;
coinex

نحوه انتخاب بهترین کارگزار بورس ؛ چگونه با اطمینان در بورس سرمایه گذاری کنیم؟

یکی از حلقه‌های مهم برای موفق شدن در معاملات بورسی انتخاب کارگزاری مناسب است. در این مطلب به نکاتی درباره نحوه انتخاب بهترین کارگزار بورس اشاره کرده‌ایم.

همواره یکی از دغدغه‌های افراد مختلف در سرتاسر دنیا این است که در فعالیت‌های دارای بازدهی بالا سرمایه‌ گذاری کنند و این موضوع در کشور ما نیز مستثنی نیست. یکی از فرصت‌های جذاب سرمایه‌ گذاری در اقتصاد ما سرمایه‌ گذاری در بورس است که خوشبختانه این موضوع در کشور ما روز به‌ روز نقش پررنگتری به خود می‌گیرد. حال افراد برای ورود به بازار سرمایه یا همان بورس چه اقداماتی را بایستی انجام دهند؟

اولین گام اقدام به افتتاح حساب در یکی از کارگزاری‌ های مورد تائید سازمان بورس است. در حال حاضر تعداد کارگزاری‌ های موجود در کشور بسیار زیاد است و این سؤال را نزد سرمایه ‌گذار ایجاد می‌نماید که بهترین کارگزاری های بورس سهام کدامند تا اقدام به افتتاح حساب کنم؟ در این مطلب به ارائه نکاتی درباره نحوه انتخاب بهترین کارگزار بورس پرداخته‌ایم. با تکراتو همراه باشید.

بهترین کارگزار بورس

 کارگزاری های بورس چه کسانی هستند؟

شما برای ورود به هر عرصه سرمایه ‌گذاری بایستی به یکی از نهادها مراجعه نمایید. مثلاً جهت افتتاح سپرده بانکی بایستی به یکی از شعب بانک‌های مورد تائید بانک مرکزی مراجعه نمایید و یا جهت اخذ بیمه شخص ثالث به یکی از شعب بیمه؛ به‌ طور مشابه وقتی می‌خواهید وارد بورس و سرمایه ‌گذاری در آن بشوید بایستی اقدام به افتتاح حساب در یکی از شعب کارگزاری‌ های مورد تائید سازمان بورس کنید. درواقع کارگزاری ‌ها نقش واسطی را بین سرمایه ‌گذاران و بازار سرمایه ایفا و سخت ‌افزارهای لازم را جهت تسهیل معاملات برای شما فراهم می‌کنند.

برای اینکه اهمیت نقش کارگزاری ‌ها برای شما ملموس بشود فرض کنید که کارگزاری‌ ها وجود نداشتند. در این صورت شما بایستی به ‌صورت حضوری در تالار بورس واقع در خیابان حافظ حاضر می‌شدید و دائماً درخواست‌های خود را در بین سایر حاضرین در تالار اعلام می‌کردید تا بالاخره درخواست شما اجرایی شود و معاملات انجام گیرند.

بنابراین کارگزاران با به ‌کارگیری معامله گران مختلف و جایگاه‌های مختلف معاملاتی این بخش را خود به عهده گرفته‌اند، از این دریچه معاملات را برای شما تسهیل می‌نمایند و البته در ازای ارائه این خدمات مهم کارمزدی را هم از شما دریافت می‌کنند. لازم به ذکر است که کارمزد معاملات از سوی سازمان بورس به‌ صورت بخشنامه‌ای به تمام کارگزاران اعلام می‌گردد و در حال حاضر نرخ آن ثابت است. شما به‌ عنوان یکی از علاقمندان ورود به بورس بایستی به یکی از کارگزاران مراجعه کنید و کد بورسی دریافت نمایید.

✔ انتخاب بهترین کارگزار بورس سهام

در قسمت فوق در مورد اصلیترین وظیفه کارگزاری‌ ها مطالبی را بیان کردیم. اما چگونه از بین ده‌ها کارگزاری موجود یکی را انتخاب نماییم؟ در ادامه مطالبی را در این رابطه ارائه کرده‌ایم تا موضوع برای شما شفافتر گردد. کارگزاری‌ ها در کنار وظیفه اصلی خود عموماً خدمات متنوعی را ارائه می‌کنند که وجود هرکدام از آن‌ها می‌تواند یک فاکتور مثبت برای شما به‌ حساب آید.

انتخاب بهترین کارگزار بورس سهام
نحوه انتخاب بهترین کارگزار بورس

? رتبه کارگزاری

سازمان بورس و اوراق بهادار بر مبنای معیارهایی همچون مبلغ گردش ( مجموع خرید و فروش را گردش می‌گویند)، تعداد کارکنان و مدرک آن‌ها و … کارگزاران فعال در بازار بورس اوراق بهادار را رتبه‌ بندی می‌کند. بر این اساس رتبه‌های الف، ب و ج به کارگزاران داده‌ می‌شود تا از این دریچه سرمایه‌ گذاران با چشم ‌انداز بهتری بتوانند به این معیار مهم توجه نمایند. البته باید به این نکته توجه کنید که تعداد کارگزاران دارای رتبه الف بسیار زیاد است و توجه به این تک آیتم می‌تواند شما را با خطا در تصمیمی گیری مواجه کند. نمونه‌ای از رتبه بندی کارگزاری های بورسی را می توانید در ادامه مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید:

نام کارگزاری رتبه اکتسابی در آخرین رتبه بندی سال ۱۳۹۶
آگاه
الف
پارسیان
الف
بانک ملت الف
بانک سپه الف
بانک پاسارگاد الف
بانک صادرات الف
حافظ الف
مفید الف
بانک کشاورزی الف
تامین سرمایه نوین
الف
تدبیرگران فردا الف
نهایت نگر الف
بانک آینده الف
بانک مسکن الف
سهم آشنا الف
بانک تجارت الف
مبین سرمایه الف
بانک سامان الف
خبرگان سهام الف
بورس بهگزین الف
آراد ایرانیان الف
نواندیشان بازار سرمایه الف
بهمن الف
اقتصاد بیدار الف
دنیای خبره الف
توسعه سرمایه دنیا الف
فارابی الف
بانک ملی ایران الف
ارگ هومن الف
ایساتیس پویا الف
راهنمای سرمایه‌گذاران الف
کالای خاورمیانه الف
بانک خاورمیانه الف
امین آوید الف
بانک رفاه کارگران الف
سرمایه و دانش الف
اردیبهشت ایرانیان الف
آتیه الف
بانک توسعه صادرات الف
مهر اقتصاد ایرانیان الف
بانک اقتصاد نوین الف
صبا تأمین الف
آتی ساز بازار الف
آبان الف
بانک صنعت و معدن الف
بورس بیمه ایران الف
سرمایه گذاری ملی ایران الف
بانک دی
الف
امین سهم الف
بانک انصار الف
توسعه سهند الف
مهرآفرین الف
اطمینان سهم الف
تدبیرگرسرمایه الف
آینده نگر خوارزمی الف
توسعه اندیشه دانا الف
پارس نمودگر الف
ساو آفرین الف
آثل الف
توسعه فردا الف
سهام گستران شرق الف
صبا جهاد الف
شهر الف
سهام بارز الف
رضوی الف
آرمان تدبیر نقش جهان الف
آفتاب درخشان خاورمیانه الف
آرمون بورس
الف
بانک کارآفرین الف
پیشگامان بهپرور الف
پارس ایده بنیان الف
سی ولکس الف
فیروزه آسیا ب
بورسیران الف
مشاوران سهام ب
شاخص سهام ب
جهان سهم ب
ایمن بورس ب
بورس ابراز ب
ارزش آفرین الوند ب
کارآمد ب
راهبرد سرمایه‌گذاری
ایران سهام
ب
سیمابگون ب
ملل(عمران فارس) ب
فولاد مبنا ب
پگاه یاوران نوین ب
ایران سهم ب
برهان سهند ب
سهام پژوهان شایان ب
بازار سهام ب
نماد شاهدان ب
آپادانا ب
ستاره جنوب ب
آریا بورس ب
آریا نوین ب
سپهر باستان ب
امید سهم ب
بهین پویا ب
سهم یار ج
آبتین استاک ج
سهم آذین ج
دنیای نوین ج
توازن بازار غیر مشمول رتبه بندی
مدبر آسیا غیر مشمول رتبه بندی

 حضور فعال در بازارهای معاملاتی مختلف

در بازار سرمایه، بازارهای معاملاتی متفاوتی وجود دارد که به‌ طور خلاصه در این رابطه مهمترین آن‌ها را توضیح می‌دهیم:

? انواع بورس در ایران

۱⃣ بورس سهام:

این بازار خود به سه بازار بورس، فرابورس عادی و فرابورس پایه تقسیم ‌بندی می‌شود و در آن سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در سازمان بورس مورد معامله قرار می‌گیرد. سهام پذیرفته ‌شده در هرکدام از سه بازار فوق دارای استانداردهایی هستند و ریسکیترین بازار در بین این سه، بازار پایه است که شرکت‌های فعال در آن دارای پایینترین درجه اطمینان سرمایه‌ گذاری هستند. با این‌ وجود در این بازار نیز می‌توان بازدهی‌های معقولی را کسب کرد.

۲⃣ بورس کالا:

در این بازار کالاهای مختلفی همچون محصولات پتروشیمی، فلزی، کشاورزی و … وجود دارد که معمولاً اشخاص حقوقی در آن در نقش خریدار ظاهر می‌گردند. همچنین در این بازار کالاهایی همچون سکه و زعفران که در قالب قرارداد مشتقه (آتی) مورد معامله قرار می‌گیرند، وجود دارد که عموماً افراد حقیقی در این حوزه بسیار فعال هستند و درصورتی ‌که قراردادها منجر به تحویل فیزیکی بشود از طریق این بازار انجام خواهد پذیرفت.

۳⃣ بازار مشتقات:

این بازارها در راستای حفظ سرمایه افراد در مقابل نوسانات شدید قیمت دارایی‌های مختلفی مانند گندم، ذرت، طلا ایجاد شده‌اند و با توجه به نوع کالای هدف، معامله گران حقیقی یا حقوقی در آن حاضر خواهند بود. امروزه این بازار با سرعت روزافزونی در حال توسعه است و معامله گران حقیقی نقش پررنگی را در برخی از بخش‌های بازار مشتقات مانند سکه طلا ایفا می‌کنند.

۴⃣ بورس انرژی:

در این بازار کالاهای حوزه انرژی مانند برق، برخی از محصولات پتروشیمی مانند متانول و بشکه‌های نفت مورد معامله قرار می‌گیرند.

همان‌ طور که مشاهده می‌کنید تمامی بازارهای مورد اشاره با توجه به علایق افراد حقیقی و سطح ریسک ‌پذیری آن‌ها می‌توانند از جذابیت‌های زیادی برخوردار باشد. بنابراین هرچه دسترسی شما به بازارهای فوق بیشتر باشد این موضوع برای شما می‌تواند مناسبتر باشد. لازم به ذکر است که اغلب کارگزاری ‌ها در بازار اوراق بهادار(سهام) فعال هستند، ولی حضور در سایر بازارها برای تمامی کارگزاری‌ ها صدق نمی‌کند و درصورتی ‌که شما فکر می‌کنید که علاوه بر بازار اوراق ممکن است در بازارهای دیگری فعالیت نمایید، بایستی در انتخاب کارگزاری خود دقت بیشتری خرج دهید و جستجوی دقیقتری را انجام دهید.

داشتن سیستم معاملاتی بهینه

یکی از نکات مهمی که بایستی به آن توجه داشته باشید داشتن سیستم معاملاتی آنلاین بهینه از سوی کارگزاری‌ ها است. فرض کنید که شما می‌خواهید معامله‌ای انجام دهید، اما کارگزار شما با شرکتی قرارداد بسته است که سیستم  آن دارای قطعی‌های زیادی است. در چنین حالتی ممکن است شما فرصت‌های جذاب معامله‌ گری را از دست بدهید. لازم به ذکر است که رایان هم‌افزا، تدبیر پرداز و صحرا جزو رایجترین سیستم‌های معاملاتی محسوب می‌شوند.

یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با سیستم‌های معاملاتی باید در نظر بگیرید خدماتی است که شما با ورود به‌ حساب آنلاین خود دریافت می‌کنید. مثلاً مشاهده آمار و ارقام و اطلاعات خرید و فروش، مشاهده نمودارهای سهام، مشاهده p/e براساس آخرین صورت مالی شرکت‌ها و … جزو این خدمات هستند. شما باید این موضوع را در کنار سرعت ‌بالای معاملات قرار دهید تا به یک نتیجه ‌گیری مطلوب در خصوص گزینش بهترین کارگزار بورس دست پیدا کنید.

 

 در دسترس بودن کارگزاری

موقعیت مکانی بورس اوراق بهادار و سایر بورس‌ها در تهران است، درحالی‌ که سرمایه ‌گذاران در سطح کشور پراکنده هستند. به همین دلیل کارگزاران در جهت جذب سرمایه‌های مردم در سایر شهرها اقدام به تأسیس شعب در شهرهای دیگر می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود که سرمایه‌های سنگینتری در این کارگزاری‌ها وارد شده و در نتیجه رتبه بالاتری را کسب نمایند. عموماً این کارگزارها خدمات بهینه‌تری را نیز ارائه می‌کنند. بنابراین با توجه به محل سکونت خود ارزیابی کنید که از بین کارگزاری ‌هایی که با توجه به دیگر معیارها در رتبه خوبی قرار دارند، کدام یک در نزدیکی محل سکونت شما هستند. در نتیجه یکی از مهمترین معیارهای انتخاب بهترین کارگزار بورس در دسترس بودن و نزدیک بودن کارگزاری به شما است.

پاسخگویی مناسب

چنانچه شما به ‌عنوان یک سرمایه ‌گذار فعال در بازار سرمایه فعالیت کنید ( یعنی دائماً به خرید و فروش در بازه‌های زمانی مختلف بپردازید)، در طول دوران معاملات خود بارها به مشکلات مختلفی در محیط معامله ‌گری رو به‌ رو خواهید شد. بنابراین معیار دیگر در بهترین کارگزار بورس پاسخگویی مناسب کارگزاری است.

ارائه خدمات مشاوره

افرادی که وارد حوزه سرمایه ‌گذاری در بورس می‌شوند، سرمایه‌های متفاوتی دارند، بعضاً از چند صد هزار تومان تا چند ده میلیارد تومان. به همین دلیل با توجه به گستردگی سرمایه ‌گذاری و سطح دانش معامله گران لازم است تا افراد خبره در زمینه سرمایه‌ گذاری به این افراد مشاوره‌های لازم را در خصوص خرید و فروش سهام و سایر ابزارهای سرمایه ‌گذاری موجود ارائه بدهند.

بنابراین کارگزاری که خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهد قطعاً می‌تواند گزینه بهتری بابت سرمایه‌ گذاری باشد. همچنین بهترین کارگزار بورس در جهت کمک به سرمایه‌ گذاران به ‌منظور انجام معاملات منطقی و سودآور، اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزش بورس متعددی می‌نند و در این راستا خدمات متنوعتری را به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد.

داشتن تنوع خدمات

کارگزاری‌ ها در کنار وظیفه اصلی واسطه ‌گری خود، می‌توانند در حوزه‌های دیگری هم چون سبدگردانی، ایجاد صندوق‌های سرمایه ‌گذاری و … فعالیت نمایند. همان ‌طور که پیش‌ از این ذکر شد، سرمایه‌ گذاری در سهام به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌پذیرد. در حقیقت صندوق‌های سرمایه‌ گذاری همچنین به دنبال جذب سرمایه علاقمندانی است که به هر دلیلی امکان معامله به ‌صورت شخصی ندارند. ضمن آنکه سرمایه ‌گذاری در صندوق‌های سرمایه ‌گذاری می‌تواند به‌ عنوان یکی از فرصت‌های سرمایه ‌گذاری پیش روی افراد باشد تا از این طریق تنوع ‌بخشی لازم در سرمایه ‌گذاری را کامل نمایند.

همچنین ممکن است در برهه‌ای از زمان به هر دلیلی نتوانید شخصاً معامله نمایید و از طرفی نخواهید واحدهای صندوق را خریداری نمایید. در این حالت یکی از گزینه‌های پیش روی شما سپردن سرمایه به یک سبدگردان است و در این راستا چنانچه یک کارگزاری خدمات سبدگردانی را نیز ارائه نماید برای شما بهتر خواهد بود و در واقع سرعت عمل شما را بالا خواهد برد. به همین دلیل می‌توان گفت که بهترین کارگزار بورس کارگزاری است که خدمات متنوعی را ارائه کند.

تخفیف معاملاتی

همان ‌طور که پیش‌ از این ذکر شد، کارگزاران بابت خدمات خود درصدی را تحت عنوان کارمزد از سرمایه‌ گذاران دریافت می‌کنند. حال برخی از کارگزاران در جهت ایجاد خدمات جذاب اقدام به ارائه تخفیفات معاملاتی می‌کنند، به این معنی که بابت خرید یا فروش معامله گران مبلغ کمتری را تحت عنوان کارمزد دریافت می‌کنند و این موضوع می‌تواند در کنار ایده آل بودن سایر موارد، یک فاکتور بسیار مهم در انتخاب بهترین کارگزار بورس تلقی گردد.

ارائه اعتبار معاملاتی

برخی از کارگزاران با توجه به سطح گردش و یا حجم سرمایه افراد اقدام به ارائه اعتبار به معامله گران می‌کنند. برای مثال کارگزار به فردی که یک میلیارد تومان گردش داشته است، اعتبار یک‌ ماهه ۳۰ میلیون تومانی اعطا می‌کند و برای بازپرداخت آن شرایط یک ‌ماهه تا سه ‌ماهه تعیین می‌کند (البته زمان بازپرداخت کاملاً تابع شرایط متفاوت است و مورد ذکرشده صرفاً یک نمونه بود).

این موضوع برای بسیاری از افراد در انتخاب بهترین کارگزار بورس یک نکته مهم تلقی می‌گردد، زیرا بعضاً افراد خبره با توجه به اعتبار اخذ شده سودهای سرشاری را کسب می‌کنند که موضوع جذابی به شمار می‌رود. همچنین برخی از کارگزاری ‌ها تحت شرایطی اقدام به اعطای اعتبار جهت خرید عرضه اولیه می‌کنند که این موضوع نیز می‌تواند جذابیت خاص خودش را در انتخاب بهترین کارگزار بورس داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

.

منبع: تکراتو

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر