دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی در جدیدترین مصاحبهی خود از محدودیت پیامرسانها سخن گفت. آنطور که فیروزآبادی میگوید قرار نبود فیلترینگ دائمی شود.
ابوالحسن فیروز آبادی، دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی که چند روز پیش توضیحاتی در خصوص فیلترشدن تلگرام یکی از پلتفرمهای محبوب در کشور ارائه داده بود، امروز از فیلترینگ سخت گفت.
از ابتدا قرار نبود فیلترینگ دائمی شود
او با بیان اینکه قرار ما فیلترینگ دائمی نبود، در این باره توضیح داد: «بحث بر سر دورهی گذار بوده است و به نظر من این دوره سپری شده است. همهی پیامرسانهای داخلی حکومتی هستند. ایتا مربوط به قم و حوزهی علمیه است.»
او ادامه داد:
در دولت رئیسی امور در خارج از شورایعالی فضای مجازی تصمیمگیری میشد. قطعا یک تجارت ده تا بیست هزار میلیارد تومانی (فیلترشکن فروشی) ذینفعانی دارد. دولت روحانی با آنچه «اینترنت طبقاتی» خوانده شد همراهی نمیکرد، نظر دولت روحانی این بود که اینترنت برای همه آزاد باشد.
یکی دیگر از موضوعاتی که فیروزآبادی به آن اشاره کرد، تغییر دیدگاه بعضی موافقین دیروز فیلترینگ از جمله مهدی اخوان(مدیرعامل همراه اول) است. طبق گفتههای وی، برخورد وزارت اطلاعات در مسئلهی فیلترینگ، نرمتر از دیدگاه عموم اعضای شورایعالی فضای مجازی است.
او در ادامه با بیان اینکه فرزندانم هیچ ربطی به فیلترشکن فروشی و این قبیل چیزهایی که گفتند ندارند، گفت:
فضای اجتماعی فعلا اجازه نمیدهد کسانی که موافق فیلترینگ هستند به راحتی نظرشان را بگویند. الان دیگر همه به عینه دیدهایم که فیلترینگ موفق نبوده است. الان دهها میلیون نفر در تلگرام و در سایر شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و واتسآپ حضور دارند و دارند کار میکنند، تجارت میکنند، خبررسانی و کار رسانهای میکنند. لذا اکنون دیگر این یک نتیجهگیری طبیعیست که بگوییم این کار لغوی بودهست.