طبق اعلام سازمان فناوری اطلاعات کشور، اپراتورهای امنیت سایبری ایران بهزودی کار خود را آغاز میکنند. هدف از این کار یکپارچگی خدمات امنیتی عنوان شده است.
براساس اعلام محمد خوانساری رئیس سازمان فناوری اطلاعات در نخستین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات امنیت فضای مجازی، اپراتورهای امنیت سایبری ایران بهزودی کار خود را آغاز خواهند کرد. همچنین هدف از این کار، یکپارچهسازی خدمات امنیتی در تمامی سطوح مختلف کشور عنوان شده است. البته با توجه به حملات سایبری مختلف که در چندوقت اخیر شاهد وقوع در کشور بودیم، وجود این اپراتورها ضروری بهنظر میرسد.
بیشتر بخوانید: هشدار پلیس فتا به خریداران سوالات کنکور : مراقب کلاهبرداری و حملات سایبری باشید!
اپراتورهای امنیت سایبری ایران بهزودی راهاندازی میشوند
به گزارش تکراتو و به نقل از مهر، «محمد خوانساری» امروز در نخستین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات امنیت فضای مجازی درخصوص یکپارچگی خدمات امنیت در سطوح مختلف خدمات امنیتی در کشور گفت: «تصمیم داریم تا در سطح کشور اپراتورهای خدمات امنیتی ایجاد کنیم تا با تدابیر انجامشده، خدمات را بهصورت یکپارچه از هر دستگاه داشته باشیم.»
وی درخصوص آمار پنجره خدمات دولت هوشمند نیز اعلام کرد درحالحاضر پنجره خدمات دولت هوشمند 17 میلیون کاربر ثبتشده دارد و بیش از سه هزار خدمت در این پنجره خدمات دولت هوشمند در نظر گرفته شده است.
اما این اپراتورهای خدمات امنیتی قرار است چه خدماتی ارائه کنند؟ امیر محمدزاده لاجوردی که زمانی عضو هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت بود، به راهاندازی اپراتورهای خدمات امنیتی اشاره کرد و گفت:
«این اپراتورها همان بخش خصوصی هستند که بهصورت نظاممند خدمات حوزه امنیت را برای تأمین نیازهای مردم ارائه میدهند. این اپراتورها میتوانند خدمات امنیتی را در مقیاس ملی ارائه دهند. در نگاه کلانتر هم اپراتور خدمات امنیت میتواند در زمان رخداد سایبری، به سازمانها سرویس دهد و رخدادهای امنیتی را پیشگیری یا پیگیری کند.»
ایران طی سالیان اخیر وضعیت چندان مطلوبی در حوزه امنیت سایبری نداشته است. به گزارش سرفشارک، ایران طی سال 2022 در بحث امنیت الکترونیکی با 20 پله نزول، در جایگاه 113 از میان 117 کشور جهان قرار گرفته. در این گزارش دو پارامتر امنیت سایبری و مقررات حفاظت از داده نیز مورد بررسی قرار گرفته که ایران از نظر امنیت سایبری رتبه 110 را کسب کرده است.
همچنین طی یک سال و نیم گذشته شاهد حملات سایبری متعددی به زیرساختهای کشور بودیم. اواخر اسفندماه «ابوالحسن فیروزآبادی»، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی، اعلام کرد که طی ماههای اخیر شدیدترین حملات سایبری به ایران را تجربه کردیم.
بیشتر بخوانید:
- تعریف واحدهای درسی دانش سایبری برای دانش آموزان با همکاری پلیس فتا
- اتحاد سایبری ایران، روسیه و چین میتواند دنیا را به زانو درآورد!
نظر شما درباره آغاز به کار اپراتورهای امنیت سایبری ایران چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.