لیبرتی فون بهعنوان عجیبترین گوشی جهان که سیستمعامل آن مبتنیبر لینوکس است، عرضه شد. اما این گوشی که حتی به گرانترین آیفون جهان نیز پاتک زده است، چه قابلیت منحصربهفردی دارد؟
لیبرتی فون گوشی عجیبی که سیستمعامل آن نه iOS است و نه اندروید با قیمت سرسامآور 2200 دلار عرضه شد. این گوشی از سیستمعامل مبتنیبر لینوکس بهره میبرد و آنطور که سازنده اعلام کرده است، علت این کار دسترسی کاربر به تمامی اطلاعات خود و کنترل و نظارت مستقیم بر فعالیتها در این گوشی است.
اما نکته عجیب دیگر درباره Liberty Phone، مشخصات بسیار ضعیف و قدیمی آن است که حتی در گوشیهای اقتصادی امروزی مبتنیبر اندروید هم دیده نمیشود.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های تاشو [خرداد 1402]
لیبرتی فون (Liberty Phone) با قیمت 2200دلاری معرفی شد
این روزها تقریبا هیچ انسانی در دنیا در زمان خرید گوشی هوشمند، به سیستم عاملی به جز اندروید یا آی او اس فکر نمیکند. با توجه به همین مورد، معرفی یک گوشی هوشمند که از سیستمعاملی دیگر پشتیبانی میکند، کمی غیرمنطقی به نظر میرسد.
با این حال اگر شما در کنار اندروید و آی او اس، به دنبال یک گزینه دیگر میگردید، لیبرتی فون اینجا است تا دنیای سیستمعاملها را گستردهتر کند. این گوشی که محصول پیوریسم است، با قیمت ۲۲۰۰ دلار راهی بازار میشود و از منظر مشخصات فنی، یک افتضاح بزرگ است.
این گوشی هوشمند عجیب، از سیستمعاملی بر پایه لینوکس استفاده میکند و برای کاربرانی طراحی شده که میخواهند کنترل کاملی روی اطلاعات خود داشته باشند. با این که مشخصات این گوشی حتی از اندرویدیهای اقتصادی هم ضعیفتر است اما عجیب ترین گوشی جهان، میتواند از نظر امنیتی یکی از بهترینها باشد. اگر به سیستم عامل لینوکس علاقمند هستید و یک گوشی هوشمند امن با این سیستمعامل میخواهید، باید ۲۲۰۰ دلار هزینه کنید؛ البته پیش از خرید یادتان باشد با این پول میتوانید دو گوشی آیفون ۱۴ پرو مکس بخرید!
پیش از هر چیز بهتر است بگوییم این گوشی از نظر مشخصات فنی نه تنها هیچ ویژگی منحصر به فردی ندارد، بلکه میتواند کاملا شما را ناامید کند. قلب تپنده این گوشی هوشمند تراشه ناشناخته NXQ است. این تراشه چهار هستهای است و برای گوشیهای میانرده اقتصادی طراحی شده است.
در کنار این تراشه ضعیف، 4 گیگابایت حافظه رم وجود دارد که میتواند به کابوس مولتی تسکرها تبدیل شود. نوع حافظه رم این گوشی هنوز مشخص نیست. حافظه داخلی لیبرتی فون نیز ۱۲۸ گیگابایت است و با توجه به دیگر مشخصات گوشی، احتمالاً شاهد استفاده از حافظه UFS نباشیم.
هر چند حافظه رم این گوشی به شدت کم است اما با توجه به سیستمعامل این گوشی که بر پایه لینوکس است، احتمالاً کاربران در استفادههای روزمره به مشکل بزرگی برنخورند. همچنین این گوشی به درد بازی نمیخورد پس احتمالاً ۴ گیگابایت برای اکثر کاربران این مدل کافی باشد. در کنار این موضوع، باید به این نکته هم اشاره کنیم که امکان نصب بسیاری از اپلیکیشنهای مهم و کاربردی روی این گوشی وجود ندارد.
صفحهنمایش این عجیبترین گوشی جهان ۵.۷ اینچ اندازه دارد و از نوع IPS است. رزولوشن این مدل ۷۲۰p است که آن را به یک گزینه ضعیف برای مولتیمدیا تبدیل میکند. خوب است بدانید استاندارد فعلی نمایشگر گوشی ۱۰۸۰ است.
همانطور که احتمالا انتظار داشتید، مشخصات دوربین این گوشی هم چنگی به دل نمیزند و دوربین اصلی این گوشی روی پنل پشتی قرار گرفته است. در لیبرتی فون از یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی استفاده شده که میتواند برای باز کردن گوشی یا ویدئو کال مورد استفاده قرار بگیرد. متاسفانه اطلاعاتی از دوربین اصلی این گوشی در دسترس نیست.
اگر از تمام نقاط ضعف بیشمار این گوشی بگذریم، ظرفیت باتری یکی از معدود نقاط قوت لیبرتی فون است. باتری این مدل ۴۵۰۰ میلیآمپرساعت ظرفیت دارد و میتوانید باتریاش را با باز کردن پنل پشتی تعویض کنید. این گوشی از شارژ ۱۸ واتی پشتیبانی میکند.
علت گرانی بیش از حد لیبرتی فون چیست؟
همانطور که دیدید، مشخصات این گوشی به شدت ضعیف است. در کنار این موضوع، سیستمعامل جذابی هم در این گوشی استفاده نشده است. حتی اگر از این دو مورد هم بگذریم، از متریال پلاستیکی این گوشی که در گوشیهای صد دلاری اندرویدی استفاده میشود نمیتوان گذشت! با این حال چرا پیوریزم قیمت این مدل را ۲۲۰۰ دلار تعیین کرده است؟
دلیل قیمت بالای این گوشی، آن طور که توسط شرکت سازنده اعلام شده، ساخته نشدن در کشور چین و استفاده نکردن از سیستمعاملهای مرسوم اندروید و آی او اس که توسط گوگل و اپل توسعه داده شدند است! به طور کلی این گوشی آمریکایی مناسب افرادی است که اطلاعات به شدت حساسی را در گوشی خود دارند و نمیخواهند این اطلاعات به دست دیگران بیفتد.
این مدل از نظر ویٰژگیهای امنیتی، گزینه خوبی محسوب میشود اما حتی ویژگیهای اعلام شده در سایت تولیدکننده نیز نمیتوانند قیمت ۲۲۰۰ دلاری آن را توجیه کنند. شرکت سازنده همچنین اعلام کرده که اطلاعات کاربران به هیچ وجه در اختیار شرکتهای شخص ثالث قرار داده نمیشود و کاربران حتی میتوانند با اتصال این گوشی به یک نمایشگر، آن را به یک رایانه شخصی مجهز به لینوکس تبدیل کنند.
بیشتر بخوانید:
نظر شما درباره گوشی لیبرتی فون (Liberty Phone) چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.