:
قبل از مسدود سازی پلتفرم تلگرام اگر والدینی روی گوشی فرزندشان ابزار وی پی ان و فیلترشکن میدیدند اینقدر این حرکت خارج از قاعده و قبیح بود که دچار اضطراب و نگرانی میشدند امروز چه اتفاقی میافتد والدین میروند سراغ بچهها و نوجوانها و درخواست میکنند که این فیلترشکن من را به روز کن این یعنی چه؟ یعنی اینکه نوجوان ما که اتفاقا باید بیشتر بر رفتار آنها تمرکز کنیم، و در دنیا هم میبینیم قوانین سفت و سختی دارند، نه تنها به پلتفرمهایی که ما میگوییم با این همه آسیب است دسترسی دارند، بلکه به همه محتوای فضای مجازی دسترسی دارد.
او در ادامه به رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی اشاره کرد و گفت: «مذاکره در دورههای گذشته با خیلی از پلتفرمهای بینالمللی انجام شده و آنها هم سیاستهایی برای خودشان دارند که الان مدتی است به واسطه اینکه اینها در کشور مسدود شدند و البته به صورت مشخص پلتفرمهای آمریکایی به نظر میآید که راهی برای مذاکره با آنها وجود نداشته باشد، اما سایر پلتفرمها در چارچوب آن قواعد و سیاستهایی که دارند و همه دنیا و کشورهای دیگر دنیا هم آنها را پیاده سازی میکنند امکان این موضوع به صورت مشخص وجود دارد، اما در مورد این دو پلتفرمی که به صورت مشخص الان بازگشایی شده خیر چنین اتفاقی نیفتاده است.»
حملات سایبری از سمت گوشیهای موبایل کاربران از سمت خارج به دلیل همین فیلترشکن هاست
فتاحی ادامه داد:
با روشی که اتخاذ کرده ایم، از طریق گسترش ابزار فیلترشکن و وی پی ان براساس آمار رسمی کاربران ارتباطی و هم پیمایشهایی که توسط مراکز علمی معتبر انجام داده شده است، بیش از ۸۰ درصد از کاربران از این ابزار استفاده میکنند و این گزارش بارها در روزهای اخیر به صورت رسمی اعلام شده است. این نشان میدهد علاوه بر دسترسی که صاحب پلتفرم ممکن است به اطلاعات کاربر داشته باشد، یک دسترسی جدید دیگر نیز از طریق فیلترشکن به اطلاعات کاربران ایجاد شده و مشخص نیست چه کسانی با چه اهدافی این ابزار را در اختیار کاربران ما قرار میدهند.
معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ادامه افزود: «آلودگیهایی که برای گوشی به وجود میآید و حملات سایبری از سمت گوشیهای موبایل کاربران از سمت خارج به دلیل همین فیلترشکنهاست و در همین رابطه شرکت ارتباطات زیرساخت اخیرا وبسایتی را معرفی کرده که در آن میزان حملات داخل به خارج و خارج به داخل را مشخص کرده است.»
بیشتر بخوانید:
عضو شورای عالی فضای مجازی: مصوبه رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی هنوز قابلیت اجرایی ندارد