آماری بسیار نا امیدکننده از تلفات سوانح رانندگی در ایران منتشر شده که نشان میدهد آمار تلفات در ایران دو برابر اروپا است!
تلفات سوانح رانندگی در ایران بیشاز دوبرابر اروپا تخمین زده شده است. شاید بتوان به راحتی عنوان کرد که آمار تلفات در تصادفات ایران نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر جهان نیز بالاتر است. مسئله نگرانکننده دیگر که مستقیماً با این مسئله درهمآمیخته شده است، بحث کیفیت ساخت بسیار پایین خودروهای ایران بوده که متأسفانه این آمار از 10 سال پیش تا به الان ثابت مانده است.
بیشتر بخوانید: بخشش 100 درصدی جرایم بیمه خودروها به مناسبت دهه فجر
آمار تلفات سوانح رانندگی در ایران در مقایسهبا اروپا
عوامل متعددی در تصادفات و حوادث رانندگی دخیل هستند که از جمله آنها میتوان به وضعیت راه و جاده، شرایط آب و هوایی، هوشیاری راننده و … اشاره کرد. با این وجود کیفیت پایین خودروها باعث شده میزان تلفات سوانح رانندگی در ایران دو برابر اروپا شود. این آماری است که یکی از نمایندگان مجلس در بازخواست وزیر صمت در مورد ایمنی خودروهای موجود در کشور ارائه کرده است.
آمار تصادفات و حوادث رانندگی در ۱۰ سال اخیر چندان تغییری نکرده است، با این وجود کیفیت پایین خودروها باعث شده تعداد متوفیان در چند سال گذشته افزایش پیدا کند، به طوری که شمار متوفیان در سال جاری حدود ۹ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ است. در هر هفته ۳۲۲ نفر در اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهند و بیش از ۶ هزار نفر مصدوم میشوند.
طبق آمار و گزارشهای به دست آمده، میزان تلفات سوانح رانندگی در ایران دو برابر اروپا است. به بیان جزئیتر، تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در ایران حدودا ۵ برابر کشور آلمان و ۱۰ برابر کشور نروژ اعلام شده که رقم بسیار نگرانکننده و تأملبرانگیزی به حساب میآید. در این میان پرسش مهمی به وجود میآید، مبنی بر اینکه علیرغم تلاشها و سیاستهای مختلف وزارت صمت، چرا هیچگونه بهبودی در وضعیت تصادفات و کاهش شمار تلفات ناشی از سوانح رانندگی حاصل نمیشود؟ آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور برنامه مدونی برای بهبود صنعت خودرو و افزایش کیفیت خودروها دارد تا از طریق آن، شمار تلفات خودرویی در ایران متناسب با سایر کشورهای جهان شود؟
همچنین بر اساس اطلاعات جمعآوری شده، حدود ۷ درصد تولید ناخالص کشور در سال گذشته صرف تلفات جادهای شده است. این رقم چشمگیر معادل ۲۶ میلیارد دلار بوده که به ۶۵ درصد کل درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۰ میرسد. در کشورهایی با درآمد متوسط، این آمار تقریبا ۱.۵ درصد تولید ناخالص ملی گزارش شده، حال آنکه در معیار کلی جهان که شامل کشورهای رده پایین نیز میشود، معادل ۳ درصد است.
بیشتر بخوانید:
- طرح وزارت صمت برای آزادسازی ورود خودروهای منطقه آزاد به خاک سرزمین اصلی
- نرخ مالیات خانه و خودروهای لوکس در سال 1402 مشخص شد
- افزایش نرخ معاینه فنی توسط هیئت دولت تصویب شد [+لیست قیمتهای جدید]
دیدگاه شما در خصوص تلفات سوانح رانندگی در ایران چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.