رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز مخالفت خود با فیلترینگ را اعلام کرد. او ضعف «شاد» را دلیل مهاجرت کاربران به پلتفرمهای خارجی میداند.
علیرضا منادی سفیدان، رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، نیز مخالفت خود با معضل فیلترینگ را عنوان کرد. او در ادامه توضیحاتی در خصوص اپلیکیشن «شاد» ارائه داد. نماینده مجلس از شرایط موجود انتقاد کرد و گفت: «ضعفهای اپلیکیشن «شاد» منجر شد که سیستم آموزشی به سمت سکویها خارجی برود و دانشآموزان از فیلترشکن استفاده کنند. این مسئله ضربه محکمی به حکمرانی آموزشی کشور زد.»
پلتفرمهای خارجی باید تابع قوانین داخلی باشند
منادی ادامه داد:
فیلترشکنها بازاری برای فساد شدهاند. مسئله فیلترشکنها به موضوعی چندوجهی تبدیل شده است؛ از فروش تا استفاده نامناسب، دریچه بزرگی از فساد به روی دانشآموزان باز کرده که با صحنههای ضداخلاقی و ضدانسانی روبهرو میشوند، بنابراین مخالف فیلترینگ فضای مجازی هستم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه فیلترشکنها هزینههای «میلیارد دلاری» به همراه داشته است، در این باره توضیح داد: «بیتردید ما با فیلترینگ مخالف هستیم به شرطی که پلتفرمها مطابق با قانون رفتار کنند و هرگونه محتوایی برای درآمدزایی در آنها وجود نداشته باشد، جمهوری اسلامی ایران باید با تلاش این مشکلات را برطرف کرده و با ایجاد پلتفرم هایی با زیر ساختهای توانمند و قوی که همه امکانات پلتفرمهای خارج از کشور را داشته باشد، این مشکل را برطرف کند، در برخی از کشورها نه تنها پلتفرمهای خارجی را فیلتر کردهاند، بلکه فقط از پلتفرم داخلی خود استفاده میکنند.»
رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس عقیده دارد که زیرساختهای مناسب برای آموزش در فضای مجازی همچنان ایجاد نشده است. او در ادامه به نقاط ضعف اپلیکیشن شاد پرداخت:
به واسطه تعطیلی مدارس در دوران کرونا، دانشآموزان به سمت فضای مجازی سوق داده و این شروع بدون در نظر گرفتن زیرساختها تا به امروز پیامدهایی را به همراه داشته است. در همان دوران، آموزشوپرورش سکوی داخلی «شاد» را برای استفاده دانشآموزان معرفی کرد که متأسفانه با ضعفهایی روبهرو بود، همین مسئله منجر شد که سیستم آموزشی به سمت سکویها خارجی بروند و استفاده از فیلترشکن عاملی بر عبور از تمام ممنوعیتها برای دانشآموزان شد، این مسئله ضربه محکمی به حکمرانی آموزشی کشور زد.
منادی با بیان اینکه که پلتفرمهای خارجی مانند اینستاگرام و تلگرام باید تابع قوانین داخلی کشور باشند، گفت: «امروز اینستاگرام و تلگرام علاوه بر مزایایی که به لحاظ تفریحی و آموزشی دارند اما بستری برای سودجویی عدهای خاص شدهاند و مضرات غیرقابلجبرانی را به همراه دارد که هرازچندگاهی شاهد این آسیبها هستیم.»
وی در پایان خاطرنشان کرد:
تاکنون حکمرانی فضای مجازی نداشتهایم، اگر ما اجازه دهیم که هر فردی در فضای مجازی هر گونه تخلفی را مرتکب شود منجر به بی بندوباری خواهد شد، باید تمام پلتفرمهای خارجی اجازه فعالیت در کشور را با کنترل و هماهنگی قوانین داخلی کشورمان داشته باشند.
بیشتر بخوانید: