عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس خبر از سود 97 میلیارد تومانی فوتبالیستها از فروش خودروهای وارداتی داد.
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت، پاساذگاد و ارسنجان در مجلس و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با حضور در یک برنامه تلویزیونی ضمن اشاره به عدم موفقیت دولت در واردات خودروهای نو، عنوان کرد که برنامه واردات خودرو سود 97 میلیارد تومانی فوتبالیستها از فروش خودروهای وارداتی را رقم زده است.
البته رشیدی کوچی در بخشی دیگر از صحبتهای خود عنوان کرد که اگر دولت در بحث واردات خودرو نو و کارکرده شیوه درستی را پیش بگیرد، قطعاً قیمت خودرو در کشور کاهش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید: وقتی قانون ترخیص خودرو برای فوتبالیستها دور زده میشود!
سود 97 میلیارد تومانی فوتبالیستها از فروش خودروهای وارداتی
به گزارش تکراتو و به نقل از ایلنا؛ جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران بیست در خصوص واردات خودروهای کارکرده گفت:
حتما اگر دولت واردات خودروهای نو و کارکرده را درست انجام دهد قطعاً باعث کاهش قیمت میشود، البته دولت تاکنون در زمینه واردات خودروهای نو موفق نبوده است.
رشیدی کوچی در ادامه بیان کرد: «بعد از مصوبه مجلس برای واردات خودروهای خارجی قیمت لندکروز که ۲ ماه پیش ۴ میلیارد بود به ۲ میلیارد کاهش یافته است. اگر واردات درست انجام شود و مردم خودروها را در کف خیابانها و جامعه ببینند بازهم شاهد کاهش قیمت خواهیم بود.»
رشیدی کوچی در ادامه بیان کرد:
در آئیننامه جدید واردات خودروهای کارکرده خارجی ۳ تغییر اساسی اعمال شده شرط یک میلیارد دلار حذف شده، حجم موتور و سقف دلاری هم حذف شده و اشخاص حقیقی هم میتوانند اقدام به واردات خودرو کنند.
وی ادامه داد: «در این آییننامه هیچ اشارهای به حجم موتور نشده وقتی هیچ اشارهای نشده یعنی میتوان با هر حجم موتوری اقدام به واردات کرد و سقف قیمت هم تعیین نشده است. این آئیننامه که توسط وزارت صمت نوشته شده کامل است و میتواند به راحتی بازار را از انحصار خارج کند.»
وی ادامه داد:
هر فرد حقیقی با استفاده از کد ملیاش میتواند با ثبت سفارش از محل سپرده ارزی خود و بعد از تایید بانک مرکزی اقدام به واردات خودروی خارجی کند. از همان ابتدا در بحث ارز برای خودروهای نو هم روی آن بحث داشتیم اما وقتی یک میلیارد دلار ارز را برای واردات خودرو گذاشتهایم عملاً خواستهایم افسار واردات را در دست خود اشخاص تاثیرگذار در واردات نگه داریم.
رشیدی کوچی در ادامه بیان کرد: «اگر میبینید در حال حاضر ۹ ماه از قانون تسهیل واردات خودروهای نو گذشته و قطرهچکانی خودروها وارد میشود دلیلش همین مسئله است. ما در مسئله ارز ابتدا باید ارز خانگی را فعال کنیم و بر اساس آمار غیر رسمی گفته شده در خانههای ایرانیها بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار پول وجود دارد.»
وی ادامه داد:
این دلارها به بازار نمیآید چون مردم آنها را به عنوان پسانداز در نظر گرفتهاند و علاوه بر این اعلام کردهایم که هر شخصی بیش از ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ دلار ارز داشته باشد به عنوان قاچاق محسوب میشود و با این افراد به عنوان مجرم برخورد میشود، این موضوع باید حل شود زیرا بسیاری از مردم پسانداز ارزی خود را که اصطلاحاً به آن ارز توبالشی گفته میشود را به بانکها نمیبرند.
این نماینده مجلس سیزدهم توضیح داد: «مردم حاضرند برای خودروی خوب ارزشان را هزینه کنند ولی به شرطی که برای آنها پیگرد نداشته باشد. شرکتهایی که هماکنون خودرو مونتاژ میکنند ارز میگیرند قطعات وارد میکنند و اینجا سرهم میکنند و بعد ماشین را به ریال به مردم میفروشند، آنها چطور این ریال را دوباره به ارز تبدیل میکنند و اقدام به واردات می کنند؟ آنها این ارز را در رینگ صادراتی تبدیل میکنند.»
وی ادامه داد:
بانک مرکزی یا دولت باید فراخوان بگذارد و شرکتهای خصوصی که در خارج از کشور حضور دارند و طبعاً ارزشان هم در خارج از کشور وجود دارد ارزشان را تبدیل به خودرو کنند و ما فقط نظارت بر واردات داشته باشیم یعنی بحث ارز را از بانک مرکزی به مردم و شرکتها منتقل کنیم.
رشیدی کوچی ادامه داد: «در این آییننامه تقریباً تمام استانداردها توسط شرکت ملی استاندارد پذیرفته شده است.»
وی در ادامه با بیان اینکه خودروی ۲۰ هزار دلاری خارجی گران نیست ادامه داد:
منظور من در سطح جهانی است، خودروی ۲۰ هزار دلاری در سطح جهان خودروی اقتصادی محسوب میشود ولی ارزش پول ما پایین است. عموم مردم ما هم خودروی ۲۰ هزار دلاری میخرند زیرا ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون معادل همین ۲۰ هزار دلار است.
وی ادامه داد: «ما باید تعریفی از خودروی لوکس داشته باشیم. ضمن اینکه دولت تعرفه واردات برای واردات تعیین کرده و هر چه قیمت خودرو پایینتر باشد تعرفه واردات کمتری میپردازد، تعرفه میتواند واردات را کنترل کند و دولت هم از ۷۰ تا ۸۰ درصد تا ۱۷۰ درصد تعرفه تعیین کرده است.»
این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ادامه داد:
بهترین روش کنترل تعیین تعرفه واردات است. در حال حاضر با ۱۵ تا ۱۷ هزار دلار میتوان خودروهای بسیار خوب خارجی را وارد کشور کرد که این خودرو نهایتاً ۱ و نیم میلیارد برای فرد تمام میشود، اگر دولت تعرفه را کاهش دهد میتوان با قیمت پایینتر هم خودرو وارد کرد.
این نماینده مجلس توضیح داد: «هدف ما این است که افراد هدفشان ار خرید ماشین اقدام سرمایهای نباشد، به عنوان مثال فوتبالیستها لندروور ۳ میلیاردی را وارد کردند و قیمت آن را ۱۰۰ میلیارد تعیین کردهاند. اگر واردات خودروهای خارجی به اندازه باشد هیچوقت خودروی ۳ میلیاردی ۱۰۰ میلیارد نمیشود. وقتی بازار رقابتی شود خودرو از حالت سرمایهای خارج میشود.»
این نماینده مجلس ادامه داد:
وقتی بازار اشباع شود، قیمت خودرو بالا نمیرود. وقتی واردات انجام شود خواه ناخواه به صورت پلکانی روی تمام قیمتها تاثیر میگذارد. وقتی با ۸۰۰ میلیون بتوان تویوتا کرولا ۲۰۲۰ بتوان خرید آیا بر قیمت خودروی داخلی تاثیر میگذارد یا خیر؟
وی ادامه داد: «وقتی واردات درست انجام شود و عرضه و تقاضا متناسب شود، افراد برای مصرف خود خودرو وارد میکنند.»
لازم به ذکر است که واردکنندگان این مدل خاص لندروور در بین فوتبالیستها، سردار آزمون و محمدحسین کنعانیزادگان هستند. اینکه خودروی عرضه شده با قیمت 100 میلیارد متعلق به کدام فوتبالیست است اما هنوز مشخص نیست.
بیشتر بخوانید:
- فوتبالیست سابق ایرانی برترین سرمایهگذار بذری جهان شد!
- واجدین شرایط واردات خودرو دست دوم به کشور چه کسانی هستند؟
- تعرفه واردات خودرو کارکرده مشخص شد [+جزئیات]
- رشیدی کوچی: یک جریان خاص به دنبال تسلط بر شخصیترین مسائل زندگی مردم است!
دیدگاه شما در خصوص سود 97 میلیارد تومانی فوتبالیستها از فروش خودروهای وارداتی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.