کیا سلتوس 2020 (Kia Seltos) شاسی بلند جدید شرکت کیا بوده که در کلاس کراس اوورهای سایز کوچک قرار میگیرد. در این نوشته به معرفی، بررسی و مرور مشخصات فنی و قیمت آن خواهیم پرداخت.
با توجه به افزایش تقاضا برای خرید خودروهای به ظاهر شاسی بلند یا کراس اوورهای سایز کوچک، بیشتر شرکتها جایگاهی را برای این کلاس بدنه در بین محصولات خود درنظر گرفتهاند. برخی شرکتها نیز مانند شرکت فورد ایالات متحده آمریکا، بجز جند نمونه محدود، کل خط تولید خودر را به انواع خودروهای شاسی بلند در سایزهای مختلف اختصاص دادهاند.
شرکت کیا کره جنوبی نیز که در حال حاضر یکی از بزرگترین خودروسازان جهان بوده و رتبه ۶ این فهرست را به خود اختصاص داده است، با توجه به این نکته، خودروی جدیدی را برای سال ۲۰۲۰ در کلاس اتومبیل های شاسی بلند و کراس اوور سایز کوچک معرفی نموده است. این کراس اوور سایز کوچک کیا سلتوس نام دارد که اولین بار در ماه گذشته در کشور هند به نمایش عمومی درآمده و قرار است در ۱۶ مدل مختلف در اختیار مشتریان قرار گیرد.
کیا سلتوس (Kia Seltos) ؛ بررسی شاسی بلند جدید کیا برای سال 2020
سلتوس نمونهایست در کلاس بدنه خودروهای کراس اوور سایز فوق کوچک (Sub Compact Crossover SUV) که در سال ۲۰۲۰ به مجموعه محصولات این شرکت کره ای اضافه می گردد. کیا سلتوس ۲۰۲۰ بر اساس نمونه مفهومی Kia SP Signature Concept ساخته شده که سال گذشته در نمایشگاه خودروی دهلی نو (New Delhi) به معرض نمایش عموم گذاشته شد.
این کراس اوور جدید کیا از لحاظ ابعاد در مکانی مابین کیا سول (Soul) و کیا اسپورتیج (Sportage) قرار می گیرد. نام این خودرو نیز برگرفته از Celtus فرزند هرکول بوده و بنا بر گفته مدیران کیا، نسل هزاره (متولدین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰) را به عنوان بازار هدف اصلی خود برگزیده است.
ابعاد
کیا سلتوس 2020 از لحاظ ابعاد یک نمونه کوچک بوده و طولی در حدود ۴.۳۷۵ میلیمتر، پهنایی در حدود ۱.۸۰۰ میلیمتر، ارتفاعی در حدود ۱.۶۱۵ میلیمتر و فاصله دو محور عقب و جلویی در حدود ۲.۶۳۰ میلیمتر دارد.
به این ترتیب از لحاظ ابعاد می توان این خودرو را در جایگاهی بالاتر از نمونه هایی مانند داچیا داستر (که در ایران با نام رنو داستر شناخته می شود) با طولی در حدود ۴.۳۴۰ میلیمتر، کیا نیرو با طولی در حدود ۴.۳۵۵ میلیمتر، سانگ یانگ تیوولی با طولی در حدود ۴.۲۰۵ میلیمتر، هیوندای کونا با طولی در حدود ۴.۱۶۵ میلیمتر و پژو ۲۰۰۸ با طولی در حدود ۴.۱۶۰ میلیمتر و پایین تر از ب ام و X۲ با طولی در حدود ۴.۳۶۰ میلیمتر، نیسان قشقایی با طولی در حدود ۴.۳۹۵ میلیمتر، ولوو XC۴۰ با طولی در حدود ۴.۴۲۵ میلیمتر و کیا اسپورتیج و توسان با طولی در حدود ۴.۴۸۰ میلیمتر قرار داد.
طراحی ظاهری و بدنه
کیا سلتوس مدل 2020 که مانند اکثر محصولات کیا در دو گونه استاندارد و GT Line عرضه خواهد شد، از طراحی مشابه با محصولات چند سال اخیر شرکت کیا سود می برد.
چراغهای جلویی و نوع چینش آنها بیننده را اندکی به یاد خودروهای شاسی بلند انگلیسی از جمله رنج روور (Range Rover) و لندروور (Land Rover) انداخته و فرمی متفاوت و جدید دارند. جلو پنجره کشیده و U شکل کیا نیز که با نام Tiger Noseشناخته می شود، نمایی مدرن و جذاب را از خود به نمایش می گذارد.
ارتفاع کلی نسبت به کلاس بدنه بلند بوده و راننده و سرنشینیان با توجه به فرم ستون جلویی (A Pillar) و شیشه بزرگ، دید کافی نسبت به اطراف دارند. وجود قطعاتی مانند رکاب و قطعات نصب شده بر روی گلگیرها، کمک شایانی به ایجاد حس یک خودروی شاسی بلند واقعی نموده که البته با اولین نگاه به مشخصات فنی کیا سلتوس به سرعت از ذهن رانندگان حرفه ای پاک خواهد شد.
چراغ های عقبی نیز مانند نمونه های مثل کیا اسپورتیج ۲۰۱۹ کشیده بوده ولی در مجموع نکته جدید و متمایزی نسب به سایر محصولات شرکت های آسیایی ندارد.
در مجموع طراحی کلی شاسی بلند جدید کیا برای سال ۲۰۲۰ در بخش جلویی جذابیت و هماهنگی بیشتری با سلایق کلی داشته و میتواند برای بسیاری یک کراس اوور کوچک جذاب شهری تلقی شود.
طراحی داخلی و کابین
کابین کیا سلتوس با توجه به طراحی برای نسل جدید، مملو از تکنولوژی های مدرن بوده و مهمترین نمود آن، وجود یک صفحه نمایش رنگی لمسی بزرگ ۱۰.۳ اینچی است.
نمای داخلی علیرغم استفاده محدود از مواد اولیه لوکس مانند چرم، شکیل و زیبا بوده و تعبیه لامپ های LED برای نورپردازی داخلی نمایی جذاب را به آن می بخشد. مجموعه امکاناتی مانند سیستم ناوبری با نرم افزار اختصاصی UVO شرکت کیا، هد آپ دیسپلی (Head Up Display) و سیستم صوتی حرفهای ساخت شرکت Bose نیز تکمیل کننده حس نسل تکنولوژی خواهد بود.
حجم فضای داخلی نیز به قدری بوده که توانایی حمل ۴ سرنشین با تمامی وسایل مورد نیاز برای یک سفر کوتاه چند روزه را داشته باشد.
موتور و پیشرانه
برای کیا سلتوس مدل سال ۲۰۲۰ چندین پیشرانه مختلف درنظر گرفته شده تا خریداران شاسی بلند جدید کیا با توجه به نیاز خود قابلیت انتخاب موتور مناسب را داشته باشند. این موتورها که هر کدام بسته به نیاز و شرایط کشور هدف عرضه خواهند شد عبارتند از:
- موتور ۴ سیلندر ۱.۴ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر
- موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر
- موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری تنفس طبیعی
- موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربو دیزل
موتور ۱.۴ لیتری توربو توانایی تولید نیرویی در حدود ۱۳۸ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۲۴۳ نیوتون متر را داشته و موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربو دیزل نیز با حجم دقیق ۱.۵۹۸ سی سی توانایی تولید نیرویی در حدود ۱۳۶ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۳۲۰ نیتون متر را دارد. ولی جذاب ترین نمونه، موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربو T-GDI است که با حجم دقیق ۱.۵۹۳ سی سی، توانایی تولید نیرویی در حدود ۱۷۷ اسب بخار در دور موتور ۵.۵۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۲۶۵ نیوتون متر در بازه دور موتورهای ۱.۵۰۰ دور در دقیقه تا ۴.۵۰۰ دور در دقیقه نیروی کافی برای مانورهای (البته محدود) خارج از جاده ای را فراهم می کند.
موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری نیز از نمونه های استفاده شده در سایر محصولات کیا و هیوندای بوده و توانایی تولید نیرویی در حدود ۱۴۵ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۲۰۰ نیوتون متر را دارد. تمامی این موتورها با تکنولوژی Smart Stream BS۶ این شرکت و با تنظیم در حالتهای مختلف رانندگی (اقتصادی، استاندارد و اسپرت) بالاترین عملکرد ممکن را با توجه به توانایی ها از خود به نمایش می گذارند.
گیربکس
سیستم انتقال قدرت کیا سلتوس مدل سال ۲۰۲۰ میلادی بنا بر دسخواست مشتری قبال تغییر بوده و شامل ۳ گیربکس ۶ سرعته دستی، ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه (DCT) و گیربکس اتوماتیک و بهینه ICVT می گردد. سیستم انتقال قدرت نیز بسته به سفارش مشتری، یکی از دو نوع تک دیفرانسیل (چرخ های جلویی یا FWD) یا چهار چرخ متحرک (۴WD) خواهد بود.
مصرف سوخت
مصرف سوخت کیا سلتوس مدل سال ۲۰۲۰ میلادی با توجه به نوع پیشرانه متفاوت و از در حدود ۶ لیتر به صورت میانگین در موتور ۴ سیلندر ۱.۴ لیتری توربو تا در حدود ۸.۵ لیتر در موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری متغیر خواهد بود. البته انتخاب سیستم انتقال نیرو به هر چهار چرخ و یا انتخاب رینگ های سایز ۱۷ اینچی و ۱۸ اینچی اندکی این ارقام را افزایش خواهد داد. موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربو دیزل نیز با توجه به ماهیت موتورهای گازوئیلی کم مصرف ترین نمونه بوده و گونه دیزل بسته به گیربکس انتخابی و سیستم انتقال قدرت مصرفی در حدود ۵.۸ تا ۶ لیتر خواهد داشت.
تجهیزات و امکانات رفاهی
با توجه به اینکه شاسی بلند جدید کیا برای نسل مانوس با تکنولوژی طراحی شده، طیف گسترده ای از انواع و اقسام تجهزات مدرن در آن تعبیه شده اند که بسته به تیپ انتخابی قابل انتخاب خواهند بود. برخی از این تجهیزات عبارتند از:
- چراغ های مجهز به لامپ های LED
- صفحه نمایش اصلی لمسی رنگی ۱۰.۲۵ اینچی
- سانروف پانوراما الکتریکی
- نورپردازی داخلی با لامپ های LED
- هدآپ دیسپلی یا HUD
- سیستم تهویه مطبوع دوگانه
- اتصال به گوشی های تلفن همراه از طریق فناوری بلوتوث
- سیستم تصفیه هوای داخل کابین
- سیستم صوتی حرفه ای شرکت Bose با ۸ بلندگوی جداگانه
- رینگ های ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ اینچی اسپرت آلیاژی
- کامپیوتر سفری (Trip Computer)
- تایرهای سایز ۲۰۵/۶۰۱۶ و ۲۱۵/۵۵/۱۷ و ۲۲۵/۴۵/۱۸ ساخت شرکت کومهو (Kumho)
- سیستم گرم کننده برای صندلی ها
تجهیزات کمکی رانندگی و ایمنی
با توجه به این نکته که شرکت های خودرو سازی آسیایی با در نظر گرفتن حداکثر امکانات رفاهی و ایمنی سعی در رقابت با نمونه های اروپایی و آمریکایی دارند، سلتوس نیز از لحاظ ایمنی مطابق با استانداردهای روز جهان ساخته شده است.
گوشه ای از سیستم های کمکی رانندگی و تجهیزات شاسی بلند جدید کیا که آن را در رده خودروهای استاندارد و ایمن قرار می دهد عبارتند از:
- دوربین نمای اطراف ۳۶۰ درجه
- ترمزهای ضد قفل (ABS) دیسکی برای هر چهار چرخ
- ۶ کیسه هوا (Airbag)
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)
- سیستم کمکی شروع حرکت در سراشیبی (HAC)
- سیستم نمایش فشار باد تایرها
- سیستم کنترل سرعت (Cruise Control)
- سیستم هشدار برخورد از جلو
- سیستم هشدار خروج مسیر حرکت خودرو از بین خطوط جاده
- سیستم هشدار سطح هوشیاری راننده
قیمت
قیمت کیا سلتوس ۲۰۲۰ بسته به پیشرانه و تجهیزات انتخابی مابین ۱۶.۰۰۰ دلار تا ۲۶.۰۰۰ دلار (مابین ۱۹۵ تا ۳۱۰ میلیون تومان با ارز ۱۲.۰۰۰ تومانی فعلی) بوده و حتی در بالاترین سطح تجهیزات و امکانات نیز (با احتساب ملاک های کشورهای متمدن و پیشرفته برای میزان درآمد) در رده خودروهای ارزان قیمت سال قرار می گیرد. به این ترتیب تقریبا هر شخصی که فعالیت اقتصادی داشته باشد، توانایی خرید شاسی بلند جدید کیا را خواهد داشت.
قیمت سلتوس در ایران؟
یا توجه به وضعیت فعلی کشور و خروج تمامی خودروسازان مطرح از کشور، به نظر نمی رسد که این خودرو توانایی ورود رسمی به بازار کشور را داشته باشد. اما در صورت ثابت ماندن شرایط فعلی، قیمت کیا سلتوس در ایران رقمی در حدود ۴۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان بوده که با توجه به درآمد بسیار کم قشر عظیمی از جامعه، عملا این خودرو نیز از دسترس بسیاری خارج خواهد شد.
- بیشتر بخوانید: بی ارزش ترین پول های جهان
رقبا
رقبای شاسی بلند جدید کیا در بازار کراس اوورهای فوق کوچک عبارتند از:
- هیوندای کونا (Kona) با قیمت پایه ای در حدود ۲۰.۰۰۰ دلار
- مزدا CX-۳ با قیمت پایه ای در حدود ۲۱.۰۰۰ دلار
- کیا سول (Soul) با قیمت پایه ای در حدود ۱۸.۵۰۰ دلار
- سوبارو کراس ترک (Crosstrek) با قیمت پایه ای در حدود ۲۳.۰۰۰ دلار
- جیپ رنه گید (Renegade) با قمیت پایه ای در حدود ۲۳.۵۰۰ دلار
درباره کیا
شرکت کیا موتورز کره جنوبی که در حال حاضر یکی از ۱۰ خودروساز برتر جهان به حساب می آید، در اواخر دهه دهه ۱۹۶۰میلادی / اواخر دهه ۱۳۴۰ خورشیدی و چند سال پس از شرکت های خودروسازی ایران تاسیس شده است. در سال ۲۰۰۷ نیز پس از گرفتار شدن در مشکلات مالی، این شرکت به یکی از زیر مجموعه های هیوندای تبدیل شد.
بهره گیری از تکنولوژی های مدرن و ربواط مناسب با کشورهای صاحب تکنولوژی موجب شد که این خودرو ساز پس از ۳ دهه موفق به تولید نمونه هایی مانند کیا اپتما 2019 و کیا K900 شده اما ایران که حتی در اواخر دهه ۱۳۵۰ شمسی، خودرویی فوق لوکس مانند کادیلاک سویل را در شرکت پارس خودروی فعلی تولید می نمود، در آخرین حرکت خود و بهره گیری از تجربه مهندسین بومی، خودروی لوکس و مدرنی مانند کوییک سایپا را به مارکت جهان عرضه نماید…
سخن آخر
شاسی بلند جدید کیا را می توان خودرویی قابل قبول برای خانواده های با درآمد متوسط (با معیارهای جهانی) دانست. موتورهای این خودرو توانایی قابل قبولی برای مسیرهای شهری و نسبتا هموار کوهستانی داشته و فضایی کافی برای سرنشینان وجود خواهد داشت.
هرچند تکنولوژی بسیاری در این خودرو به کار رفته، اما استفاده از مواد اولیه با کیفیت متوسط و پلاستیک نسبتا سخت (به دلیل کاهش قیمت تمام شده) موجب شده که کابین سلتوس علیرغم سادگی و زیبایی نسبی، به هیچ وجه در رده خودروهای لوکس (با معیارهای جهانی نه داخل ایران) جای نگیرد. پیشرانه های کوچک توربو نیز با وجود قدرت مناسب و مصرف سوخت کم، عملکرد مناسبی را از خود به نمایش خواهند گذاشت.
- بیشتر بخوانید: با ارزش ترین پول های جهان
مشخصات فنی کیا سلتوس در یک نگاه
تیپ | ||||
موتور | ۱.۴ توربو | ۱.۶ توربو | ۲.۰ تنفس طبیعی | ۱.۶ دیزل |
تعداد سوپاپ | ۱۶ | ۱۶ | ۱۶ | ۱۶ |
تعداد سیلندر | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ |
گیربکس | ۶ سرعته دستی | ۷ اتوماتیک | ۷ اتوماتیک | اتوماتیک ICVT |
قدرت (HP) | ۱۳۸ | ۱۷۷ | ۱۴۵ | ۱۳۶ |
گشتاور (NM) | ۲۴۳ | ۲۶۵ | ۲۰۰ | ۳۲۰ |
شتاب اولیه | ۹ | ۸ | ۸.۸ | ۱۰ |
حداکثر سرعت | ۱۸۰ | ۱۹۵ | ۱۹۰ | ۱۸۰ |
طول | ۴۳۷۵ | ۴۳۷۵ | ۴۳۷۵ | ۴۳۷۵ |
عرض | ۱۸۰۰ | ۱۸۰۰ | ۱۸۰۰ | ۱۸۰۰ |
ارتفاع | ۱۶۱۵ | ۱۶۱۵ | ۱۶۱۵ | ۱۶۱۵ |
فاصله دو محور | ۲۶۳۰ | ۲۶۳۰ | ۲۶۳۰ | ۲۶۳۰ |
حجم باک | ۵۵ لیتر | ۵۵ لیتر | ۵۵ لیتر | ۵۵ لیتر |
مصرف بنزین | ۶ | ۷ | ۸.۵ | ۵.۸ |
قیمت پایه (دلار) | ۲۳.۵۰۰۰ | ۲۶.۰۰۰ | ۲۲.۰۰۰ | ۱۹.۰۰۰ |
گالری تصاوی کیا سلتوس
منابع: