در این مطلب به بررسی میزان پیشرفت و قابلیتهای هوش مصنوعی گوگل و اپل پرداخته و دلایل برتری هوش مصنوعی گوگل نسبت به اپل اینتلیجنس را مرور میکنیم.
رونمایی از سیستم هوش مصنوعی اپل اینتلیجنس با هیاهو و تبلیغ زیادی انجام شد. قطعاً مسیری که اپل برای پیادهسازی سیستم هوش مصنوعی خودش در پیش گرفته جای تحسین دارد، اما انتظارهای بیشتری نسبت به هوش مصنوعی این شرکت وجود داشت. اولین ایراد این است که سری جدید آیفون 16 بدون این قابلیت مهم رونمایی شد. حتی پس از رونمایی از اپل اینتلیجنس در iOS 18.1، هوش مصنوعی این شرکت نسبت به آنچه گوگل برای سری پیکسل ارایه داده، بسیار ضعیفتر به نظر میرسید.
چنین تحولاتی نشان دهنده پیشرفت قابل توجه گوگل جمینای و تلاشهای گوگل در حوزه هوش مصنوعی هستند. در ادامه مطلب، نگاهی داریم به تفاوتهای بین جمینای و اپل اینتلیجنس و دلایل برتری هوش مصنوعی گوگل را نسبت به اپل اینتلیجنس بررسی میکنیم.
دلیل برتری هوش مصنوعی گوگل نسبت به اپل اینتلیجنس
همانطور که سختافزار و قدرت پردازشی گوشیهای هوشمند روزبروز قویتر میشود، حالا غولهای بزرگ این حوزه یک راهکار جدید برای ارتقای محصول خودشان و افزایش جذابیت آنها پیدا کردهاند؛ به نام هوش مصنوعی. معمولاً اپل از نظر پیادهسازی تکنولوژیهای جدید محافظه کارانه عمل میکند، اما علاقه کاربران به تکنولوژی هوش مصنوعی به حدی افزایش پیدا کرده که این شرکت هم به هیچ وجه مایل به از دست دادن فرصتهای این حوزه نیست.
هوش مصنوعی اپل اینتلیجنس محدود به یک اپلیکیشن یا کاربرد خاص نیست بلکه شامل مجموعهای از قابلیتهای هوشمند است که کاربران آیفون، آیپد و مک به آن دسترسی دارند. در مقابل، جمینای که به عنوان یک چتبات برای رقابت با محصولاتی مثل چتجیپیتی راهاندازی شد، به تدریج بسیار پیشرفتهتر شده و قابلیتهای مهمی مثل خلاصه سازی و ترجمه متن و ابزارهای ویرایش تصویر را پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید: گوگل جمینای بهتر است یا ChatGPT؟ 7 دلیل که برتری هوشمصنوعی گوگل را ثابت میکند
اما اپل اینتلیجنس و جمینای گوگل چه تفاوتهایی دارند و چرا گفته میشود جمینای نسبت به اپل اینتلیجنس پیشرفتهتر است؟ 5 دلیل برتری جمینای نسبت به اپل اینتلیجنس عبارتند از:
1. برتری جمینای در زمینه تولید متن
حدود دو سال پیش که چتجیپیتی شروع به کار کرد، از آن به عنوان ابزاری یاد میشد که با یکسری دستورالعمل ساده، از پایه متن تولید میکند. از آن زمان تا به امروز، همه سرویسهای مهم حوزه هوش مصنوعی از جمله گوگل جمینای قابلیت تولید متن را پیدا کردهاند.
اپل اینتلیجنس هم یکسری ابزار نویسندگی دارد اما این هوش مصنوعی فاقد قابلیت نوشتن متن است. تواناییهای اپل اینتلیجنس در این زمینه شامل اصلاح گرامر و لحن متن است، کاری که مدتهاست توسط ابزارهایی مثل Grammarly انجام میشود. در عین حال، مقایسه جمینای و اپل اینتلیجنس نشان دهنده برتری قابل توجه جمینای از نظر تولید و ویرایش متن است.
وقتی از اپل درخواست میکنید که لحن نوشتار را صمیمانهتر کند، معمولاً در این زمینه افراط میکند و راهی برای تنظیم دقیق نتایج با پرامپت وجود ندارد. جمینای به عنوان یک ابزار مبتنی بر چت این کار را بدون زحمت انجام میدهد. اپل قصد دارد در iOS 18.2 گزینهها و قابلیتهای نویسندگی هوش مصنوعی خودش را تقویت کند اما فعلاً قرار نیست که هوش مصنوعی این شرکت گزینهای برای تولید متن کامل از صفر داشته باشد.
2. برتری ادیتور جادویی گوگل نسبت به Clean Up اپل
پاک کن جادویی (Magic Eraser) ابزاری بود که گوگل در سال 2021 از آن برای نشان دادن توانمندیهای هوش مصنوعی خودش استفاده کرد. با استفاده از این ابزار، میتوانید سوژههای ناخواسته را از تصویر حذف کنید و معمولاً این کار بدون باقی گذاشتن هر گونه اثری انجام میشود. سال پیش، پاک کن جادویی پیشرفتهتر و تبدیل به ویرایشگر جادویی شد و قابلیتهای هوش مصنوعی مولد را پیدا کرد. حالا این ابزار توانایی پر کردن قسمتهای ویرایش شده را با محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی دارد.
اپل هم قابلیت مشابهی را در اپلیکیشن Photos پیادهسازی کرده اما این قابلیت هنوز در ابتدای راه قرار دارد. این ابزار هوش مصنوعی اپل از نظر ویرایش بخشهای پیچیده تصویر که حای اشیای زیادی هستند، دچار مشکل میشود. بررسی و مقایسه گوگل فوتوز و اپل فوتوز نشان میدهد که گوگل از این جهت عملکرد بهتری دارد و در تصاویر ویرایش شده توسط اپل، اثر باقی مانده از ویرایش تصویر مشهود است.
بیشتر بخوانید: جمنای نانو چیست ؟ معرفی تمام ویژگیها و دستگاههایی که از این هوش مصنوعی پشتیبانی میکنند
3. برتری گوگل در زمینه تبدیل گفتار به متن
اپل در رویداد رونمایی از اپل اینتلیجنس صحبتهای زیادی راجع به قابلیتهای جدید هوش مصنوعی این شرکت از نظر ضبط تماس و تبدیل آن به متن انجام داد. متأسفانه، بررسی اپل اینتلیجنس نشان داده که این قابلیت در اکثر مواقع آن طور که انتظار میرود کار نمیکند. مشکل اصلی این است که اپل اینتلیجنس فقط از زبان انگلیسی آمریکایی پشتیبانی میکند که باعث محدودیت قابلیتهای این سیستم میشود. مثلاً این ابزار در تشخیص صحبتهای کاربرانی که لهجه هندی دارند، دچار چالش میشود.
این در حالیست که هوش مصنوعی گوگل حتی برای غلیظترین لهجهها یا ترکیب زبانهای مختلف هم معمولاً 80 تا 90 درصد دقت تشخیص دارد.
4. قابل دسترس بودن هوش مصنوعی گوگل در دستگاههای بیشتر
ظاهراً تنها محدودیت اپل اینتلیجنس مربوط به پشتیبانی از زبان نیست؛ بلکه هوش مصنوعی اپل از نظر پشتیبانی سختافزاری هم محدودیت دارد. حتی آیفون 15 سال گذشته از همه ابزارهای هوش مصنوعی این شرکت پشتیبانی نمیکند که این نشان دهنده محدودیت چشمگیر دسترسی به سیستم اپل اینتلیجنس است. در واقع، برای دسترسی به اپل اینتلیجنس باید آیفون 15 پرو یا یکی از مدلهای سری آیفون 16 را داشته باشید. حتی در این صورت هم به دلیل محدودیتهای اتحادیه اروپا، کاربران این منطقه به همه ابزارهای هوش مصنوعی اپل دسترسی ندارند.
در مقابل، گوگل از نظر پشتیبانی از دستگاههای مختلف عملکرد بهتری دارد. ابزارهای ویرایش تصویر گوگل در همه دستگاهها و برندهای مختلف در دسترس هستند و در پیکسل 6 سه سال پیش هم به خوبیِ جدیدترین مدلهای سامسونگ اجرا میشوند. این ویژگی در رابطه با دستیار صوتی گوگل هم صدق میکند. جمینای روی هر گوشی اندرویدی قابل اجراست و حالت Gemini Live را در اختیار کاربران قرار میدهد که میتوانند از آن برای گفتگوی دو طرفه استفاده کنند. حتی جمینای گوگل در دسترس کاربران آیفونهای اپل هم قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: بهترین سایت های هوش مصنوعی برای گرافیست ها
5. پیشرفتهتر بودن جمینای نسبت به سیری
اخیراً سیری یک حالت انیمیشنی جدید پیدا کرده که هنگام فعال بودن آن، لبههای نمایشگر روشن میشود که نشان دهنده حضور یکپارچه و سرتاسری این دستیار هوشمند در کل سیستم عامل اپل است. اما به محض اینکه شروع به سوال پرسیدن از سیری میکنید، متوجه میشوید که این دستیار هوشمند اپل از نظر قابلیتها و عملکرد داخلی تفاوتی با گذشته ندارد. هنوز هم سیری حتی برای سادهترین سوالات، از نتایج جستجوی گوگل و اطلاعات ویکی پدیا کمک میگیرد.
در مقابل، دستیار هوشمند گوگل همیشه نسبت به سیری برتری داشته و جمینای آن را به سطح جدیدی رسانده است. قابلیتهای مکالمه این دستیار گوگل آن را تبدیل به ابزار بهتری کردهاند و ادغام عمیق و جامع آن با اپلیکیشنهای گوگل هم امتیاز مهمی محسوب میشود. مثلاً میتوانید از جمینای بخواهید که بر اساس حس و حال فعلی شما یک پلی لیست اختصاصی موزیک در یوتیوب بسازد و این کار به بهترین شکل ممکن انجام میشود.
اما جمینای لایو امکان مکالمه راحت و روان را هم فراهم کرده که باعث تبدیل شدن آن به یک دستیار صوتی بسیار حرفهای و پیشرفته شده است. میتوانید از جمینای لایو جهت ایده پردازی، بررسی موضوعات پیچیده یا گفتگو برای رسیدن به دیدگاهها و افکار جدید استفاده کنید.
علیرغم برتری جمینای نسبت به سیری، لازم به ذکر است که اخیراً این ابزار یکسری توصیههای نامناسب و احتمالاً مضر را به کاربران ارایه داده و به همین دلیل توصیه میشود که همیشه پاسخهای این هوش مصنوعی را با دقت بررسی کنید.
جمعبندی
با وجود محدودیتهای اپل اینتلیجنس، این هوش مصنوعی هم یکسری مزایا و قابلیت خوب دارد. مثلاً ابزارهای نویسندگی به سیستم اپل اینتلیجنس اضافه شده و میتوانید از همه جا به آنها دسترسی پیدا کنید. همچنین، تجربه کار با اپل اینتلیجنس نسبت به استفاده از یک اپلیکیشن مجزا برای کارهایی مثل غلط گیری از متون راحتتر است.
قابلیت مفید بعدی اپل اینتلیجنس، خلاصه سازی اعلانها است و در مجموع، مسیری که اپل در حوزه هوش مصنوعی در پیش گرفته، مسیر خوبی به نظر میرسد، اما همچنان نیاز به جای کار بیشتر دارد. از آنجایی که این شرکت دیرتر از دیگران وارد حوزه هوش مصنوعی شد، طبیعی است رسیدن به شرکتهایی مثل گوگل و هوش مصنوعیِ جمینای این شرکت برای اپل زمانبر باشد.
سوالات پرتکرار
گوگل جمینای قویتر است یا اپل اینتلیجنس؟
گوگل جمینای از نظر قابلیتهای پردازش متن، ویرایش تصویر، تبدیل گفتار به متن و دسترس پذیری نسبت به اپل اینتلیجنس برتری دارد.
آیا گوگل جمینای در گوشیهای آیفون هم در دسترس است؟
بله، جمینای گوگل در دسترس کاربران آیفونهای اپل هم قرار گرفته است.
اپل اینتلیجنس برای تولید متن بهتر است یا جمینای؟
همه سرویسهای مهم حوزه هوش مصنوعی از جمله گوگل جمینای قابلیت تولید متن را دارند. اپل اینتلیجنس هم یکسری ابزار نویسندگی دارد اما این هوش مصنوعی فاقد قابلیت نوشتن متن است.
بیشتر بخوانید:
منبع: androidpolice
نظر شما درباره برتری هوش مصنوعی گوگل نسبت به اپل اینتلیجنس چیست؟ دیدگاه خود را با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.