جت جنگنده TF-X و پهپاد Anka-3 توسط ترکیه معرفی شدند. این جت جنگنده عنوان اولین جنگنده بومی این کشور را به خود اختصاص داده است.
ترکیه از جت جنگنده TF-X و پهپاد پنهانکار Anka-3 خود رونمایی کرد. این جنگنده اولین جنگنده بومی ساخت ترکیه است که نخست قرار بود با پهپاد Anka-3 استفاده شود اما خرید سامانه موشکی S-400 روسیه توسط ترکیه، برنامه را تغییر داد. ترکیه بنا دارد سالانه 24 عدد از این جت جنگنده تولید کند و احتمالاً تولید آن از سال 2029 آغاز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: معرفی اولین ناو هواپیمابر ترکیه ؛ TCG Anadolu نخستین ناو هواپیمابر با عرشه صاف!
ترکیه از جت جنگنده TF-X رونمایی کرد
ترکیه اولین جنگنده بومی خود به نام TF-X را به نمایش گذاشت که دستاوردی بزرگ برای این کشور محسوب میشود. قرار بود این جنگنده همراه با جنگندههای پنهانکار F-35 مورداستفاده قرار بگیرد؛ اما پس از خرید سامانه پدافند هوایی اس-400 روسیه، برنامه تغییر کرد.
جنگنده TF-X ترکیه به دو موتور مجهز شده است و از نظر ابعاد بین دو مدل F-22 و F-35 آمریکا قرار میگیرد که البته طراحیاش بیشتر شبیه به F-22 است. توسعه این جنگنده برای ترکیه دشوار بود، اما بالاخره به این مهم دست یافت.
جنگنده TF-X مانند جنگنده KF-X کره جنوبی، کاملاً پنهانکار نیست، بااینحال در سومین دور تولید جنگنده بومی ترکیه، از یک پیکربندی پنهانکار کامل استفاده خواهد شد. علاوه بر پنهانکاری، انتظار میرود عملکرد آن تفاوتی با جنگندههای مدرن نداشته باشد که شامل مواردی مانند سرعت در محدوده 1.8 تا 2.2 ماخ و برد نزدیک به 1100 کیلومتر میشود.
به گفته صنایع هوافضای ترکیه (TAI)، 85 درصد قطعات TF-X در ترکیه تولید شدهاند. در این میان صندلیپران جنگنده محصول Martin Baker است و همچنین با دو موتور توربوفن GE F110-GE-129 روبهرو هستیم. TAI برای 4 نمونه اولیه دو موتوره خود، 10 موتور F110 از ایالاتمتحده خریداری کرد که احتمالاً برای تولید نمونههای نهایی، این تعداد افزایش یافته است.
جنگنده TF-X پس از شروع تولید در سال 2029، در سال 2031 شروع به سرویسدهی خواهد کرد. ترکیه انتظار دارد سالانه 24 جنگنده تولید کند تا بتواند طی یک دهه، به 250 جنگنده مدنظرش دست یابد.
در کنار جنگنده، ترکیه از پهپاد پنهانکار Anka-3 هم رونمایی کرده است؛ پهپادی بدون دم که میتواند از 1.3 تن جنگافزار پشتیبانی کند. این کشور همچنین یک هواپیمای جنگنده تمرینی سوپرسونیک به نام Hürjet را هم معرفی کرده است.
اگر ساخت TF-X با موفقیت انجام شود، احتمالاً به یک کالای صادراتی تبدیل خواهد شد که پاکستان و آذربایجان را بهعنوان خریداران احتمالی خود خواهد دید.
بیشتر بخوانید:
- واردات تجهیزات نظارت سایبری از روسیه در ازای پهپاد و موشکهای جنگ اوکراین!
- ساخت کارخانه تولید پهپادهای ایرانی در روسیه ؛ خط تولید شاهد در مسکو راهاندازی میشود؟
- توسعه پهپادهای مجهز به قابلیت تشخیص چهره در ارتش آمریکا!
نظر شما در خصوص جت جنگنده TF-X چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.
اگر آمریکا واسراعیل بگذارند ترکیه وایران خیلی زودتر جنگنده میسازند.البته ایران در این زمینه بسیار جلوتر است زیرا جنگنده ای که ساخته از صفر تا صد ایرانی است والبته مهندسی معکوس.ولی قطعات حتی پهپادهای ترکی از چندین کشور تهیه میشود.نامه جانشین انگلیس در کمپانی هند در مورد رضا شاه واتاتورک همه چیز را توضیح میدهد.