هاشمی با بیان اینکه از فناوریهای جدید حتما استقبال میکنیم، در حاشیه جلسه هیات دولت توضیحاتی در خصوص استفاده از استارلینک یکی از فناوریهای روز، ارائه داد.
به گزارش پیوست، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از فناوریهای روز سخن گفت. آنطور که هاشمی میگوید، دولت از فناوریهای جدید استقبال میکند بهشرطی که قواعد پذیرفته شدهای که در عرصه بینالملل وجود دارند مد نظر قرار بگیرد.
استارلینک میتواند در مناطق صعبالعبور مورد استفاده قرار بگیرد
وقتی خبرنگاران در حاشیه جلسه هیات دولت از او در خصوص چگونگی استفاده از استارلینک در کشور پرسیدند، او در پاسخ گفت:
از فناوریهای جدید حتما استقبال میکنیم اما باید قوانینی که در عرصه بینالمللی وجود دارد مد نظر قرار بگیرد. استفاده از ملزومات ماهوارهای میتواند برای پوشش مناطق صعب العبور کمککننده باشد و امکان ارائه زیرساختهای ارتباطی را کمتر داریم اما قوانین سرزمینی را نیز رعایت کنند. قوائد سرزمینی یک قواعد بینالمللی است.
یکی دیگر از مسائلی که وزیر ارتباطات به آن پرداخت، کدهای خارجی است که با موبایلهای داخل ایران تماس میگیرند، او در این باره توضیح داد: «این مسئله نسبت به قبل کمتر شده است و قطعا وضعیت بهبود پیدا میکند. نکته این است که برخی سامانههایی وجود دارد که با تقلب مقابله میکنند؛ کشف تقلبهایی که در قالب پیامکها و تماس اتفاق میافتد، نیاز به فناوری و توسعه دارد. این موضوع را در دستور کار قرار گرفته است و در این خصوص نیازهای مورد نیاز شناخته شده است و این مزاحمات به تدریج کم خواهد شد.»
او در ادامه به رفع فیلترینگ در کشور اشاره کرد و گفت:
رفع فیلترینگ طرح دولت است و در شورای سران نیز مطرح شده و بحثهای جدی نیز صورت گرفته است. مطابق با تصمیمی که رئیس دولت گرفته است ماموریتی به مرکز ملی فضای مجازی سپرده شده است تا زوایای مختلف رفع فیلتر مشخص شود؛ چون این موضوع صرفا از لحاظ فنی نباید بررسی شود. موضوعات مختلف سیاسی و اجتماعی دارد و جلسات متعددی در مرکز ملی با حضور مراجع مختلف برگزار میشود. وجوه اشتراکی قابل ذکر در دستور کار مرکز ملی قرار گرفته و امیدواریم در این موضوع همگرایی و وفاق لازم ایجاد شود.
هاشمی ادامه داد: «یکی از فناوریهایی که روی آن در حال کار کردن هستیم بهرهوری است. بهرهوری یعنی بتوانیم در جایی که نشتی و هدردرفت داریم مدیریت کنیم. در وزارت ارتباطات و در تعامل با وزارت نفت و وزارت نیرو سلسله جلسات را با هدف استفاده هوشند از انرژی برگزار کردیم و نتایج به دست آمده تقریبا نهایی شده است. معتقدم این موضوع میتواند کمک خوبی به ناترازی انرژی کند و در بحث مصرف انرژی، بیش از ۱۵ درصدکاهش مصرف به همراه داشته باشد. حوزه ارتباطات به صورت طبیعی حوزه دنیا است و باید در ارتباط با حوزه فنی خود را مدام به روز کنیم.»
او در پایان به اینترنت اشیا اشاره کرد و گفت:
در هوشمندسازی صنایع بحثهای مرتبط با IOT ، نسل پنجم تلفن همراه و هوش مصنوعی سه ضلعی هستند که میتوانند در کنار هم به هوشمندسازی صنایع، بهروری و کاهش هزینهها منجر شوند. اینترنت اشیا یکی از بحثهایی است که به صورت ویژه دنبال میکنیم. ابتدا از حوزه انرژی شروع میکنیم و بعد به سایر حوزهها میرسیم.
بیشتر بخوانید: