لامبورگینی یکی از برندهای خودروسازی مشهور جهان است. این سازنده میخواهد با استفاده از فناوری هوش مصنوعی سبک رانندگی مشتریانش را بهبود بخشد.
استفانو دومنیکالی، مدیر اجرایی شرکت خودروسازی لامبورگینی (Lamborghini)، یونیفورم خود را کنار گذاشته است. خبرگزاریها میگویند هر قسمتی از لباس این شخص که ترکیبی از ثروت، سلیقه و استایل ایتالیایی را در خود نداشته باشد، به نوعی برای لامبورگینی یک توهین محسوب میشود. او اخیرا لباس خود را بدون بستن کراوات و دکمه یقه پیراهن پوشیده است. استفانو میگوید این گونه لباس پوشیده است تا به سبک خیاطی بسیار ساده لباسهای کارشناسانی که در منطقه صنعتی سیلیکون ولی کار میکنند، معترض شود. استفانو ظاهرا به سیلیکون ولی رفته تا آینده فناوری هوش مصنوعی و رانندگی خودکار را مورد بررسی قرار دهد.
لامبورگینی در مقایسه با سایر شرکتهای خودروسازی جهان وابستگی کمتری را از خود به استفاده از روباتها برای رانندگی نشان داده زیرا ترجیح داده است که رانندگی را همچنان به صورت یک تجربه شخصی در اختیار مشتریانش قرار دهد و مانند سایر خودروسازان آن را به یک کالای تجاری تبدیل نکند.
علت دنبال کردن چنین روندی این است که این خودروساز مشهور ایتالیایی عادت به ساختن اتومبیلهایی دارد که رانندگی را با عنصر وحشت خالص ترکیب میکنند و البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که راندن یک هیولای 740 اسب بخاری که تمام قدرتش را بدون استفاده از سیستمهای تنفس مصنوعی به دست میآورد، با کمک روباتها و نرم افزارهای پیشرفته چندان هم هیجان انگیز نیست.
دومنیکالی در این رابطه میگوید: “هرچه به سمت فناوریهای کنترل کننده بیشتر پیش برویم، بیشتر باید خود را تغییر دهیم. مشتریان ما میخواهند خودشان یک لامبورگینی را هدایت کنند و تجربه واقعی لذت رانندگی را داشته باشند تا بتوانند حس داشتن یک رانندگی اصیل و واقعی را بفهمند.”
مدیر اجرایی شرکت خودروساز مشهور ایتالیایی اخیرا از یک اقیانوس و قاره گذشته تا روباتها را در آغوش بگیرد. او فرصتهای جدیدی را در دانشگاه استنفورد، مرکز انجام تحقیقات مرتبط با رانندگی خودکار، کشف کرده است.
استفانو میگوید: “متفاوت بودن به معنی کنار گذاشتن فناوری نیست زیرا ما میخواهیم از پیشرفتهای جدید در خودروهای خود استفاده کنیم تا هیجان بیشتری را از طریق رانندگی به مشتریان محصولاتمان منتقل سازیم. بدون شک هیچ کس به 740 اسب بخار قدرت نیاز ندارد اما مشکل واقعی لامبورگینی این است که تنها تعداد کمی از افراد میدانند که چگونه از این قدرت عظیم استفاده کنند. تصادف کردن اطمینان میخواهد زیرا اقدامات محتاطانه آن لرزش ناشی از هیجان را به یک راننده منتقل نمیکنند؛ هیجانی که مشتریان ما حاضر هستند که برای تجربه کردن آن صدها هزار دلار بپردازند.”
لامبورگینی فکر میکند که هوش مصنوعی میتواند روند القاء چنین حسی را تسهیل بخشد زیرا این فناوری میتواند امنیت راننده را حفظ کند و علاوه بر این به او نشان دهد که در چه موقعیتی باید پدال گاز را بیشتر فشار دهد، زودتر تعویض دنده کند و سریعتر یک پیچ را رد کند. مائوریزیو رجیانی (Maurizio Reggiani)، مهندس ارشد شرکت خودروسازی لامبورگینی، در این رابطه میگوید: “فناوری هوش مصنوعی میتواند مانند یک ابزار برای مشتریان ما سودمند باشد و نقش یک معلم را برای آنها بازی کند.” جنبههای واقع گرایانه این ایده، ماهیت آن و قیمت این قابلیت هنوز توسط خودروساز مشهور ایتالیایی فاش نشده است.
لامبورگینی هنوز در حال تحقیق و جست و جو است و تنها سازندهای نیست که میخواهد از فناوری هوش مصنوعی در ساخت محصولاتش استفاده کند. شرکت خودروسازی مک لارن، یکی دیگر از برندهای مشهور در دنیای ساخت اتومبیلهای سوپراسپورت هم میخواهد خط مشی مشابهی را در زمینه استفاده از فناوری هوش مصنوعی و رانندگی خودکار دنبال سازد تا بتواند توجه تعداد بیشتری از خریداران را به خود کسب کند. فرانک استفنسون، مدیر بخش طراحی این خودروساز انگلیسی، در این رابطه در یک مصاحبه با خبرگزاری بلک برد مطلب زیر را بیان کرده است:
“استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی و رانندگی خودکار باعث میشود که خودرو بتواند شما را در دور اول مسیر یک پیست با سرعت، دور موتور، دنده و مسیر صحیح حرکت دهد و از این طریق به شما بهترین سبک رانندگی را آموزش دهد. بعد از این مرحله در دورهای بعدی شما میتوانید کنترل کامل را به دست بگیرید و خودرو را هدایت کنید و اگر هم که در رانندگی خطایی کردید، خودرو دوباره در اصلاح فرآیند رانندگی دخالت میکند.”
کارشناسان شرکت تویوتا هم ایده تقریبا مشابهی در این زمینه دارند. آنها گفتهاند که بیشتر به دنبال استفاده از یک فناوری با قابلیتهای یک فرشته محافظ هستند تا استفاده از فناوری رانندگی خودکار، با این هدف که بتوانند مسئولیت رانندگی را به انسان و وظیفه پیشگیری از بروز تصادفات را به روباتها واگذار کنند.
میتسوبیشی هم اخیرا به این دسته از خودروسازان پیوسته است. این خودروساز برجسته ژاپنی در یک مصاحبه مطبوعاتی به منابع خبری گفته است که ای اوولوشن کانسپت تنها یک خودروی الکتریکی نیست بلکه با استفاده از یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی به رانندگان یاد میدهد که چگونه بهتر رانندگی کنند. میتسوبیشی گفته است که ابتکار جدیدش علاوه بر این میتواند تواناییهای رانندگی انسان را ارزیابی کند و در موقع لازم توصیههای لازم را ارائه کند.
خودروساز ژاپنی هم مانند سایر خودروسازانی که در این مطلب به آنها اشاره شد، هنوز هیچ اطلاعات شفافی را در رابطه با ابتکار جدیدش ارائه نکرده است. این طرحها تنها ایدههایی خلاقانه از طرف خودروسازانی هستند که میخواهند در آینده نزدیک دنیای اتومبیل سازی را تغییر دهند. شاید هدف از مجهز کردن یک خودرو به روباتها جایگزین کردن عامل انسانی با آنها نباشد و شاید خودروسازان در واقع میخواهند از روباتها تنها برای کمک کردن به انسان و ارائه توصیههای لازم برای داشتن یک رانندگی لذت بخشتر استفاده کنند تا یک راننده از این طریق سریعتر شتاب بگیرد، دیرتر ترمز کند و لذت بیشتری را حس کند.
.
منبع: wired