تسلا با ورود به بازار سعودی، بزرگترین اقتصاد خلیج فارس، در شرایطی که فروش جهانی آن در حال کاهش است، قدم بر میدارد.
به گزارش تکراتو و به نقل از edition، شرکت تسلا اعلام کرد که فروش خودروهای الکتریکی خود را در عربستان سعودی آغاز خواهد کرد و در تاریخ ۱۰ آوریل، یک رویداد راهاندازی در این کشور برگزار خواهد کرد.
در این رویداد، تسلا خودروهای الکتریکی خود را به نمایش خواهد گذاشت و همچنین شرکتکنندگان فرصتی خواهند داشت تا “آینده رانندگی خودکار را با Cybercab تجربه کنند و با ربات انساننما، Optimus، ملاقات کنند تا ببینند در آینده هوش مصنوعی و رباتیک چه تغییراتی خواهد کرد.”
این حرکت تسلا در حالی صورت میگیرد که فروش خودروهای الکتریکی در عربستان سعودی تنها کمی بیشتر از ۱ درصد از مجموع فروش خودروها را تشکیل میدهد، طبق گزارشی که مشاوره PwC در سپتامبر منتشر کرده است. بنابراین، تسلا ممکن است برای کسب سهم بازار در این کشور نفتخیز با چالشهایی روبهرو شود.
ورود تسلا به بازار جدید در حالی است که این شرکت در حال مبارزه با مشکلات مختلف است. در سال گذشته، تسلا برای اولین بار در تاریخ خود کاهش سالانه فروش را تجربه کرد و فروش آن ۱ درصد کاهش یافت.
شرکت تسلا با رقابت شدیدتر در چین، بزرگترین بازار خودرو جهان، روبهرو است. روز سهشنبه، BYD، سازنده چینی خودروهای الکتریکی و هیبریدی، اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ موفق به ثبت فروش ۱۰۷ میلیارد دلار شده است که از نزدیک به ۹۸ میلیارد دلاری که تسلا به دست آورد، بیشتر است.
همچنین هفته گذشته، BYD یک سیستم شارژ فوقسریع معرفی کرد که گفته میشود قادر است ۲۵۰ مایل (۴۰۲ کیلومتر) برد در عرض ۵ دقیقه اضافه کند که به راحتی از تکنولوژی شارژ تسلا پیشی گرفته است. شارژرهای سوپر شارژر تسلا برای شارژ یک خودرو ۱۵ دقیقه زمان میبرند و تنها ۲۰۰ مایل برد فراهم میکنند.
تسلا همچنین با کاهش فروش در اروپا روبهرو است. طبق گزارش انجمن سازندگان خودرو اروپا، در ماه فوریه، تسلا حدود ۴۰ درصد کمتر از ماه مشابه در سال ۲۰۲۴ در اروپا فروش داشت.
در ایالات متحده، خانه اصلی تسلا، نقش جنجالی ایلان ماسک در دولت که شامل کاهش هزاران شغل در بخش دولتی به عنوان رئیس بخش کارآیی دولت بوده، باعث شده بسیاری از خریداران احتمالی تسلا از خرید آن منصرف شوند.
قیمت خودروهای تسلا دست دوم کاهش یافته است، در حالی که علاقه به خودروهای الکتریکی دست دوم به طور کلی در حال افزایش است.
اقدامات میلیاردر در دولت باعث شده است که وندالیسم علیه نمایشگاههای تسلا، ایستگاههای شارژ و خودروهای آن در ایالات متحده افزایش یابد، بهطوری که افبیآی روز دوشنبه اعلام کرد که یک تیم ویژه برای “مقابله با حملات خشونتآمیز علیه تسلا” تشکیل داده است.
در عین حال، اعتراضات مسالمتآمیز در بسیاری از سایتهای تسلا برگزار شده است که معترضان پلاکاردهایی با نوشته “ایلان ماسک باید برود” در اشاره به شغل دولتی او حمل کردهاند.
این مشکلات باعث شده است که بسیاری از سرمایهگذاران سهام تسلا را بفروشند. سهام شرکت از زمانی که در دسامبر به بالاترین حد خود رسید، ۴۰ درصد کاهش یافته است.