;
coinex

انتقال بی‌سیم انرژی از فضا به زمین توسط یک دانشمند ایرانی محقق شد!

یک دانشمند ایرانی توانست با انتقال بی‌سیم انرژی از فضا به زمین نام خود را جاودانه کند. برای اولین‌بار است که دانشمندان موفق به انتقال انرژی خورشید به زمین شده‌اند.

علی حاجی‌میری محقق ایرانی مؤسسه فناوری کالیفرنیا به‌همراه تیم زیرنظر خود موفق شدند از طریق پروژه Space Solar Power، انتقال بی‌سیم انرژی از فضا به زمین را برای اولین‌بار فراهم کنند. ایده انتقال انرژی خورشید سالهاست که ذهن دانشمندان را به خود درگیر کرده بود و محققان به‌دنبال راه‌هایی برای پیدا کردن این مهم بودند. اما حالا این مهم به حقیقت پیوسته و می‌توان از انرژی بی‌پایان خورشید استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: نخستین جلسه عمومی ناسا با موضوع بشقاب پرنده‌ها برگزار شد

انتقال بی‌سیم انرژی از فضا به زمین ممکن شد

مؤسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک) در یک بیانیه خبری اعلام کرد که از طریق پروژه Space Solar Power خود توانسته است بدون سیم از فضا به زمین انرژی منتقل کند. این آزمایش با کمک دستگاهی موسوم‌به «آرایه ریزموج برای آزمایش انتقال برق از مدار پایینی» یا به‌اختصار MAPLE انجام شده است که روی حاملی به نام SSPD-1 قرار دارد. این مدارگرد در ماه ژانویه توسط اسپیس‌ایکس پرتاب شده بود.

علی حاجی‌میری، مدیر ایرانی پروژه Space Solar Power در کلتک می‌گوید:

ما از طریق آزمایش‌هایی که تاکنون انجام داده‌ایم، تأیید کردیم که MAPLE می‌تواند با موفقیت به گیرنده‌های فضایی انرژی برساند. همچنین توانسته‌ایم این آرایه را طوری برنامه‌ریزی کنیم که انرژی آن به‌سمت زمین هدایت شود و این انرژی را اینجا در کلتک دریافت کردیم.

انتقال بی‌سیم انرژی از فضا به زمین ممکن شد
تصویری از داخل MAPLE که آرایه فرستنده‌ها را در سمت راست و گیرنده را در سمت چپ نشان می‌دهد

محققان می‌گویند برای نخستین‌بار توانسته‌اند با آرایه فرستنده‌های MAPLE پرتوهای انرژی خورشیدی را که در فضا گردآوری شده بود، از طریق ریزموج‌ها به گیرنده‌ای در پشت‌بام آزمایشگاه «گوردون و بتی مور» در پردیس مؤسسه فناوری کالیفرنیا منتقل کنند.

انتقال بی‌سیم انرژی از فضا به زمین ممکن شد
تیم کلتک در حال شناسایی انرژی از فضا

SSPD-1 به فضاپیمایی به نام Vigoride از شرکت Momentus Space متصل شده است که برای جمع‌آوری انرژی خورشیدی دو پنل دارد. آرایه فرستنده‌های MAPLE با استفاده از روش تداخل سازنده و ویرانگر در فاصله‌ای مشخص، انرژی ارسال می‌کند.

MAPLE که در فاصله تقریباً 30 سانتی‌متری از فرستنده‌اش قرار دارد، دارای دو گیرنده است که انرژی خورشیدی را گردآوری و به برق DC تبدیل می‌کند. این دستگاه همچنین یک پنجره دارد که می‌تواند پرتوهای انرژی را به زمین بفرستد.

دانشمند ایرانی این پروژه توضیح می‌دهد:

همان‌طور که اینترنت دسترسی به اطلاعات را برای همگان دموکراتیزه کرد، امیدواریم که انتقال بی‌سیم انرژی، دسترسی به انرژی را دموکراتیزه کند. این فناوری برای دریافت این انرژی روی زمین به هیچ زیرساخت خاصی نیاز ندارد. این یعنی می‌توانیم به نقاط دورافتاده، جنگ‌زده یا آسیب‌دیده از فجایع طبیعی انرژی بفرستیم.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ تحقق انتقال بی‌سیم انرژی از فضا به زمین توسط یک دانشمند ایرانی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر