زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص شد. با توجه به صحبتهای پیشین رئیس سازمان بورس، احتمالاً سود این سهام دو برابر سال گذشته باشد.
زمان دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد. مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، چندی پیش اعلام کرد که سود سهام عدالت 1402 دو برابر سال قبل خواهد بود و در دو مرحله واریز خواهد شد. با اعلام وی، احتمالاً مرحله اول سود این سهام آذرماه سال جاری واریز خواهد شد و مرحله دوم نیز قبل از نوروز 1403 و در روزهای پایانی اسفندماه 1402 به حساب سهامداران واریز میشود. لازم به ذکر است که با توجه به صحبتهای عشقی، امسال باید منتظر سود سهام 1 میلیونی در هر دو دوره پرداخت باشیم.
بیشتر بخوانید: وزیر اقتصاد: تخصیص سهام عدالت جاماندگان در انتظار تایید هیئت دولت است [+ویدیو]
زمان دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد
مجید عشقی رییس سازمان بورس، درباره نحوه و جزئیات پرداخت سود سهام عدالت گفته است درخصوص سود سهام عدالت با توجه به اینکه شرکتها به صورت تدریجی این کار را انجام میدهند اختلاف چند ماهه را شاهد هستیم و هنوز نهایی نشده است، اما احتمالاً در تاریخهای مشابه سال گذشته، سود سهام عدالت پرداخت خواهد شد.
سال ۱۴۰۱ سود سهام عدالت مربوط به سال ۱۴۰۰ طی دو مرحله واریز شد. روند پرداخت مرحله اول از روز ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ آغاز و تا سوم دیماه ادامه یافت. در مرحله نخست سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علیالحساب دریافت کردند.
فرآیند پرداخت مرحله دوم نیز روز ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ انجام گرفت. در اسفندماه نیز سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارایی داشتند، به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷ و ۷۲۱ هزار تومان سود دریافت کردند. همچنین افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود به ایشان تعلق گرفت.
بیش از ۴۹ میلیون نفر در کشور مشمول دریافت سود سهام عدالت هستند. هنوز مبلغ سود سهام عدالت در سال جاری که مربوط به سال ۱۴۰۱ خواهد بود مشخص نشده است.
به نقل از ایسنا، درباره سهام عدالت جاماندگان نیز سال گذشته حدود ۳.۵ میلون نفر به عنوان جاماندگان سهام عدالت شناسایی شدند و قرار بود به هرکدام از این افراد مبلغ ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت اختصاص پیدا کند. اما رییس سابق سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که تحقق این موضوع به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد که چنین منابعی فعلاً موجود نیست. اواسط شهریور امسال هم احسان خاندوزی ـ وزیر اقتصاد – اظهار کرد که مراحل تصویب و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان باید از طریق هیات دولت طی شود.
چندی پیش احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص زمان و چگونگی واریز سود سهام عدالت گفت: «صورتهای مالی سال ۱۴۰۱ شرکتهای سهام عدالت به تازگی رسیده و اگر همزمان سودها پرداخت شود عدد آن افزایش مییابد.»
وی افزود:
اما اگر مانند سال گذشته سود برخی شرکتها مانند پتروشیمی خلیجفارس با تاخیر مواجه شود پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای خواهد شد.
سود سهام عدالت همچون سال گذشته پرداخت میشود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه و جزییات پرداخت سود سهام عدالت نیز اظهار کرد: «سود سهام عدالت با توجه به اینکه شرکتها به صورت تدریجی این کار را انجام میدهند اختلاف چند ماهه را شاهد هستیم و هنوز نهایی نشده است، اما احتمالاً در تاریخهای مشابه سال گذشته، سود سهام عدالت پرداخت خواهد شد.»
مجید عشقی رئیس سازمان بورس در جمع خبرنگاران، اظهار کرد:
سود سهام عدالت هنوز در شورای عالی بورس تصویب نشده و به محض اینکه سود مشخص شود تصمیمگیری انجام میشود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت بورس تا پایان سال، گفت: «نمیتوانیم در خصوص وضعیت بورس شرایطی را اعلام کنیم چرا که عوامل مختلفی دخیل هستند اما با توجه به عوامل بنیادین، سود و … به نظر میرسد که شرایط با ثباتی را شاهد هستیم و اتفاق منفی به نظر نمیرسد رخ دهد.»
تلاش برای جایگزینی بازار توافقی با بازار پایه
رئیس سازمان بورس در پاسخ به سوالی در خصوص بازار توافقی، تصریح کرد:
بازار توافقی را برای اصلاح وضعیت پایه ایجاد کردیم. دورههای مختلفی در صعود و فرود بازار داشتیم اما سرمایهگذاران بدون توجه به شرایط شرکتهای پایه معامله انجام میدادند. این شرکتها معمولا اخراجی هستند و تداوم فعالیت آنها جای سوال است.
وی با تاکید بر اینکه شرایط ورود شرکتها در بازار توافقی سخت تر از بازار پایه است اما پس آن با شرایطی مانند تعیین دامنه نوسان آزاد و حجم مبنا براساس توافق کارگزاران معاملات تسهیل میشود، افزود: «امیدواریم شرایطی فراهم شود تا این شرکتها به بازار بالاتر منتقل شوند.»
عشقی در پایان گفت:
اگر این شرکتها امکان پذیرش ندارند صلاح بر این است که معاملات در همین بازار ادامه پیدا کند و دیگر پذیرش شرکت جدید در بازار پایه را شاهد نخواهیم بود./ تسنیم
احتمال دارد سود سهام عدالت هر سهام دار 2 برابر سال گذشته واریز گردد. در این صورت مبلغ سود هر شخص به نزدیک 1 میلیون تومان خواهد رسید.
پرداخت دو مرحلهای سود سهام عدالت
چندی پیش احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص زمان و چگونگی واریز سود سهام عدالت گفت: «صورتهای مالی سال ۱۴۰۱ شرکتهای سهام عدالت به تازگی رسیده و اگر همزمان سودها پرداخت شود عدد آن افزایش مییابد.»
وی افزود:
اما اگر مانند سال گذشته سود برخی شرکتها مانند پتروشیمی خلیج فارس با تاخیر مواجه شود پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای خواهد شد.
با توجه به تصویب آئیننامه اجرایی مجامع استانی سهام عدالت اما تاکنون تاریخ دقیقی برای برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی صادر نشده است و معلوم نیست چه تاریخی برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نهم اسفند سال ۱۴۰۰ بود که شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد تشکیل جلسه داد و مقرر شد نماد معاملاتی شرکتهای سپردهگذاری استانی سهام عدالت پس از ارائه مدل پیشنهادی جهت بازبینی آئیننامه اجرایی آزادسازی، سهام عدالت بازگشایی شود.
سامانه سهام عدالت
سه روز بعد سخنگوی کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت به یکی از رسانهها گفت: «در جلسه اخیر شورای عالی بورس مصوبهای تصویب و قرار شد بر مبنای آن کارگروه مشترکی برای تعیین تکلیف مسائل با اهمیت سهام عدالت تشکیل شود و طبق مصوبه مذکور تا پایان سال کل مباحث مربوط به سهام عدالت از جمله نحوه فعالیت شرکتهای سرمایهگذاری استانی، برگزاری مجامع بررسی و تعیین تکلیف شود.»
اما چهار ماه گذشت و خبری از تعیین تکلیف سهام عدالت نبود، تا اینکه دستیار وقت رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت:
«انشاالله طی خرداد ماه تصمیمات نهایی در مورد اصلاح آئیننامه سهام عدالت گرفته میشود.»
در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ وزیر اقتصاد در نشست خبری خود گفت: «در جلسات اخیر شورای عالی بورس مقدمات به نتیجه رسید و مردم در سال ۱۴۰۱ شاهد به ثمر نشستن تغییر الگوی مشارکت واقعی در مالکیت و مدیریت بنگاهها و شرکتهای سرمایه پذیر در حوزه سهام عدالت خواهند بود.»
اما در تاریخ بیستم تیر ماه سال گذشته دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت گفت:
برگزاری انتخابات و هم بازگشایی نمادها به شرط نهایی شدن آئیننامه اجرایی است. اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت در مراحل نهایی است و امیدواریم تا یک ماه آینده به اتمام برسد.
چهار روز بعد رئیس سازمان بورس در این باره گفت: «چند آئیننامه اجرایی دستخوش تغییر قرار گرفته و ۱۴ روز آینده یا نهایت اواسط مردادماه سال جاری، این تغییرات اعمال شده و پس از آن میتوان به معامله شرکتهای سهام عدالت اقدام کرد.»
باز هم دو ماه گذشت و خبری از سهام عدالت نبود تا اینکه وزیر اقتصاد در حاشیه سفر به آذربایجان غربی در تاریخ چهارم شهریور ماه گفت:
«چند آئیننامه اجرایی دستخوش تغییر قرار گرفته و ۱۴ روز آینده یا نهایت اواسط مردادماه سال جاری، این تغییرات اعمال شده و پس از آن میتوان به معامله شرکتهای سهام عدالت اقدام کرد.»
نیمه پایانی شهریورماه ۱۴۰۱ نیز به پایان رسید و خبری از سهام عدالت نبود تا اینکه قربانزاده رئیس وقت سازمان خصوصیسازی در تاریخ ۲۵ شهریورماه از مدل جدید در شرکتهای استانی سهام عدالت نام برده و تشریح کرد: «در مدل جدید سعی شده تدابیری اتفاق بیفتد تا ماندگاری اولاً صورت بگیرد ثانیاً ذینفع واحد تا یک سقفی بتواند سهام این شرکتهای سرمایهگذاری را بخرد و موارد جزئی دیگر این اتفاق در واقع در حال نهایی شدن است حالا مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی میتواند برگزار بشود در کنارش نمادشان هم باز میشود یک پویایی اتفاق میافتد در اعمال مدیریت و مالکیت سهام عدالت.»
یکی از دلایل مهمی که بارها برای عدم بازگشایی نمادهای سهام عدالت اعلام شده است عدم برگزاری مجمع است و برای عدم برگزاری مجمع نیز دلایل متفاوتی ذکر شده است، پیمان حدادی مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در تاریخ آبانماه ۱۴۰۱ در نشست خبری علت برگزار نشدن مجامع شرکتهای سهام عدالت استانی را عدم صدور مجوز از شورای عالی بورس اعلام کرده و گفته بود:
سازمان بورس و شرکت سپردهگذاری مرکزی مقدمات برگزاری مجامع را انجام دادند و اکنون آمادگی برگزاری هستند. اما نهادی که باید در نهایت مجوز برگزاری یا بازگشایی نمادها را صادر کند شورای عالی بورس است که تاکنون این اقدام را انجام نداده است. امیدواریم این موضوع تا ماه آینده به جمع بندی برسد.
در نهم آذرماه نیز قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی در این باره گفته بود: «بر اساس مدل جدیدی که در ماه آتی به تصویب شورایعالی بورس خواهد رسید، مجامع این شرکتها بهزودی برگزار میشود.»
به گزارش خبرنگار مهر، در تاریخ هشتم مردادماه خبری منتشر شد که نشان میدهد مجوز از شورای عالی بورس اخذ شده و اکنون در مرحله اجرایی در دست سازمان بورس است، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در این باره گفته است:
تصمیم بازگشایی نمادهای شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در شورای عالی بورس اخذ شده، شرکتها باید اطلاعات خود را به روز و افشا کنند تا مجامع آنها برگزار شود. همچنین بازگشایی نماد شرکتها با تصویب شورا انجام میشود.
در چهارده مردادماه سال جاری نیز عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: «آئیننامه نحوه برگزاری مجامع شرکتهای استانی سهام عدالت ابلاغ شد.»
مرحله تصویب و بررسی این شرکتها به پایان رسیده و آئیننامه نحوه برگزاری مجامع نیزابلاغ شده اما هنوز خبری از بازگشایی نمادها نیست و سهامداران استانی سهام عدالت و افرادی که در بازار ثانویه اقدام به خرید نمادهای سهام عدالت استانی را کردهاند متضرر شده و دسترسی به پولهای خود ندارند و تنها گفته مسئولان بازگشایی در ماههای آینده است که معلوم نیست چه روزی به سرانجام خواهد رسید؟
بیشتر بخوانید:
- کلاهبرداری با پیامک سهام عدالت همچنان قربانی میگیرد
- شرایط دریافت وام با سهام عدالت ؛ طرح جدید برای جاماندگان
- عرضه خودرو در بورس کالا منتفی شد
دیدگاه شما در خصوص زمان دقیق واریز سود سهام عدالت چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.