رئیس نصر تهران خبر از احتمال شکست 70 درصدی شرکت های مهاجر به تهران داد که این موضوع اهمیت تزریق امکانات به شهرهای دیگر را دوچندان میکند.
حسن هاشمی، رئیس سازمان نظارم صنفی کشور (نصر) در دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت ضمن اشاره به لزوم تزریق امکانات تهران به شهرستانهای دیگر از احتمال شکست 70 درصدی شرکت های مهاجر به تهران خبر داد.
طبق گفته وی، برخی شرکتهای فعال در شهرستانها برای سودآوری بیشتر راهی پایتخت میشوند؛ اما فقط 2 درصد از این شرکتها در کار خود موفق میشوند و مابقی با ورشکستگی و بحران مالی مواجه میشوند. اما ظاهراً شرکتهای مستقر در شهرهای دیگر به این موضوع توجهی ندارند و نرخ مهاجرت به تهران به شدت در حال افزایش است.
بیشتر بخوانید: میزان ارز شرکتهای وارد کننده تلفن همراه چقدر است؟ کمیته اقتصاد دیجیتال بهدنبال جواب
شکست 70 درصدی شرکت های مهاجر به تهران
حسن هاشمی، رئیس نصر کشور، سخنان خود در دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیکی و نظامهای پرداخت را به لزوم تمرکززدایی از تهران اختصاص داد و گفت:
«امسال موضوعی که موردتوجه نصر کشور برای طرح در این همایش قرار گرفته، تمرکزگرایی و پایتختمحوری است. امروزه مهاجرت نخبگان و متخصصان موردتوجه قرار گرفته اما با مهاجرت بیرویه به پایتخت نیز مواجه هستیم که بهنظر میرسد توجهی به آن نمیشود.»
وی ریسک مهاجرت شرکتهای فعال در شهرستان به تهران را بسیار بالا میداند و میگوید: «تنها 2 درصد از شرکتها در کار موفق میشوند و 70 درصد شکست میخورند.»
هاشمی با اشاره به اینکه بخش اعطمی از امکانات در پایتخت قرار دارد افزود:
حوزه ارتباطات و اطلاعات در کشور از این سیاست غلط آسیب جدی دیده است: «بهتر است برای کاهش تبعات این امر، اقدامات لازم برای توزیع این امکانات در نقاط مختلف کشور صورت گیرد.»
رئیس نصر برای روشنسازی حقیقت تمرکزگرایی در تهران به آمارهای اینماد تکیه کرد و گفت: «درحال حاضر 44 درصد از تمامی مالکین کسبب و کار آنلاین که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند، در تهران سکونت دارند. این امر نشاندهنده سند توزیع غیرمعقول در حوزه کسب و کار است. وی گفت برای ایجاد توازن در این خوزه باید منابع را در کل کشور متناسب با امکانات موجود پخش کنیم.
به گفته هاشمی:
34 درصد از تراکنشهای بانکی کشور در تهران انجام میشود. علاوهبراین، 60 درصد تسهیلات بانکی پرداختی از سوی سیستم بانکی در سال 1402 مربوط به تهران بوده است: «درحالحاضر بیش از 9 هزار شرکت دانشبنیان داریم که 50 درصد از آنها در تهران مستقر هستند.»
به اعتقاد وی: «این عدم توازن در تروزیع امکانات در کشور، نتیجهای جزء افزایش میزان تورم ندارد.»
رئیس سازمان نظارم صنفی کشور، یکی از چالشهای اصلی در مسیر شد توازن در کشور را تصمیمگیری جزیرهای میداند و میگوید:
«برای پرهیز از تأثیر منفی تصمیمگیریهای ناعادلانه ناشی از تمرکزگرایی لازم است نگاه جزیرهای بر سیاستهای کلان را که متوجه کل کشور است، تغییر دهیم.»
بیشتر بخوانید:
- هک بزرگترین شرکت توزیع کننده گوشت در اسرائیل
- 8 شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات ابربدهکار بانکی هستند
- استخدام سم آلتمن در مایکروسافت هنوز نهایی نشده؛ احتمال بازگشت به OpenAI وجود دارد
نظر شما در مورد شکست شرکت های ساکن در شهرستان ها با مهاجرت به تهران چیست؟ لطفاً نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو درمیان بگذارید.