;
coinex

جاده شلوغِ مریخ سال 2020 باز می‌شود!

جاده شلوغِ مریخ سال 2020 باز می‌شود!وقتی ژوئیه 2020 فرابرسد، شش موشک از سراسر جهان، ناوگانی از مریخ‌نوردها، کاوشگرها و مدارگردها را به مریخ خواهند برد تا در تلاشی همه‌جانبه به دنبال حیات و وجود آب در مریخ باشند و همچنین تکنولوژی‌های موردنیاز برای سفر انسان به سیاره سرخ را مورد آزمایش قرار دهند.  برنامه شلوغ سفرهای مریخ به این معنی است که با در نظر گرفتن پنجره 20 روزه پرتاب هر موشک، تمامی سفرهای این شش موشک 26 ماه به طول خواهد انجامید. در اکتشاف مریخ، کاشفان قدیم مریخ، ناسا و اسا (آژانس فضایی اروپا) که هر دو قصد اعزام مریخ‌نوردهای پیشرفته خود برای جستجوی حیات را دارند، حضور خواهند داشت.  مأموریت مریخ‌نورد 2020 ناسا، جایگزین مریخ‌نورد کریاسیتی خواهد شد که از ماه اوت سال 2012 در دهانه گیل، در حال اکتشاف محیط‌های قابل سکونت بوده است.

همانند کریاسیتی، این مریخ‌نورد (تاکنون بدون نام) هم به اندازه یک خودروی کوچک خواهد بود. مأموریت مریخ‌نورد 2020، هم به دنبال شواهدی از وجود حیات خواهد بود و نمونه‌هایی را برای ارسال به زمین جمع‌آوری خواهد کرد. مریخ‌نورد 2020، ماه ژوئیه 2020 از زمین پرتاب خواهد شد و انتظار می‌رود، فوریه 2021 به مریخ برسد.
در گزارش ماه ژانویه ناسا در مورد پروژه 2020 مریخ، می‌خوانیم:”از دست دادن پنجره پرتاب 2020 منجر به هزینه‌های اضافی قابل‌توجهی ازجمله نیروی کار، تعویض قطعات و اجزای تخریب‌شده و ذخیره‌سازی در زمان انتظار برای فرصتی بعدی پرتاب خواهد شد.”

مریخ‌نورد اگزومارس اسا، رویکرد مستقیم‌تری برای جستجوی حیات در سیاره سرخ دارد. مریخ‌نورد اگزومارس قادر به حفر تا عمق 2 متری زیر سطح سیاره خواهد بود که به مریخ‌نورد امکان جستجوی فعالیت‌های احتمالی میکروارگانیسم‌ها را خواهد داد. این مریخ‌نورد قرار است، در ماه اوت 2020 به‌وسیله یک موشک پروتون روسیه پرتاب شود و هشت ماه بعد به مریخ برسد. مأموریت مدارد مریخ هند هم به مأموریت‌های ناسا و اسا می‌پیوندد. فرانسه هم در حال همکاری با سازمان پژوهش‌های فضایی هند (ISRO) است که می‌تواند به معنی یک مریخ‌نورد باشد. علاوه بر این، گروه سه‌نفره‌ای از تازه‌واردان ازجمله یک شرکت خصوصی که سرمایه‌گذاری‌های بی‌سابقه‌ای را برای رسیدن به سیاره سرخ انجام داده، کاوشگران مریخ را همراهی خواهند کرد.
شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک که تاکنون با کاهش هزینه‌ها و همچنین بهره بردن از موشک‌های قابل‌استفاده مجدد، تحولات زیادی در صنعت هوافضا به وجود آورده، یک کپسول فضایی بدون سرنشین را در طول پنجره سال 2018پرتاب خواهد کرد. اما با توجه به حادثه‌ای که در ماه ژانویه در طول یکی از آزمایش به وجود آمد، بخشی از برنامه‌های شرکت تغییر کرد.

به نظر می‌رسد، این شرکت پس از ارتقای موتور موشک و استفاده از یک تقویت‌کننده سنگین، این بار باکمی تأخیر نسبت به برنامه قبلی به مأموریت خود بازگردد. گوین شاتویل رئیس و مدیر اجرایی اسپیس ایکس ماه گذشته در این مورد گفت، مأموریت مریخ این شرکت سال 2020 آغاز خواهد شد.

مأموریت رِد دراگون اسپیس ایکس را تازه‌واردان دیگری، چین که درحال‌توسعه یک مدارگرد، یک کاوشگر و یک مریخ‌نورد کوچک است و امارات متحده عربی که درحال‌توسعه یک ماهواره هواشناسی به نام هوپ است، همراهی خواهند کرد.

ناسا امیدوار است از این حضور همزمان بازیگران مختلف به بهترین نحو ممکن بهره ببرد و یک مشارکت علمی عالی را داشته باشد؛ اما به نظر می‌رسد، دراین‌بین با مشکل زمان مواجه باشد. شبکه کنونی مریخ‌نوردها و مدارگردهای ناسا پا به سن گذاشته‌اند. زمانی که فضاپیمای جدید در سال 2021 به مریخ برسند، مریخ‌نورد کریاسیتی قدرت لازم برای پرسه زدن در مریخ را نخواهد داشت. همچنین به گفته، جیم واتزین، مدیر برنامه اکتشاف مریخ، دو مدارگرد ناسا هم در آن زمان قابلیت کافی را نخواهند داشت.

واتزین، در خلال جلسه اخیر برنامه‌ریزی علمی مریخ، گفت:”گاهی اوقات موفقیت‌های بزرگی که داشته‌ایم، این واقعیت را پنهان کرده‌اند که دارایی‌ها زندگی محدودی دارند. بدیهی است، دورانی که همه ما می‌شناسیم، در پایان این دهه به سر می‌رسد.”

.

منبع: space

 

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر