پردازنده قدرتمند و جدید شرکت آمریکایی کوالکام یعنی پردازنده اسنپدراگون 835 در بنچمارک گیگ بنچ، GFXBench و آنتوتو محک خورده است و نتایج بسیار جالبی از آن حاصل شده است. در ادامه با تکرا همراه باشید تا به نتایج بنچمارک جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده موبایلی دنیا یعنی اسنپدراگون 835 بپردازیم.
همانطور که میدانید، شرکت سامسونگ تمامی عرضه اولیه پردازنده هشت هستهای اسنپدراگون 835 را به صورت انحصاری برای گوشیهای گلکسی S8 و گلکسی S8 پلاس از شرکت کوالکام خریداری کرده است و باعث شده تا چند ماه آینده هیچ کدام از تولید کنندگان موبایل نتوانند از این پردازنده در گوشی هوشمند خود استفاده کنند.
شرکت سامسونگ قصد دارد تا از موبایل سامسونگ گلکسی S8 و نسخه پلاس آن در نهم فروردین ماه رونمایی کند و با این وضعیت فعلا نمیتوان از وضعیت بنچمارک اصلی این پردازنده آگاه بود اما چندی پیش شرکت کوالکام اقدام به عرضه پلتفورم مرجع پردازنده اسنپدراگون 835 در قالب یک محصول اختصاصی برای تست کرده است و حالا قصد به تفاوت پردازنده اسنپدراگون 821 و پردازنده 835 و نتایج ثبت شده از پردازنده اسنپدراگون 835 در سایت بنچمارک گیگ بنچ، GFXBench و آنتوتو نگاهی داشته باشیم.
تفاوت پردازنده اسنپدراگون 821 و پردازنده اسنپدراگون 835 چیست؟
پردازنده چهار هستهای اسنپدراگون 821 یک پردازنده کاملا سفارشی با چهار هسته پردازشی کم مصرف و باقدرتی بیشتر نسبت به برادر کوچکتر و پرچمدار خود یعنی اسنپدراگون 820 است به همین سبب باید اسنپدراگون 821 را یک پردازنده بهینه سازی شده از روی پردازنده چهار هستهای اسنپدراگون 820 دانست. این پردازنده به پردازشگر گرافیکی آدرنو 530 مجهز شده است که میتواند به خوبی از پردازشهای سنگین در بازیهای موبایلی همچون آسفالت 8 و غیره سربلند بیرون بیاید.
پردازنده هشت هستهای اسنپدراگون 835، جدیدترین و برترین پردازنده دنیا که قرار است برای اولین در گوشی گلکسی S8 شرکت سامسونگ قرار بگیرد، یک پردازنده مبتنی بر ARM است که دارای چهار هسته پردازشی تغییر یافته Cortex-A73 با فرکانس اصلی و چهار هسته پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ثابت به عنوان پردازنده کم مصرف است و در هنگام پردازشهای سنگین و مولتی تسکینگ به دستگاه جهت تسهیل سرعت کمک میکند. پردازنده اسنپدراگون 835 به پردازشگر گرافیکی جدید آدرنو 540 مجهز شده است که قطعا نسبت به پردازنده اسنپدراگون 821، اگزینوس 8895 و دیگر پردازندهها یک شاهکار محسوب میشود و عملکرد بسیار خوبی دارد.
پردازنده اسنپدراگون 835، پرچمدار پردازندههای سال 2017 به عنوان یک پردازنده 64 بیتی با هشت هسته و پردازنده گرافیکی آدرنو 540 نسبت به پردازنده چهار هستهای اسنپدراگون 821 به عنوان پرچمدار پردازندههای سال 2016 میلادی توانسته تا حدودی به دلیل معماری 10 نانومتری مانند پردازنده اختصاصی سامسونگ برای گلکسی S8 یعنی اگزینوس 8895 بهبودهایی اساسی در پردازش چند هستهای و پردازش گرافیکی داشته باشد. بنچمارکهای منتشر شده نیز شواهدی مبنی بر قدرت اسنپدراگون 835 نسبت به سایر پردازندههای حال و حاضر همچون اسنپدراگون 821، کرین 960 و غیره دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
بنچمارک گیگ بنچ: آزمایش پردازش تک هستهای و چند هستهای
توجه: مقدار بیشتر به معنای قدرت بیشتر چیپست پردازنده است.
طبق بنچمارک گیگ بنچ، پردازنده اسنپدارگون 835 به دلیل تغییر کردن تعداد هستهها از 4 به 8 هسته توانسته است تا در پردازش چند هستهای عملکرد به مراتب بهتری را نسبت به گوشی وان پلاس 3 تی، گوگل پیکسل ایکس ال، گلکسی اس 7 اج نسخه اسنپدراگون داشته باشد اما هواوی پی 10 و گلکسی اس 7 نسخه اگزینوس توانستهاند در پردازش چند هستهای نیز پردازش نزدیکی نسبت به اسنپدراگون 835 داشته باشند که بسیار جالب به توجه است.
گفتنی است که وضعیت اسنپدراگون 835 در پردازش تک هستهای نسبت به وان پلاس 3 تی با پردازنده اسنپدراگون 821 و هواوی P10 با پردازنده کرین 960 چندان متفاوت نیست.
بنچمارک GFXBench: آزمایش پردازش گرافیکی
توجه: مقدار بیشتر به معنای قدرت بیشتر چیپست پردازنده است.
به جرات میتوان مهمترین برتری پردازنده پرچمدار و جدید شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 835 را در قسمت پردازنده گرافیکی و پردازشهای گرافیکی نسبت به سایر پردازندهها اعلام کرد. پردازنده اسنپدارگون 835 به پردازشگر گرافیکی آدرنو 540 مجهز شده است که به گفته کوالکام این پردازنده گرافیکی نسبت به نسل قبلی خود یعنی پردازنده آدرنو 530 توانسته است تا 25 درصد بهبود داشته باشد.
اسنپدراگون 835 در تستهای معروف بنچمارک GFXBench توانسته است تا برتری بسیار قابل توجهی نسبت به رقبای اصلی خود یعنی گوشی وان پلاس 3 تی، گوگل پیکسل ایکس ال و گلکسی اس7 با پردازنده اگزینوس داشته باشد و در نتیجه باید گفت با خرید یک گلکسی S8 میتوانید به دنیای جدیدی از گرافیک و بازی وارد شوید.
بنچمارک آنتوتو: آزمایش پردازش چند هستهای
توجه: مقدار بیشتر به معنای قدرت بیشتر چیپست پردازنده است.
در آزمایش پردازش چند هستهای بنچمارک معتبر و معروف آنتوتو شاهد رقابت نزدیک پردازنده چهار هستهای اسنپدراگون 821 در گوشی وان پلاس 3 تی با پلتفورم مرجع کوالکام برای پردازنده اسنپدراگون 835 هستیم اما در این میان گوشی هواوی P10 با چیپست پردازنده اسنپدراگون 821 که در پردازش تک هستهای رقابت نزدیکی با اسنپدراگون 835 داشت، اصلا نتایج خوبی در پردازش چند هستهای در مقابل اسنپدراگون 835 ندارد.
نکته مهم درآزمایش چند هستهای، پلتفورم مرجع شرکت کوالکام برای پردازنده اسنپدراگون 835 توانسته است تا امتیازی در حدود 180 هزار را کسب کند این درحالیست که چندی پیش ویدیویی منتسب به تست پردازنده اسنپدراگون 835 یا اگزینوس 8895 گوشی گلکسی S8 در بنچمارک آنتوتو منتشر شد که در آن شاهد امتیاز بسیار بالای 225 هزار بودیم که با این حساب باید بگوییم امتیاز ذکر شده در انتوتو حداقل برای نسخه اسنپدراگون 835 نبوده است و احتمال این امتیاز حتی برای نسخه همراه با پردازنده اگزینوس 8895 نیز بسیار پایین است و شاید این مسئله یک تبلیغات دروغین بوده است.
آزمایش گرافیکی 3D Mark
توجه: مقدار بیشتر به معنای قدرت بیشتر چیپست پردازنده است.
آزمایش گرافیکی 3D Mark یکی از مهمترین تستهای گرافیکی برای پردازشگرهای گرافیکی موبایلی و نشان دادن قدرت آنها است. پردازنده اسنپدراگون 835 با پردازشگر گرافیکی آدرنو 540 توانتسته است تا عملکرد بسیار خوبی داشته باشد اما رقابت چندان یک طرفه نیست و گوشی وان پلاس 3 تی و گوگل پیکسل ایکس ال با پردازنده گرافیکی آدرنو 530 توانستهاند در پردازش تک هستهای و چند هستهای عملکرد مناسبی را داشته باشند.
گفتنی است که نتایج منتشر شده با استفاده از پلتفورم مرجع پردازنده اسنپدراگون 835 از شرکت کوالکام به دلیل نداشتن مسئله طول عمر باتری و خنک سازی چندان معتبر نیست و باید فعلا منتظر رونمایی و حداقل عرضه محدود گلکسی S8 برای خبرگزاریها باشیم و ببینیم که این پردازنده واقعا در پردازش تک هستهای، چند هستهای، پردازش گرافیکی و غیره چگونه عمل خواهد کرد اما با این حال نیز ممکن است نتایج این پردازنده درگوشی هوشمند گلکسی S8 و گلکسی S8 پلاس به دلایل تبلیغاتی به واقعیت نزدیک نباشد.
نظر شما در رابطه با پردازنده اسنپدراگون 835 چیست؟
.
منبع: androidpolice