سازمان استاندارد کشور، استانداردهای جدید خودرویی را اعلام کرد. با این خبر خودروهای ایرانی از آپشنهای جدیدی برخوردار میشوند که اکثراً نیز کاربردی ندارند.
استانداردهای جدید خودرویی توسط سازمان استاندارد اعلام شد. همه میدانیم که خودروهای ساخت ایران از استاندارهای جهانی فرسنگها فاصله دارند و سوار این خودروها شدن عملا یک ریسک بزرگ است. با این وجود به نظر میرسد نهادهای مربوطه مانند سازمان استاندارد و وزارت صمت هرازگاهی با اجباری کردن برخی استانداردهای ایمنی در تلاش برای ارتقای سطح امنیتی خودروها هستند.
البته طبق لیست اعلامی باید گفت که این استاندارها کارایی بهدرد بخوری ندارند و صرفا بهانهای برای افزایش قیمت محصولات خودروسازان میشوند. در ادامه میتوانید لیست ارائه شده توسط سازمان استاندارد را ببینید.
بیشتر بخوانید: مدیرعامل سایپا: دو سوم خودروهای فعال کشور فرسوده هستند!
استانداردهای جدید خودرویی اعلام شدند
بنابر اعلام سازمان استاندارد، خودروهای ایرانی از این پس به تجهیزات بیشتری مجهز خواهند شد. این استانداردها در بخشهای ایمنی و رفاهی اعمال میشوند. خودروسازان تا پایان سال جاری فرصت دارند این آپشنهای جدید را به خودروهای خود اضافه کنند. در غیر این صورت محصولات خودروسازان شمارهگذاری نخواهد شد.
پیشتر مهلت خودروسازان برای اضافه کردن این آپشنها تا پایان تیرماه 1402 بود و قبلتر از آن فهرست استانداردهای 85 گانه قرار بود تا پایان سال گذشته و سال قبل از آن بر روی خودروها نصب شود اما این اتفاق نیافتاد و هربار نیز سازمان استاندارد مهلت قانونی این فهرست را تمدید کرد.
لیست آپشنهای اجباری جدید محصولات ایرانی به شرح زیر است:
- دیلایت و پوزیشن لایت
- سیستم ترمز اضطراری یا ترمز کمکی (BA)
- سیستم هشدار انحراف از مسیر
- استحکام کابین خودرو
- حفاظت از عابر پیاده
- اتولایت (سنسور نور)
- نشنانگر فشار باد تایرها (TPMS)
- نشانگر تعویض دنده (GSI)
- کنترل پایداری (ESP)
آپشنهای بیکاربردی که فقط موجب افزایش قیمت خودروها میشود
خودروسازان از پایان سال پیش، افزودن برخی امکانات همچون چراغ دیلایت و پوزیشن لایت یا سنسور نور را به خودروها اضافه کردهاند. با این حال افزودن استانداردهای ایمنی بیشتر به منزله افزایش قیمت خودروها خواهد بود. مدتی پیش نیز رییس انجمن خودروسازان اعلام کرده بود که با تصمیم جدید سازمان استاندارد، تولید بسیاری از خودروها متوقف خواهد شد. بنابراین انتظار داریم تا برخی محصولات قدیمی خودروسازان همچون پژو پارس تا پایان سال جاری از چرخه تولید کنار گذاشته شوند.
از طرف دیگر، تجربه ثابت کرده است که نصب آپشنهای پیشرفتهای مانند ترمزگیر خودکار، بر روی خودروهای داخلی عملا امکانپذیر نیست و خودروسازان حتی در افزودن سامانه کنترل پایداری الکترونیکی نیز سالهاست تعلل کردهاند، بنابراین بهنظر میرسد در نهایت سرنوشت استانداردهای تازه نیز همچون موارد قبلی شود و تنها به افزایش قیمت خودروها با تغییر موارد سادهای نظیر دیلایت بیانجامد.
بیشتر بخوانید:
- رفع ممنوعیت واردات خودروهای بالای 40 هزار دلار تایید شد [+سند]
- جزئیات واردات خودرو کارکرده به ایران ؛ تایید نهایی واردات خودرو کارکرده در دست شورای نگهبان!
- واجدین شرایط واردات خودرو دست دوم به کشور چه کسانی هستند؟
دیدگاه شما در خصوص اعلام استانداردهای جدید خودرویی توسط سازمان استاندارد چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.