راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

کمپین نه به فیلترینگ ؛ گفتگو اختصاصی تکراتو با عادل طالبی در الکامپ 97

کمپین نه به فیلترینگ یک اعتراضی مدنی به فیلترینگ کسب و کارهای آنلاین است. در نمایشگاه الکامپ 97 به سراغ آقای طالبی رفتیم تا از چیستی کمپین نه به فیلترینگ با خبر شویم.

کمپین نه به فیلترینگ خواستار شفافیت در نحوه فیلترینگ است. عادل طالبی که در نمایشگاه الکامپ امسال از این کمپین حمایت می‌کرد، معتقد است که این کسب و کارها منجر به شکوفایی اقتصادی و به کار گیری جوانان می‌شود و خواهان شفافیت در زمینه فیلترینگ کسب و کارهای آنلاین شد. طالبی در نمایشگاه الکامپ 97 تهران با همراهی بسیاری دیگر با پوشیدن تی‌شرت‌هایی به فیلترینگ استارتاپ‌ها و شرکت‌های آنلاین اعتراض کرد.

راهنمای خرید تکراتو

در ادامه این نوشتار مصاحبه خبرنگار تکراتو با عادل طالبی را بخوانید.

شما یکی از آغازگران کمپین نه به فیلترینگ هستید. چه شد که چنین کمپینی را راه‌اندازی کردید؟

البته من یکی از آغازگران نبودم. من از اولین حمایت کنندگان بودم. ببینید، من با فیلترینگ مخالف نیستم. این موضوعی است که در بسیاری از نقاط دنیا مثل آمریکا و استرالیا وجود دارد. اما بحث من سر چگونگی آن است. مثلا در استرالیا، فرآیند مشخص آن، فهرست وب‌سایت‌های فیلتر شده، دلیل این فیلترینگ‌ها و اشخاصی که چنین وطیفه‌ای دارند به طور کاملا شفاف است. این نکته بسیار مهمی است که ما بدانیم چرا یک سایت فیلتر می‌شود. مشکل اصلی ما عدم شفافیت در فیلترینگ است.

وگرنه سایت‌هایی که محتوای غیراخلاقی دارند، بسیار خوب است که از دسترس خصوصا کودکان خارج باشد. حتی من در موارد سیاسی نیز چندان اعتراضی ندارم. به هر صورت ما در کشوری زندگی می‌کنیم که یک سری قوانین ایدیولوژیک نیز در آن وجود دارد. ما این حق انتخاب را داریم که از کشور خارج شویم، یا اگر می‌خواهیم بمانیم از قوانین آن پیروی کنیم یا تلاش کنیم قوانین را تغییر بدهیم ولی تا زمان تغییر قوانین باید قوانین فعلی را رعایت کنیم.

کمپین نه به فیلترینگ
اعتبار: کانال تلگرامی کار و کسب

طالبی: اگر کمیته فیلترینگ قدرت دفاع از خود را دارد، شفاف باشد

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی در ادامه با اشاره به ضررهای فیلترینگ استارتاپ‌ها بیان داشت:

آنچه برای من جای سوال است فیلتر شدن یک کسب و کار به دلیل نداشتن یک مجوز است. برای کسب و کاری که مالیات می‌دهد، شکوفایی اقتصادی و تولید ملی ایجاد می‌کند و جلوی خروج جوانانمان را از کشور می‌گیرد، فیلترینگ باید شفاف و همراه با دلیل باشد. کمیته فیلترینگ 13 نفر رای‌دهنده دارد، اگر واقعا قدرت دفاع از آراءشان را دارند، باید به طور شفاف اعلام کنند که چه کسی رای مثبت یا منفی داده است. من باید بدانم که آیا رای مثبت از جانب نماینده دولت آقای روحانی بوده است که ما از آن حمایت کرده‌ایم؟

در مجموع من با فیلترینگ یک کسب و کار مخالفم. اگر مالیاتی پرداخت نشده‌ است، می‌بایست به دادگاه مالیاتی ارجاع داده شود. اگر کاری غیراخلاقی صورت گرفته است باید به دادگاه رسانه ارجاع داده شود و در دادگاه محکوم شود. ما اکنون اتحادیه کسب و کار فضای مجازی داریم و رای دادگاه باید از طریق اتحادیه به کسب و کارها فرستاده شود. مگر دادگاه می‌تواند مستقیما و بدون اطلاع به اتحادیه طباخان، یک مغازه کله‌پزی را تعطیل کند؟ پس چگونه است که یک وب‌سایت را به راحتی فیلتر می‌کنند. ما با چنین فرآیندی مشکل داریم و خواستار شفافیت آن هستیم.

ما سال 97 را با فیلترینگ تلگرام آغاز کردیم و در ادامه نیز شاهد فیلترینگ برخی از کسب و کارها نظیر ادنگاه و ای‌نتورک بودیم. نظر شما در خصوص فیلترینگ تلگرام چیست؟

من از جایگاه شخصی خودم با فیلترینگ تلگرام مخالفم. هرگاه چیزی را فیلتر کرده‌ایم،‌ شاهد مقاومت مردم و استفاده بیشتر از آن سرویس بوده‌ایم. فیلترینگ تلگرام به نظر من یک اشتباه استراتژیک بوده است. راه درست آن بود که سرویسی بهتر را به مردم عرضه کنیم تا آنها به انتخاب خود به آن مهاجرت کنند. البته در سوی دیگر ماجرا برخی نگرانی‌ها، نظیر توسعه ارز اختصاصی تلگرام، وجود داشت که باید آنها را هم بررسی کرد.

در کل معتقدم بازار به صورت خودکار خود را با کسب و کاری وفق می‌دهد که خدمات بهتری عرضه کند. اگر پیام رسان های داخلی کیفیت خود را افزایش می دادند و میت های رقابتی قابل توجهی ایجاد می کردند بدون نیاز به فیلترینگ می توانستیم شاهد کوچ مخاطبان باشیم. با بخشنامه و دستور العمل کار پیش نمی رود. حتی اگر به زور مردم مجبور به پذیرش شده اند، بعداً خواست عمومی و تقابل عمومی، آن را بی اثر کرده است. یادمان نرفته، ممنوعیت ویدئو را. شما یادتان نیست؟

کسب و کارها چقدر زیان دیدند از فیلترینگ تلگرام؟

من آماری ندارم و نمی توانم عدد و رقمی اعلام کنم. ولی همانطور که در کانال تلگرامی شخصی خودم، کار و کسب، مطلبی را از قول آقای محمود بَشّاش منتشر کردم، باید میان کسب و کار و منبع درآمد تفاوت قائل شویم. در تلگرام منابع درآمد وجود دارند، اما نمی‌توان از آنها با عنوان کسب و کار یاد کرد. من ضمن اینکه فیلترینگ تلگرام را به هیچ عنوان تایید نمی‌کنم و با آن مخالف هستم، اما وجود منابع درآمد در آن را دلیل ناردست بودن این فیلترینگ تلگرام نمی دانم.

کمپین نه به فیلترینگ

طالبی ادامه می‌دهد:

اگر برخی از کسب و کارها در نتیجه فیلترینگ تلگرام دچار خسارت جدی شدند، به نظر من، به ناآگاهی آنها باز می‌گردد که همه دارایی خود را تنها به تلگرام محدود کرده بودند. شبکه‌های اجتماعی تنها بستری برای معرفی کسب و کار هستند. مثل این می‌ماند که شما تمام زندگی خود را بفروشید و در پرورش شترمرغ سرمایه‌گذاری کنید. در چنین حالتی اگر شترمرغ‌ها بمیرند یا مثلا دولت گوشت شترمرغ را مثلا در مقطع حساس کنونی صلاح نداند که مردم مصرف کنند، اولین مقصر شمایید. قائده کار این است که شما که شرایط کشور را می دانید و برخوردهای پیشین را دیده اید، حساب و کتاب کرده باشید و همه‌ی تخم‌مرغ‌هایتان را در یک سبد نگذارید.

درباره فیلترینگ اخیر شرکت های واسطه تبلیغات مثل اینتورک و ادنگاه نظرتان چیست؟

ترجیح می‌دهم فعلا درخصوص فیلترینگ کسب و کارهای حوزه تبلیغات آنلاین مثل ای‌نتورک و ادنگاه و تبلیغ دات کام و بقیه صحبتی نکنم. مواردی هست که با توجه به اینکه فعلا خوشبختانه با تلاش‌ها و پیگیری‌های جناب الفت نسب که از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی (eanjman.ir) هستند فیلترینگ این شرکت ها متوقف شده، شاید بهتر باشد درباره آن فعلا صحبت نکنیم.

 

طالبی در پایان گفت که از کمپین‌های مدنی می‌بایست حمایت کرد. او از کمپین جدیدی به نام “روبان سفید” گفت که در حال فکر کردن به آن است.

بیشتر بخوانید :

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر