سالهاست که شایعهها و اطلاعات نادرستی دربارهی گوشی هوشمند تسلا شنیده میشود. اما اخیرا ایلان ماسک طی مصاحبهای مستقیما به این موضوع پرداخته است.
ماسک در گفتگو با جو روگان در پادکست «تجربه جو روگان» گفت: «نه، ما قصد تولید گوشی نداریم.» ماسک همچنین اضافه کرد که درست است که تسلا موقعیت مناسبی برای تولید گوشیهای هوشمندی که نه اندروید باشند نه IOS دارد اما «این کاری نیست که بخواهیم انجام دهیم؛ مگر آنکه مجبور شویم.»
ماسک در توضیح شرایطی که ممکن است تسلا به عرصه تولید گوشیهای هوشمند ورود کند گفت: «اگر اپل و گوگل اقداماتی انجام دهند که استفاده از اندروید یا iOS را به شدت محدود کند و به شکل قابل توجهی اثر منفی بر تجربه کاربری بگذارد (مثل سانسور اپلیکیشنها یا محدود کردن دسترسیها)، آنگاه تسلا ممکن است وارد بازار گوشیهای هوشمند شود.»
بررسی دلایل موافق و مخالف برای تولید گوشی هوشمند تسلا
سیستم سرگرمی تسلا که در خودروهایش قرار داده به کاربران اجازه میدهد تا به مجموعهای از اپلیکیشنها و بازیها دسترسی داشته باشند. این موضوع میتواند یکی از دلایلی باشد که ایلان ماسک به فکر تولید گوشی هوشمند تسلا بیوفتد تا امکانات بیشتری را در اختیار کاربرانش قرار دهد.
بعلاوه احتمال دارد تسلا از خدمات ماهوارهای استارلینک برای برقراری نوعی از ارتباطات استفاده کند. در حال حاضر تسلا خدماتی بنام «ارتباط مستقیم به موبایل» را برای ارسال پیامهای متنی و هشدارهای اضطراری در گوشیهای هوشمند تی_موبایل آزمایش میکند.
البته باید توجه داشت که ساخت گوشیهای هوشمندی که سیستمعاملی غیر از اندروید یا IOS داشته باشند کار سادهای نیست. مایکروسافت با سیستمعامل ویندوز فون تجربهای نهچندان موفق در این حوزه داشت؛ بطوریکه موفق نشد تا توسعهدهندگان را به تولید اپلیکیشن با این سیستمعامل ترغیب کند. بزرگترین مانع البته گوگل بود که حاضر نشد خدماتش را برای پلتفرم مایکروسافت ارائه کند. همین مسئله نیز ممکن است برای تسلا تکرار شود و این خود چالشی بزرگ است.
همچنین استفاده مستقیم اندروید هم تضمینی بر موفقیت نیست. مثلا گوشی فایرفون آمازون که در سال 2014 با سیستمعاملی مبتنی بر اندروید به نام Fire OS عرضه شد هم سرنوشت موفقی نداشت. این درحالیست که آمازون مزایای زیادی مثل اپلیکیشن فروشگاهی داشت و حتی در میان خرده فروشان آنلاین هم شناخته شده بود؛ اما در نهایت این گوشی شکست خورد؛ هرچند Fire OS همچنان در تبلتها و دستگاههای پخش استریمینگ این شرکت استفاده میشود.
در این بین، میلیونها کاربر آمریکایی با وجود پشتیبانی iMessage از RCS برای ارسال پیامهای مدرن بین آیفون و گوشیهای اندرویدی همچنان از اپلیکیشن iMessage اپل، استفاده میکنند و به آن وفادارند. این نیز چالش مهمی در مسیر تولید گوشی هوشمند تسلا تلقی میشود.
همچنین گفتنی است که نحوه مدیریت ماسک بر توییتر نیز نوید خوبی برای تولید گوشی تسلا نیست، چرا که از زمان خرید توییتر توسط او، ارزش این شرکت کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: