ظاهراً فرآیند تحویل خودروهای وارداتی سایپا از هفته آینده آغاز خواهد شد. بنابراین 29 هزار متقاضی خودروهای چانگان و زوتی هفته آینده خودرو خود را تحویل میگیرند.
براساس گفتههای محمدعلی تیموری مدیرعامل شرکت سایپا، تحویل خودروهای وارداتی سایپا از هفته آینده آغاز خواهد شد. وی توضیح داد که همه خودروهای وارداتی در طرح ذکر شده از گمرک ترخیص شده و تا هفته آینده به دست متقاضیان میرسند. گفتنیست که خودروهای دو برند چانگان و زوتی توسط سایپا ثبت سفارش شدهاند.
بیشتر بخوانید: واردات خودروهای داچیا به ایران تایید شد
تحویل خودروهای وارداتی سایپا هفته آینده آغاز خواهد شد
محمدعلی تیموری امروز سهشنبه، دوازدهم اردیبهشتماه 1402 در حاشیه مراسم گرامیداشت مقام شهدای کارگری و هفته و روز جهانی کار و کارگر اظهار کرد: «شرکت سایپا تاکنون برای واردات ۲۹ هزار خودروی چانگان و زوتی ثبت سفارش کرده است.»
وی درباره تأخیر ترخیص خودروهای چانگان افزود:
با توجه به اینکه خودروهای وارداتی باید استانداردهای کشورمان را پاس کند یکسری مشکلاتی در این زمینه وجود داشت که این مسائل اکنون حل شده است، بنابراین محموله اول خودروهای چانگان وارد کشور شده است و با طی فرآیندهای استاندارد، تعدادی از این خودروها از گمرکات کشور ترخیص شده است.
مدیرعامل شرکت سایپا گفت: «فهرست متقاضیان خودروهای وارداتی از سامانه دریافت شده است و در حال پایش هستیم تا متقاضیان بعد از واریز وجه خودرو بتوانند خودروهای خود را تحویل بگیرند.»
تیموری اظهار کرد:
بر اساس اقدامات انجام شده از هفته آینده خودروهای وارداتی تحویل مشتریان میشود.
وی در پاسخ به این سوال که شرکت سایپا چه تعداد خودرو را وارد خواهد کرد، گفت: «همانطور که اشاره شد برای واردات خودروهای چانگان و زوتی قراردادهایی منعقد شده و تولید این خودروها در خطوط تولید در حال انجام است.»
مدیرعامل شرکت سایپا خاطرنشان کرد:
علاوه بر واردات خودرو چانگان هزار خودروی زوتی نیز توسط پارسخودرو وارد شده و همچنین 7 هزار خودروی دیگر در چین تولید شده که آماده واردات است.
تیموری اضافه کرد: «گر مسائل ارزی توسط بانک مرکزی مرتفع شود و بانک مرکزی ارز لازم را برای واردات این خودروها تخصیص دهد، سایپا مشکلی برای تأمین ریال ندارد لذا حتماً قادر خواهد بود تا پایان سال ۱۰۰ هزار خودرو وارد کشور کند.»
وی اظهار کرد:
علاوه بر واردات این خودروها یک خودروی کراساور هیبریدی نیز وارد خواهد شد و در شش ماهه دوم امسال عرضه آن را آغاز خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت سایپا با اشاره به رشد تولید شرکت سایپا تصریح کرد: «در سال ۱۴۰۰ متوسط تولید روزانه گروه سایپا ۱۰۵۰ دستگاه بود که تنها ۹ درصد آن تجاری میشد اما در شش ماهه دوم سال گذشته تولید روزانه به دو هزار و ۸۰ دستگاه رسید که ۱۰۰ درصد آن تجاری میشد.»
تیموری گفت:
امسال برنامهریزی شده تا تولید روزانه به بیش از ۲۲۰۰ دستگاه برسد و از ابتدای سال تاکنون نیز در مقایسه با سال گذشته ۴۱ درصد رشد تولید داشتهایم. با روند تولید در پایان سال تولید عادی شرکت به بالغ از ۶۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید.
وی با بیان اینکه سایپا در سال گذشته به دلایل استاندارد اجباری سه محصول خود را که نیمی از تیراژ تولید شرکت بود را از دست داد گفت: «اما امسال نه تنها محصولی از رده خارج نمیشود بلکه هفت محصول جدید در گروه سایپا عرضه میشود.»
مدیرعامل شرکت سایپا در خصوص قرارداد با قطعهسازان گفت:
سال گذشته در طی دو مرحله اصلاح قیمت و قراردادهای قطعهسازان انجام شد که اولین آن خردادماه بود که مربوط به قراردادهای سال ۱۴۰۰ بود. در سه ماهه پایانی سال گذشته نیز سیستمی از سوی سایپا طراحی شد که براساس آن قیمتها را در هر 4 ماه براساس نرخ مواد، نرخ ارز، دستمزد و سایر پارامترها اصلاح میکنیم.
تیموری گفت: «چهار موتور متعلق به مگاموتور با هدف ارتقای راندمان و کاهش مصرف سوخت اصلاح شده که به طور نمونه در خودروی اطلس موتور ۱۵۰۰ سی سی بهبود یافته نصب خواب شد.»
وی با بیان اینکه نخستین موتور ۱۶ سوپاپ گروه سایپا به تولید رسیده است، گفت:
مدارک این موتور از سوی شرکت سیتروئن در اختیار قرار گرفته و این موتور همان موتور ec5 است که در خودروهای سیتروئن C3 و پژو ۲۰۰۸ نصب میشد اما در حال حاضر با داخلیسازی ۹۲ درصدی تولید میشود. این موتور بر روی خودرو شاهینپلاس نصب میشود و تولید آن از تیرماه آغاز میشود همچنین روی خودرو سیتروئن C3HR که با نام سیلک عرضه میشود نیز نصب میشود.
مدیرعامل شرکت سایپا درباره تولید محصولات جدید اظهار کرد: «اطلس در حال حاضر با میزان تولید کم در حال تولید است اما در نیمه دوم سال به تولید انبوه آن خواهیم رسید در کنار آن خودرو سهند در مردادماه تولید خواهد شد و در 6 ماهه دوم به تولید انبوه میرسد و خودرو پی ۹۰ یا همان کادیلا نیز جزء محصولات تولیدی جدید سایپا است که در ماههای آینده به تولید انبوه میرسد و براساس هماهنگیهای صورت گرفته در خط تولید خودروسازی (آفتاواز) روسیه نیز قرار میگیرد و در بازار عرضه میشود.»
تیموری گفت:
در واقع حضور این خودرو در بازار روسیه، تولید نوعی ون توسط روسها است که قرر است این ون در ایران هم تولید شود. خط تولید کادیلا نیز همان خط تولید ساندرو و ساندرو استپ وی است که بهروزرسانی و راهاندازی شده و از آذر امسال تولید آن با تیراژ ۵۰۰ دستگاه آغاز میشود.
وی افزود: «در تولید این خودرو از موتور K4 ساندرو استفاده شده که با توجه به استاندارد یورو ۵ آلایندگی کمتری دارد.»
بیشتر بخوانید:
- واردات خودروهای نیسان به ایران تایید شد
- واردات خودروهای لادا به ایران تایید شد؛ پاسخ روسها به تارا و دنا!
- واردات خودروهای اپل (Opel) به ایران تایید شد
دیدگاه شما درباره تحویل خودروهای وارداتی سایپا چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.