بیل گیتس به عنوان مردی فوق العاده هوشمند در سراسر جهان شناخته شده است. اما سرمایه ی میلیاردی این شخص او را از اشتباه و گزند در امان نگاه نمی دارد و او در موارد بسیار مهمی مانند اپل، اینترنت و اسپم اشتباه های زیادی کرده است.
در اینجا قصد داریم موارد اشتباهی که بیل گیتس تاکنون گفته و یا انجام داده است را بیان کنیم. با تکرا همراه باشید.
بیل گیتس در سال ۱۹۸۴ در مقاله ی بیزینس ویک گفت: “نسل بعدی نرم افزار مورد علاقه و محبوب با مکینتاش عملی خواهد شد و IBM PC نخواهد بود.”
.
در آن زمان، گیتس و موسس اپل استیو جابز با یکدیگر روابط خوبی داشتند. اما هنگامی که مایکروسافت، ویندوز را برای IBM PC منتشر کرد، رابطه ی آنها از هم پاشید.
.
قبل از اینکه ویندوز عرضه شود، مایکروسافت با IBM برای ایجاد سیستم عاملی جدید به نام OS/2 با یکدیگر همکاری کردند و تیمی تشکیل دادند. گیتس در سال ۱۹۸۷ گفت: “من بر این باورم که OS/2 به عنوان مهم ترین سیستم عامل و احتمالا برنامه در هر زمانی شناخته خواهد شد.”
.
هنگامی که ویندوز ۳ در سال ۱۹۹۰ موج خوبی به پا کرد، مایکروسافت دیگر به IBM نیازی نداشت و از OS/2 جدا شد. IBM این سیستم عامل را برای چندین دهه نگه داشت ولی در نهایت در سال ۲۰۰۶ به طور رسمی از صحنه خارج شد.
.
گیتس در سال ۱۹۹۵ در مجله ی فوکوس گفت: “در نرم افزار منتشر شده ی ما هیچ باگ چشمگیری وجود ندارد که کاربران بخواهند آن را برطرف کنند.” او در ادامه گفت که هیچکس نباید نرم افزاری را خریداری کند که نیاز به رفع باگ دارد.
.
این در صورتی بود که هم آن زمان و هم امروزه این واقعیتی انکارناپذیر است که باگ های نرم افزاری همیشه وجود دارند و این افراد هستند که همیشه آنها را برطرف می کنند. ویندوز و آفیس هم به عنوان برنامه های محبوب از این قاعده مستثنی نبوده اند. تغییر بزرگی که هم اکنون به وجود آمده این است که به لطف اینترنت، رفع این باگ ها توسط مردم از همیشه سریعتر شده است.
.
گیتس در رویداد تجاری Comdex در سال ۱۹۹۴ گفت: “من پتانسیل کمی در اینترنت در ۱۰ سال آینده می بینم.”
.
گیتس در کتاب “The Road Ahead” در سال ۱۹۹۵ یکی از شناخته شده ترین اشتباهات خود را کرد: او نوشت که این اینترنت چیز نوظهوری بود که در نهایت راهی برای چیزهای خیلی بهتر ایجاد می کند. اینترنت امروزه این بزرگراه اطلاعاتی که من تصور می کنم نیست، اگرچه شما می توانید از آن به عنوان آغاز این بزرگراه یاد کنید.
.
گیتس در همان هفته های اول بعد از اتمام این کتاب و پخش در فروشگاه ها متوجه شد که اینترنت دیر شروع به اوج گرفتن کرده ولی همه را با سرعت جا می گذارد. او یاداشت معروف “موج جزر و مدی اینترنت” را صادر کرد و این شرکت را با این موج همسو کرد. در سال ۱۹۹۶ نسخه ی ویرایش شده ی این کتاب را با توجه و تمرکز بیشتری بر روی اینترنت منتشر کرد.
.
گیتس در یادداشتی برای مایکروسافت در سال ۱۹۹۸ نوشت: “یکی از مخرب ترین چیزهایی که ما برای این شرکت انجام داده ایم این است که این امکان را فراهم کرده ایم که اسناد آفیس به خوبی توسط مرورگرهای افراد دیگر ارائه می شوند. ما باید از انجام هرگونه تلاش برای این موضوع جلوگیری کنیم و مطمئن شویم که اسناد آفیس به قابلیت های اینترنت اکسپلورر اختصاصی بستگی دارد.”
.
گیتس شخصی رقابتی است اما در نهایت تکیه ی مایکروسافت به صورت انحصاری بر روی تکنولوژی در درازمدت به ضرر این شرکت تمام می شود. ساتیا نادلا، مدیر عامل این شرکت هم اکنون برای گسترش بخش تکنولوژی این شرکت و لذت مشتریان توسعه دهندگان راه طولانی را طی کرده است.
.
و گیتس در سال ۲۰۰۴ در مصاحبه ای در بی بی سی اعلام کرد: “ایمیل اسپم به مدت دو سال دوام خواهد آورد.
.
۱۲ سال بعد مشاهده شد که این اتفاق هم به وقوع نپیوست. شرکت امنیتی Symantec می گوید اسپم حدود نیمی از تمام ایمیل های ارسال شده در دهه ی گذشته بوده است.
.
گیتس اغلب این گفته ی اشتباه خود را در سال ۱۹۸۱ نقل می کرد که 640K از حافظه ی کامپیوتر باید و شاید برای هرکسی کافی باشد. با توجه به اینکه هم اکنون رایانه ها به صدها گیگابایت حافظه مجهز می شوند می تواند به خوبی به نگاه نادرست گیتس به آینده پی برد.
.
بعد از آن، گیتس در سال ۱۹۹۶ در یک مصاحبه ی خبری بلومبرگ گفت: “من کارهای احمقانه ای کرده ام و برخی چیزها را به غلط و اشتباه بیان کرده ام. یکی از این موارد ذکر این موضوع است که مقدار مشخصی از حافظه ی کامپیوتر برای تمام ادوار کافیست.”
.
با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.
.
منبع: techinsider