طبق اعلام معاون سازمان پزشکی قانونی کشور، افزایش تصادفات ساختگی در کشور منجر به به ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای رانندگان شده است.
مسعود قادی پاشا معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور در خبری عحیب اعلام کرد که افرادی برای اخذ دیه مسئله جدیدی بوجود آوردهاند که منجربه افزایش تصادفات ساختگی شده است. این افراد سعی دارند با صحنهسازی و قرار دادن خود در سد راه رانندگان وسایل نقلیه، از این افراد به نوعی باجخواهی کرده و از آنان طلب دیه کنند.
بیشتر بخوانید: کسب درآمد 500 میلیونی از تصادفات ساختگی!
افزایش تصادفات ساختگی برای اخذ دیه!
بنابر اظهارات معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور، طی سال گذشته 831 پرونده مربوط به تصادفات ساختگی توسط کارشناسان این سازمان تشخیص داده شد. این میزان نسبت به سال قبل از آن یعنی 1400، به میزان 14.9 درصد افزایش داشته است. بنابراین در سال 1401، افراد بیشتری جهت دریافت دیه، تصادفات ساختگی ایجاد کردهاند.
در ابتدا تصادفات ساختگی که لفظ قانونی آن صحنهزنی است، تنها برای دریافت دیه از رانندگان کاربرد داشت. رانندگان سراسیمه پس از برخورد با یک شخص، تنها بهدنبال این بودند که شکایتی از آنها نشود و میزان خسارت به حداقل برسد. درنتیجه نخستین اقدامات افراد تبهکار برای صحنهزنی، با موفقیت همراه بود.
بااینحال، پس از مدتی رانندگان نسبت به این موضوع اطلاع یافتند. برخی افراد نیز با نصب دوربینهای ثبت وقایع، سعی کردند تا از این موضوع جلوگیری کنند. درنتیجه افراد بهتنهایی نمیتوانستند صحنهزنی انجام دهند. بههمین دلیل باندهایی برای انجام این کار شکل گرفت. باندهای صحنهزنی پس از ایجاد تصادف ساختگی و مشاهده آگاهی راننده، اقدام به خفتگیری او و سرقت وسایلش میکنند. بنابراین امروز صحنهزنی و تصادفات ساختگی، جلوه دیگری را پیشروی رانندگان گذاشته است.
دوربین ثبت وقایع، یک آپشن کاملاً کارآمد است!
به گفته «مسعود قادی پاشا»، معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی، تشخیص گرفتن خسارت یا دیه بر عهده متخصصان این سازمان قرار دارد. ارائه فیلم لحظه تصادف در تشخیص اینکه حادثه صحنهزنی بوده است، به کارشناسان کمک میکند. ازاینرو با نصب دوربین ثبت وقایع میتوان از خسارات احتمالی اینگونه برخوردها جلوگیری کرد.
بنابر تحقیقاتی که خبرنگاران داخلی از تصادفات ساختگی به عمل آوردهاند، انجام صحنهزنی امروزه بهصورت گروهی انجام میشود. باندهای متخصص این کار به کمین خودروهای گرانقیمت مینشینند تا از طریق تصادف با آنها، دیه و خسارت دریافت کنند. البته کارشناسان بیمه و همچنین کارشناسان پزشکی قانونی بهراحتی اجازه دریافت دیه را صادر نمیکنند. درنتیجه کلاهبرداران پس از ایجاد تصادف، رانندگان را مجبور به پرداخت وجه نقد میکنند. البته باید خاطرنشان کرد که صحنهزنی یک جرم تلقی میشود و مجازاتی برای آن تعیین شده است.
بنابر اعلام سازمان بیمه مرکزی، یکسوم تصادفهای منجر به دریافت دیه ساختگی هستند. سالانه ۲ هزار میلیارد تومان خسارت از صندوق بیمهها برای این تصادفها پرداخت میشود. تقریباً ۹۰ درصد خسارتهای تصادفات ساختگی، خسارات مالی هستند و ۱۰ درصد هم به خسارات جانی مربوط میشوند. خیابانها و مناطق اعیانی شهر یا همان بالاشهر، جادههای برونشهری و روستایی و لاین سرعت اتوبانها ازجمله محلهای کمین صحنهزنها هستند.
مجازات ساخت تصادفات ساختگی
بنابر اظهارات «نعیم رضا نظامی چهارمحالی»، وکیل پایه یک دادگستری، هرکس با انجام اعمال متقلبانه مانند صحنهسازی صوری تصادف، تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی، وجوهی را بابت خسارت دریافت کند، به حبس تعزیری درجه شش و جزای نقدی معادل 2 برابر وجوه دریافتی محکوم میشود.
یکی از تاکتیکهای صحنهزنها برای دریافت خسارت، ایجاد هیاهو در صحنه تصادف است. بنابراین لازم است تا رانندگان جزئیات دقیق حادثه را بهخاطر داشته باشند و آن را برای افسر راهنمایی و رانندگی تشریح کنند. نخستین گام برای جلوگیری از پرداخت خسارت بیمورد، تعیین کروکی دقیق صحنه تصادف است که امکان سوءاستفاده از راننده را به حداقل میرساند.
بیشتر بخوانید:
- نخستین مرکز تست تصادف ایران سال آینده آغاز به کار میکند
- تماشا کنید: تست تصادف فونیکس FX مدیران خودرو منتشر شد [+ویدیو]
- سهم گروههای سنی مختلف در آمار تصادفات در تهران چقدر است؟
دیدگاه شما در خصوص افزایش تصادفات ساختگی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: دیجیاتو