امروز خبری در رسانههای مختلف کشور منتشر شد که رئیس اتحادیه صنف فناوران تهران اعلام کرده است که اسنپ و تپ سی طبق تصمیم این اتحادیه پلمپ خواهند شد و باعث شد بسیاری از استفاده کنندگان، رانندگان و کارمندان این شرکتهای کاربردی نگران شوند. در گفتگو با رضا الفت نسب، دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی، این موضوع تکذیب شد و اطلاعات بسیار جالبی به ما داده شده است. با تکرا همراه باشید.
رئیس اتحادیه صنف فناوران تهران، سید مهدی میرمهدی کمیجانی در گفتگو با خبرنگار سایت تسنیم به صراحت اعلام کرد که به دلیل مغایرت فعالیت با جواز صنفی باید فعالیت این شرکتهای تاکسی مجازی متوقف شود. میر مهدی در صحبتهای خود ادامه داد که مراتب اجرایی این کار در قالب نامهای به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران واگذار شده است و این واحدهای صنفی باید پلمپ شوند.
حرفهای رئیس اتحادیه صنف فناوران تهران، سید میر مهدی کمیجانی باعث شد تا آشوبی در دل استفاده کنندگان و کارکنان این واحدهای صنفی ایجاد شود و بسیاری از آینده این سیستم نگران و برخی همچون سازمان تاکسیرانی و آژانسهای تلفنی خوشحال شوند.
گفتنی است که تا قبل از این رسما ریاست تاکسیرانی در شبکه بین المللی خبر اعلام کرده بود که با این سیستمهای درخواست آنلاین تاکسی مخالف است و به دلیل کم شدن سود تاکسیرانی، در پی پلمپ و توقف فعالیت آنها است؛ در حالیکه استفاده کنندگان از کیفیت و کارایی آن بسیار راضی هستند و فعالیت قانونی آنها باعث شد تا تاکسیرانی تنها به در بسته بخورد و کاری پیش نبرد.
خبرنگار سایت تکرا در گفتگوی تلفنی با رضا الفت نسب، دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران با طرح سوالاتی به پاسخهایی جالب رسیده است. در ادامه با ما همراه باشید.
آیا فعالیت اسنپ و تپ سی مغایر با قانون است؟
شرکتهای حمل و نقل اسنپ و تپ سی که در حوزه درخواست آنلاین تاکسی در حال فعالیت هستند، بر اساس قانون کسب و کار مجازی در حال حاضر فعالیت قانونی دارند چرا که طبق مصوبه وزارت اقتصاد و دارایی در خرداد ماه سال جاری، تنها مجوز فعالیت در فضای مجازی دریافت و کسب نشان اعتماد الکترونیکی است؛ به همین سبب و همچنین داشتن نماد اعتماد الکترونیکی این دو سیستم، فعالیت آنها کاملا قانونی است و هیچگونه مغایرتی وجود ندارد.
آیا اتحادیه صنف فناوران قادر به پلمپ یا اختلال در کار این شرکتها خواهد بود؟
سال گذشته آیین نامهای به نام ماده ۸۷ قانون نظام صنفی ابلاغ شد که در آن اشاره شده تا زمانی که اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی راهاندازی شود، کسب و کارهای مجازی بعد از گرفتن نشان اعتماد الکترونیکی باید مجوز فعالیت خود را از اتاقهای اصناف بگیرند. طبیعتا بعد از شروع فعالیت اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی مجوز فعالیت این نوع کسب و کارها از طریق همین اتحادیه صادر میشود. این آیین نامه توسط هفت وزیر از جمله وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت رسمی ابلاغ شده است.
شرکتهای اسنپ و تپ سی دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند اما دارای جواز کسب نیستند که برای ادامه فعالیتهای آنها اهمیتی ندارد؛ اما با این حال حدود دو ماه است که این شرکتها برای جواز کسب اقدام کرده تا مجوز رسمی فعالیت خود را دریافت کند. این جواز در حالت عادی میبایست حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز صادر شود اما به دلیل فشارهای غیرقانونی اتحادیههای مربوط به اتاق اصناف تهران و همچنین تعللهای صورت گرفته، هنوز جواز فعالیت اسنپ صادر نشده است. این آیین نامه تا تیر ماه سال گذشته اعتبار داشته است و از آن پس هیچ اعتباری ندارد به همین سبب اتحادیه فناوران هیچ نقشی در این زمینه ندارد و فعالیت و کارشکنیهای اخیر اتحادیه فناوران تهران مغایر با قانون است و اسنپ و تپ سی تمامی قوانین را رعایت کردهاند.
آیا اسنپ و تپ سی مالیات میدهند؟
الفت نسب در پاسخ به این موضوع خاطر نشان کرد که تمامی استارت آپها از روی سود خود بسته به فعالیت و شرایطی باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند که در اسنپ و تپ سی نیز شاهد این موضوع هستیم و هر گونه ادعایی مبنی بر عدم پرداخت و معافیت مالیاتی استارات آپها از اساس نادرست است و تنها شرکتهای دانش بنیان از پرداخت مالیات معافیت دارند.
نظر شما در مورد صحبتهای اخیر اتحادیه صنف فناوران و تاکسیرانی تهران چیست؟
امیدواریم با توجه به اینکه وزیر ارتباطات نیز از این نوع کسب و کارها حمایت میکند، از دولت و هیئت عالی نظارت انتظار میرود جلوی صحبتهای غیر کارشناسی افراد را بگیرند تا امنیت فعالیت در این حوزه از بین نرود و شایعه سازی در رابطه با این مسائل انجام نشود.
همچنین الفت نسب در رابطه با صحبتهای رئیس تاکسیرانی و مخالفان این سیستم گفت:
سازمان تاکسیرانی به هیچ وجه حق اختلال در کار و منع فعالیت این سیستمها را به صورت قانونی ندارد و در صورت تهدید این شرکتها، شرکتهای اسنپ و تپ سی قادر هستند به صورت قانونی این مسئله را پیگیری کنند. اسنپ و تپ سی بازارشان که مردم است به خوبی درک کردهاند و سیستمی عادلانه دارند و توانستهاند تعداد زیادی از افراد بی کار را به سر کار بیاورند.
الفت نسب خاطر نشان کرد که اسنپ و تپ سی در ناوگان خود تعداد زیادی تاکسی را جای دادهاند و کیفیت و امینت این تاکسیها و سهولت استفاده از آنها باعث شده تا تاکسی تلفنی حرفی برای گفتن نداشته باشد.
نظر شما در مورد اسنپ و تپ سی چست؟
اسنپ و تپ سی باعث شدهاند سفرهای درون شهری سرعت، کیفیت بیشتر و هزینه بسیار کمتری نسبت به درخواست تاکسی تلفنی داشته باشند به همین دلیل بهترین گزینه برای سفرهای درون شهری با رانندگان مطمئن، ماشینهای مدل بالا و تمیز است. این سیستمها علاوه بر رضایت بالای مشتری توانستهاند رضایت رانندگان ناوگان خود را نیز جلب کنند و افراد زیادی را به سر کار بیاورند که باعث شده است تا معضل بیکاری تا حدودی در کلان شهر تهران کاهش پیدا کند.
همچنین استفاده از این سیستم قطعا در کاهش آلودگی هوا در کلان شهر تهران و کاهش سفر با خودروهای تک سرنشین اثرات بسیار خوبی دارد. ما امیدوار هستیم با حمایت دولت و سرمایه گزاران داخلی و خارجی شاهد رشد این سیستمها و ورود سیستمهای جدید در تهران و دیگر شهرهای کشورمان باشیم تا همگان از این سیستمهای کاربردی و عادلانه استفاده کنند.
پایگاه خبری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اعلام کرده است که درخواستی مبنی بر پلمپ اسنپ و تپ سی دریافت نکرده است و این موضوع را تکذیب کرد. همچنین اتاق بازرگانی ایران طی یک بیانیه رسمی اعلام کرد:
در پی درج خبری در رسانهها که از اعلام مخالفت اتاق بازرگانی ایران نسبت به فعالیت دو آژانس موبایلی «اسنپ و تپسی» و پلمپ آنها خبر داده، به اطلاع میرساند نسبت چنین موضوعی به اتاق ایران صحت نداشته و به این وسیله تکذیب میشود.
اتاق ایران نه تنها هیچگونه مخالفتی نسبت به این نوع فعالیتها ندارد بلکه از کسبوکارها و کارآفرینی نوین و استارتآپها حمایت میکند.
به همین منظور تاکنون نیز اتاق ایران با برگزاری نشستها و همایشهای مختلف از شیوههای نوین کسبوکار حمایت کرده و با ایجاد «کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسبوکار نوین و دانش بنیان» همچنان از آنها حمایت خواهد کرد. چندی پیش نیز در جلسه با وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات اتاق ایران ضمن ضرورت شمردن وجود استارتاپها برای اقتصاد کشور از ایشان درخواست پشتیبانی بیشتر و جدیتر دولت از استارتاپها را کرد.
در هر صورت امیدواریم افرادی که صلاحیت صحبتهای کارشناسی و مقام آن را ندارند، همچون رئیس اتحادیه صنف فناوران تهران، از اعلام شایعات و حرفهای جنجالی به هر قصد و منظوری خودداری کنند چرا که تشویش اذهان عمومی حرکت بسیار ناپسندی است که باید دولت و مسئولان به آن رسیدگی کنند.
با تشکر از جناب آقای رضا الفت نسب، دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران که وقت خود را به ما اختصاص دادند.
.
تهیه و گردآوری: تکرا