یک نماینده مجلس بیان کرد که سیاست فیلترینگ ابراز عجز و ناتوانی در برابر شرایط جدید است. وی معتقد است که فیلترینگ توانایی کنترل فضای مجازی را ندارد.
مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با ارسال نامهای به دبیر شورای عالی فضای مجازی عنوان کرد که سیاست فیلترینگ ابراز عجز و ناتوانی در برابر شرایط جدید است. به بیان دیگر او میگوید که افکار 40 ساله نمیتواند در حوزههایی همچون هوش مصنوعی و فضای مجازی تصمیمگیری درستی داشته باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش میگوید که نمیشود در ذهن خود و بدون اینکه کاری انجام داده باشی، به پیشرفت و توسعه فکر کرد اما در عمل انگشت خود را به نشانه تسلیم بر روی دکه مسدودسازی (فیلترینگ) فشرد.
بیشتر بخوانید: نماینده مجلس خطاب به وزارت ارتباطات: سریعا معضل فیلترینگ را به شکلی عقلانی مدیریت کنید!
از نظر توانگر، سیاست فیلترینگ کاری بسیار غلط و مخالف رشد و توسعه است
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با انتشار نامهای خطاب به «محمدامین آقامیری»، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، نوشت:
مسلماً در دوران هوش مصنوعی و کوانتوم و اینترنت و امثال این پیشرفتهای علمی، نمیشود با همان شیوههای چهل سال قبل، دوران تلفنهای کذایی و ضبطصوتهای کذایی کار کرد.
توانگر همچنین در ایننامه که به رئیسجمهور، معاون بررسی دفتر رهبری و همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز رونوشت شده است، تأکید کرده سیاستهای فعلی فیلترینگ بهمعنای تسلیم و ابراز عجز در برابر تحولات جدید است.
او تأکید کرد که با فیلترینگ گسترده نمیتوان فضای مجازی را کنترل نمود: «نمیتوان درنظر، در پی پیشرفت، رشد و توسعه بود و درعمل، انگشت خود را به نشانه تسلیم بر دکمه فیلترینگ (مسدودسازی) فشرد.»
توانگر در این نامه بر ضرورت استفاده از توانمندی جوانان بهمنظور توسعه هوش مصنوعی هم تأکید کرده است. او در بخش دوم نامه خود با اشاره به این اهمیت نوشت:
توجه به اهمیت نیروی انسانی جوان و درعینحال با تجربه در لایههای بالای سیاستگذاری در شورا و مرکز ملی فضای مجازی از بایستههای درک اقتضائات عصر هوش مصنوعی است.
به باور او، نمیتوان با افکاری که دل در گرو دانش و روشها و اقتضائات ۴۰ سال قبل دارند، در توسعه هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی تصمیمگیری مؤثر و کارآمد داشت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بر ضرورت برنامهریزی و حرکت هدفمند و با ضابطه در استفاده از فرصت هوش مصنوعی تأکید کرد و ادامه داد: «باید توجه کرد که برنامهریزی و تحقق اهداف به روال مرسوم، صرفاً به سندنویسی برای توسعه هوش مصنوعی فروکاسته نشود.»
به باور توانگر، تحرک واقعی در میدان عمل مخصوصاً توسط شرکتهای دانشبنیان ضروری است و نقش بخش حاکمیتی و دولتی رفع موانع واقعی چنین تحولی است که لزوماً از مسیر سندنویسی نمیگذرد.
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی همچنین با توضیح درباره بخش سختافزاری توسعه هوش مصنوعی در کشور، به شاخصهای اصلی این حوزه اشاره کرد:
ریلگذاری بهسمت ایجاد زیستبوم کارآفرینی فنآوری هوش مصنوعی کشور، امنکردن فضای کسبوکار بهمنظور کاربردیسازی محصولات هوشمند از طریق ایجاد محیطهای فارغ از تنظیم مقررات برای ایجاد مقررات جدید و سازگار (موسومبه سندباکس)، ایفای همزمان نقشهای حمایتکننده، توصیهکننده و مصرفکننده بهوسیله دولت در قبال هوش مصنوعی، زمینهسازی برای شکلگیری گفتوگو و بحثهای جدی پیرامون چهارچوبها و اصول اخلاقی در مدل توسعه بومی هوش مصنوعی در بستر زمان، ترویج تصویری مثبت و مفید از ابزارهای هوش مصنوعی در جامعه و همچنین ایجاد همکاریهای بینالمللی و منطقهای در حوزه هوش مصنوعی موارد مدنظر توانگر در این نامه است.
او در بخشی از نامه خود با اشاره به حضور ایرانیان در کشورها و شرکتهای مختلف جهان بهدلیل مهاجرت گسترده، گفت: «همکاری بیشتر با فناوران ایرانی خارج از کشور با توجه به موانع اقتصادی، سیاسی و بینالمللی پیش رو بهویژه تحریمهای ظالمانه، کاری مشکل است؛ اما حتماً میتوان برای استفاده از این ظرفیت برنامهریزی کرد و لااقل بخشی از آن را با بلندنظری و رفع موانع ساختگی که بعضاً حاصل تنگنظریهای جاهلانه است، از بین برد.»
بیشتر بخوانید:
- یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است!
- نماینده مجلس: دولت از تجارت بزرگ فیلترشکن آگاه است و آنرا به رسمیت شناخته!
- وزیر ارتباطات و تکرار وعده تکراری؛ در تلاش برای رفع فیلتر گوگل پلی هستیم!
نظر شما درباره سیاست فیلترینگ چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.