کمیسیون تلفیق طی درخواستی از صداوسیما خواست تا لایحه فعالیت ساترا را آماده کند. این کمیسیون در تلاش برای ارتقا جایگاه ساترا است.
آنطور که پیداست صداوسیما بهدستور کمیسیون تلفیق، مأمور به تهیه پیشنویس لایحه فعالیت ساترا شده است. کمیسیون حاضر با بررسی لایحه بودجه سال 1402 این درخواست را به صداوسیما صادر کرده که هدف ازاین کار نیز بهبود و ارتقا جایگاه ساترا عنوان شده است. تمامی این موارد بهدنبال شکایت ساترا از پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی سرچشمه میگیرد و باید دید که درباره این پیشنویس، مجلس چه تصمیمی خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: فراخوان ساترا برای حمایت از تولیدکنندگان محتوا و کسبوکارهای نوپا
پیشنویس لایحه فعالیت ساترا به صحن علنی مجلس میرود
جدال میان سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا) و پلتفرمهای صوتی و تصویری در ماههای اخیر دوباره اوج گرفته و در حالی که رئیس سازمان صداوسیما به دنبال مسدود کردن برخی از VODها است، این پلتفرمها تاکید میکنند ساترا هنوز قانون مصوب مجلس برای فعالیت خود ندارد.
حالا به نظر میرسد کمیسیون تلفیق بررسی لایحه بودجه در تلاش است با افزودن بندی به این لایحه، روند ارتقا جایگاه ساترا را تسریع کند.
در این بند الحاقی به تبصره ۹ لایحه بودجه سال آینده، به صلاحیت سازمان صداوسیما در تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت بر صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی اشاره و این سازمان مکلف شده است حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب قانون بودجه ۱۴۰۲، آییننامه تخلفات سکوهای انتشار صوت و تصویر فراگیر را تهیه کند و در اختیار هیات وزیران قرار دهد تا به مجلس ارسال شود. همچنین صداوسیما باید حداکثر سه ماه پس از ابلاغ بودجه، پیشنویس لایحه سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر را برای ارسال به مجلس به هیات وزیران تقدیم کند.
پلتفرمهای صوت و تصویر فراگیر در جدال با ساترا، این نهاد را به عنوان تنظیمگر این حوزه قبول نمیکنند و به تعارض منافعی که در این بازار وجود دارد نیز معترض هستند. این تعارض اشاره به فعالیت ساترا به عنوان تنظیمگر و تلوبیون به عنوان یکی از بازیگران این بازار، ذیل سازمان صداوسیما دارد. ساترا اما تاکید دارد تنظیمگر بخشی این حوزه است.
میانه بهمن ماه امسال که رئیس صداوسیما در نامهای به رئیس جمهور خواستار فیلتر شدن فیلیمو شده بود، معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا نیز بیانیهای صادر کرد و بر مواضع قبلیاش تاکید کرد. در این بیانیه با اشاره به اینکه نظارت سازمان صدا و سیما و ساترا به عنوان ساختار تخصصی ایجادشده توسط سازمان صدا و سیما برای نظارت بر صوت و تصویر فراگیر مبتنی بر قانون است، آمده است:
اخیرا برخی اشخاص، شبهاتی را در خصوص جایگاه قانونی و مسئولیت سازمان صداوسیما به عنوان مسئول صدور مجوز و نظارت بر تولید و توزیع آثار نمایشی مطرح کردهاند که در این خصوص باید گفت طبق قانون اساسی، قانون اداره صداوسیما و سایر اسناد بالادستی، سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)، متولی صدور مجوز و تنظیم مقررات و نظارت بر انتشار صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است.
حال به نظر میرسد در صورت تصویب این بند در بودجه و نهایتا تصویب لایحه ساترا در مجلس، طرف حساب VODها مشخص میشود و این نهاد زیرمجموعه صداوسیما قانوناً میتواند تنظیمگر این بخش باشد.
بیشتر بخوانید:
- قرار منع تعقیب فیلیمو صادر شد
- قائم مقام ساترا: هیچکس نمیتواند فیلترنشدن پلتفرمها را تضمین کند!
- ساترا: مرجعیت نظارت در حوزه تولید و انتشار سریال و دیگر تولیدات تلویزیونی با صداوسیما است
دیدگاه شما در خصوص لایحه فعالیت ساترا چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.